01.05.2011

Mirror mirror on the wall, who's the fairest of them all?

denne bloggen ble jeg tipset om en nettside som selger nydelige cover til Kindle (2, 3 og DX). Jeg er helt betatt og gleder meg villt til jeg får et nytt cover i posten. Mitt gamle, svarte cover gjør nytten, og jeg er i grunn ganske glad i det, men det kan ikke måle seg med kunstverkene på oberondesign. Før jeg kan løpe å sjekke posten må jeg gjennomføre bestillingen. Det høres nok enkelt ut, men i og med at min lommebok ikke tillater at jeg kjøper mange må jeg faktisk velge meg ett. Foreløpig har det vist seg å være umulig. Så hva syns dere? Hvilke av følgende er finest?
Her er eksempler på hvordan hele coveret ser ut:
Skjønner dere hvorfor jeg sliter med å ta en avgjørelse? Og ikke nok med at det er vanskelig å velge et motiv - de finnes også i flere farger. På enkelte av dem vet jeg ikke hvilken farge jeg liker best.

Hvilken ville dere valgt? HJELP!!!

14 kommentarer:

 1. Eg likte det blå med sola (det ant-siste bildet) :-)

  Eg har nettopp sett på Kindle, og har så lyst på. 139 dollar ca 7-800 kr på amazon. Så fristande!!! Eg leste innlegget du skreiv om Kindle ifjor, kva syns du om den idag?

  SvarSlett
 2. Takk for svar =) Det blå med solen er ett av de fineste når det er brettet ut og vi ser hele coveret. Jeg syns et par av de andre er finere når vi kun ser fremsiden. Derfor er det forferdelig vanskelig å velge =(

  Jeg syns fremdeles Kindle er genialt. Jeg har prøvd andre lesebrett fordi vi skal selge dem på jobben og jeg har prøvd ipad fordi samboeren min har en slik. Ingen av dem kan måle seg med Kindle sin brukervennlighet. Den er behagelig å lese på, den er god å holde i, du får bøkene på sekunder (noe du ikke gjør med andre lesebrett) og du har tilgang på en drøss med titler (bedre utvalg tviler jeg på at du får andre steder).

  Jeg er superfornøyd med kjøpet, og ser ikke for meg en hverdag uten Kindle nå lenger. Dessuten sparer jeg masse penger på å kjøpe bøker til Kindle. Fant to bøker på jobben (nyoversettelser) som jeg ønsket å kjøpe. Det kostet ca 350 per bok. Jeg fikk dem til Kindle for ca 60 kroner per bok. Forutsatt at du syns det er like greit å lese på engelsk som på norsk, så anbefaler jeg Kindle på det sterkeste.

  Jeg både kjøper og leser vanlige bøker i større grad enn jeg kjøper og leser Kindlebøker, men det er et flott tillegg. Spesielt nå som jeg har plassmangel er det genialt å kunne kjøpe bøker til Kindle. Av en eller annen grunn føler jeg det går fortere å lese bøker på Kindle enn fysiske bøker. Det stemmer nok ikke, men følelsen er der likevel. Og det er fint å kunne ta med seg et minibibliotek i vesken i stedet for å være på tunge bøker når man skal ut av heimen.

  SvarSlett
 3. Akkurat det med biblioteket i veska er det eg savner, for ein veit aldri kva ein har lyst til å lese når ein er på farten:-)

  Eg har forstått at ein må vera tilkobla nett når ein kjøper bøker, men det er ikkje nødvendig når ein skal kun lese bøkene?

  Tusen takk for svar!

  SvarSlett
 4. Jeg kan koble meg til nettet fra Kindle og kjøpe bøker når som helst og hvor som helst uten at det koster noe som helst (for tilkobling til nettet. De har lagt den utgiften i bokprisen).

  Nå for tiden tror jeg du kan velge mellom å kjøpe Kindle med kun Wi-Fi og Kindle med 3G nett og Wi-Fi. Velger du sistnevnte går jeg ut i fra at du kan koble deg til nettet hvor som helst du også.

