02.10.2010

Lørdagslisten - nr. 1

I den aller første lørdagslisten min vil jeg prøve å introdusere andre bokbloggere for noen fantastiske bokperler som det desverre er få som har hørt om. Min første liste blir dermed: Ti ukjente perler.

1. Fred Uhlman - Forsoningen: Jeg har skrevet anmeldelse av denne boken her. Boken var nydelig og jeg er helt sikker på at jeg kommer til å lese den mange ganger i løpet av livet.
2. Irène Némirovsky - The Courilof Affair: Dette var den første boken jeg leste av Némirovsky og jeg ble umiddelbart hektet. Hun skriver som en gud. Denne er fremdeles min favoritt av henne selv om den er av hennes mindre kjente. Anmeldelse finner dere her.
3. Karsten Alnæs - Ikke Dø, Sophie: Denne boken har jeg ikke anmeldt, men dere finner en smakebit her. Romanen har alt - politikk, historie, nydelige karakterskildringer, kjærlighet, fanatisme, terrorisme og hat. Og det meste har virkelig hendt. Det er så synd at ikke flere har fått øynene opp for denne boken.
4. Markus Zusak - I Am the Messenger: Selv om denne ikke nådde helt opp til Boktyven (som alle har hørt om) så var det ikke langt unna. Jeg håper flere oppdager andre bøker av Zusak enn Boktyven, for dette er en forfatter som kan skrive variert og godt.
5. Mary Shelley - Frankenstein: Greit, mange har hørt om den, men de fleste forbinder den med filmene, ikke med romanen. Frankenstein har vært min favorittklassiker siden tenårene og er det fremdeles. Det var også den første boken jeg anmeldte på bloggen min. Alle som ikke har lest den burde sette den på leselisten så fort som mulig, for dette er ikke en bok man burde gå glipp av.
6. Victor Hugo - The Last Days of a Condemned Man: Jeg fortsetter i klassikersporet. Denne gangen med et av Victor Hugos mindre verker, uten at det minsket leseropplevelsen på noen som helst måte. Det er skremmende og makaber lesning, men absolutt verd et stort publikum. For en mer detaljert beskrivelse, les her.
7. David Benioff -Tyvenes By: Basert på en sann historie beskriver denne boken en vill ferd på jakt etter egg i et beleiret St. Petersburg. Boken var rå og dyster, men hadde likevel glimt av humor, vennskap og kjærlighet. Jeg er imponert over at en amerikaner kan skrive så godt om russere under Andre Verdenskrig. Jeg har heller ikke anmeldt denne, men en smakebit finnes her.
8. Sir Arthur Conan Doyle - The Lost World: De fleste har hørt om Sherlock Holmes, men har mange hørt om denne? Dette er et imponerende eventyr som det er herlig å bli oppslukt i. Det er mange år siden jeg leste den og jeg tror det begynner å bli på tide å hente den frem igjen.
9. Alessandro Boffa - You're an Animal, Viskovitz: Denne er annerledes enn det meste annet, og inneholder bøttevis av humor og menneskelig innsikt - pluss rikelig med kunnskap om dyreverdenen. Les mer om den her.
10. Robert Röhr - Sjakkmaskinens Hemmelighet: Jeg tar med boken jeg holder på å lese nå til tross for at jeg ikke har rundet 100 sider enda. Hvis resten av boken er like god som begynnelsen er den uten tvil en perle.

8 kommentarer:

 1. Jeg liker denne nye listen din. God start har du óg - lovende :)

  SvarSlett
 2. Jeg viste Frankenstein (filmen selvsagt) til elevene mine i forbindelse med gotisk roman i går, og har faktisk tenkt at jeg skal lese den. Jeg skal jammen reservere den med det samme.

  SvarSlett
 3. Interessant liste! Et par titler har jeg allerede på leselisten min (Frankenstein, The Lost World), men nå ble jeg nødt til å merke meg noen til. :)

  SvarSlett
 4. Det finnes en veldig fin filmatisering av The Lost World (BBC- filmatisering). Den har gått på TV noen ganger, er relativt ny. Anbefales:-)

  SvarSlett
 5. Har ikke serien pleid å gå på NRK rundt nyttår eller noe sånt? Uansett, flott filmatisering av det som virker som en særdeles spennende bok. :)

  SvarSlett
 6. Flott liste, tusen takk for at du deler med oss :)

  Tyvenes By og I Am The Messenger er på min ønskeliste. Jeg hører faktisk på The Book Thief på lydbok nå. Har lest så masse positivt om Zusak sitt forfatterskap.

  Jeg prøvde meg på Frankenstein tidligere i år men kom ikke inn i boken, skal prøve meg igjen senere. Har lest to bøker om Sherlock Holmes så langt i år, det har gitt mersmak på bøker skrevet av Sir Arthur Conan Doyle.
  Må nok notere meg The Lost World.

  SvarSlett
 7. Åh, for en fantastisk liste! Jeg tar ofte meg selv i å lese i gammle og kjennte spor, så sånnt som dette gjør nyten. Jeg fikk i hvert fall lyst til å lese Tyvenes by og You're an Animal, Viskovitz.

  SvarSlett
 8. Mye spennende her! Jeg tror nok en del av disse kommer til å ende opp i bokhyllen min om ikke så lenge. Et par av dem har jeg hørt om før, men de fleste var totalt ukjente, så det kan bli interessant.

  SvarSlett