  SvarSlett
 5. Tusen takk for gode svar! Vart litt klokare og har absolutt ikkje mindre lyst på;-)

  SvarSlett
 6. Jeg likte de to øverste best! Den med bølgene fordi jeg havet er så fint, og den aller øverste fordi den ga en skikkelig fantasy/ eventyr / lotr feeling.

  SvarSlett
 7. Jeg liker forsiden på de tre øverste best. Helt enig med dine begrunnelser for de to øverste. Når de er brettet ut er den blå med solen og den over der igjen de fineste. Men jeg har en knapp på den aller øverste akkurat nå. Den tredje fra toppen var min favoritt fra starten.

  Så langt har jeg kun utelukket en, nemlig ulven. Den er stilig, men det er ingenting på baksiden, og det er andre jeg liker bedre.

  SvarSlett
 8. Ååååå! De var knallfine... Jeg skjønner problemstillingen din... Jeg tror jeg liker nr 1, 3 og 4 best. Da fant jeg i allefall mer å dytte på ønskelista mi, hehe. Helt nydelige.

  SvarSlett
 9. disse var fine! heldigvis er jeg for glad i lyset på mitt cover til å kunne bytte det ut. men jeg tror den øverste er det peneste.

  jeg bruker kindlen min hovedsaklig til å lese time magazine og the spectator. har enda ikke lest en eneste bok på min.

  SvarSlett
 10. Julie: Hehe jeg tenkte det samme, de skal på ønskelisten. Men bursdagen min er ikke før i september. Dermed blir jeg nødt til å kjøpe en til meg selv nå og håpe på at jeg får en til på min 24-årsdag. Jeg liker 1, 2 og 3 best, men har utelukket 2 grunnet en kommentar om at fargen var mye mørkere i virkeligheten enn på bildet (nesten svart). Jeg klarer dog ikke å velge mellom 1 og 3. Jeg liker fargen på nr. 1 best, men bildet på nr. 3 best, tror jeg. Hvilken ville du valgt av 1 og 3?

  Monika: Det skal gå fint å feste et lys på coverne, men de kommer ikke med lys slik som enkelte gjør fra amazon. Siden jeg ikke er vant til å ha lys vet jeg ikke hva jeg går glipp av =)

  Du må prøve å lese en bok på den også, den er overraskende behagelig å lese på i mange timer i strekk!

  Jeg har også falt for den øverste, men jeg klarer ikke å gi slipp på nr. 3 heller. Det kan ta sin tid før et av dem blir bestilt. Jeg er likevel rimelig sikker på at det blir nr. 1 eller 3.

  SvarSlett
 11. Nr. 3 og 4 er mine favorittar, og eg liker definitivt nr. 3 best. Lurer på om desse er brukbare til sony reader også (som eg har kjøpt fordi eg ikkje liker kindle sitt format-monopol).

  SvarSlett
 12. Desverre så er de ikke det. De selger cover til noe som heter Nook også, du kan sjekke om de kan brukes. Hva med å kontakte dem på mail? Selv om jeg elsker min Kindle forstår jeg at andre ikke vil kjøpe den. Monopolet er definitivt irriterende og unødvendig.

  3 stemmer til nr. 1 og to til nr. 3. Det er de to det står mellom nå. Men jeg klarer fremdeles ikke å velge mellom dem. Jeg har i det minste klart å gå fra 7 til 2 =)

  SvarSlett
 13. Hmmm. Av den første og den tredje, tror jeg kanskje jeg hadde valgt den tredje. Tror jeg... Hehehe. Dette var jammen vanskelig. :/

  (Dessuten er ikke bursdagen min før i august heller, du har et poeng der. Det er lenge til, det!)

  SvarSlett
 14. @Bai
  Du kan kjøpe en såkalt E-reader Sleeve til Sony Readeren din. De kommer i 2 størrelser, og jeg er sikker på at dersom du måler lesebrettet ditt så ser ut at det passer i et av disse. Dette er mer en lomme å legge lesebrettet i enn et cover, men de er veldig flotte de også. Jeg har en til mobilen min. (ja, noe hektet på Oberon, hehe..)

  Når det gjelder Kindle format monopol så finnes det enkel programvare til å omgå dette problemet. Testet dette ut idag på norske bøker kjøpt fra bl.a. Bokskya.

  SvarSlett