25.10.2010

It's Monday! What Are You Reading?

Elida tar en oppsummering hver mandag på bloggen sin av hva hun har lest og hvilke bøker hun har anmeldt. Jeg hermer, og begynner med det samme denne uken.

Bøker jeg leste forrige uke:

- Alyson Noël: Evermore
- Terry Brooks: Magic Kingdom for Sale - Sold!
- Johan B. Mjønes: Orkanger
- Rick Riordan: The Red Pyramid

Bøker jeg anmeldte forrige uke:

- Alyson Noël: Evermore (Terningkast 2)
- Terry Brooks: Magic Kingdom for Sale - Sold! (Terningkast 6)

Anmeldelser av Orkanger (anmeldt for Aschehoug) og The Red Pyramid kommer til uken, og de har fått terningkast 4 og 5 av meg.

Bøker jeg leser nå:

- Aleksandr Solzhenitsyn: One Day in the Life of Ivan Denisovich
- Gaetan Soucy: Den Lille Piken som Elsket Fyrstikker

Jeg leser også Sjakkmaskinens Hemmelighet, men den har tatt litt tid og må nok fornyes på biblioteket om noen dager. Egypteren Sinhue koser jeg meg med ett kapittel her og der. Den er fantastisk, og må nytes sakte. Castle Rackrent og One Day in the Life of Ivan Denisovich er begge med i min leseutfordring for 2010/2011.

Bøker jeg planlegger å lese denne uken:

- Ian McEwan: The Innocent
- Jan Chr. Næss: Teodor Sterk
- Mario Vargas Llosa: The Feast of the Goat

Teodor Sterk anmelder jeg i forbindelse med Cappelen Damms Bokbloggturné på torsdag. I tillegg til disse planlegger jeg å lese ferdig de jeg holder på med. Det spørs om jeg rekker gjennom alle.

Hva planlegger dere å lese denne uken?

10 kommentarer:

 1. Hehe, eg legge og linken til innlegget inn på bloggen til Sheila(bookjourney.wordpress.com), det er og heile grunnen til kvifor eg skriv på engelsk:)

  Keep up the good work, Ann Helen:)

  SvarSlett
 2. Det var gøy dette her, disse spørsmålene skal jeg svare på hver mandag som deg =) Men jeg tror jeg holder meg til norsk siden resten av bloggen er norsk.

  Takk for inspirasjon =)

  SvarSlett
 3. Bare hyggelig! Ser fram til å lese:)

  SvarSlett
 4. Jeg leser tre bøker plutselig. Liker egentlig ikke å lese flere bøker samtidig, men sånn ble det. Jeg leser Min Kamp 1, jeg leser om Getrude Stein og Alice Toklas i Two lives og jeg leser Desiland, debuten til Mala Naveen.

  Hvor mye leser du hver dag? 5-6 bøker på en uke. Hvordan har du tid? Jeg skulle ønske jeg kunne sitter foran peisen og lese flere timer hver morgen....mm...

  SvarSlett
 5. Sist uke leste jeg tydeligvis fire. Men gjennomsnittet mitt per måned er ikke mer enn åtte, så jeg leser nok alltid mindre enn planlagt - ca to bøker per uke. Lengden på boken har jo også en del å si. Jeg brukte nesten to uker på Fall of Giants, mens jeg kun brukte noen dager på å lese Dødens Codex og Ø i og med at de er ganske korte og lettleste.

  Jeg leser altså ikke så mye som det kan virke som, jeg syns selv jeg har et behagelig lesetempo. Men når jeg først begynner på en bok som er spennende kan jeg fort bli sittende en del timer å lese. Hver dag vil jeg tippe jeg leser alt fra en til tre timer - når jeg har tid blir det kanskje enda mer. Jeg leser ofte mye om ettermiddagen og kvelden, når skolearbeidet er unnagjort. Jeg prioriterer det fremfor å hvile foran tv'en =)

  SvarSlett
 6. Jøjje meg som du leser! Gleder meg til anmeldelse av Den Lille Piken som Elsket Fyrstikker. Har hatt den på skal-lese-lista en stund =)

  SvarSlett
 7. Har du hørt noe om boken? Jeg fant den på tilbud på jobben, helt tilfeldig. Den virket interessant, så jeg tok den med meg hjem. Har ikke hørt eller lest noe om forfatteren eller boken. Den er ganske sær, jeg har ikke helt bestemt meg for hva jeg syns enda (men jeg har kun lest 50 sider).

  SvarSlett
 8. Her går det unna ser jeg! Bare jeg som holder meg til en om gangen? =P

  SvarSlett
 9. Hehe vi får se, det pleier aldri å bli så mange som jeg ønsker at det skal bli. Men nei, jeg leser sjelden en om gangen. Noen av bøkene jeg leser er såpass store at jeg ikke orker å bære på de, og da blir det til at jeg leser dem hjemme og har tynnere bøker i vesken.

  Jeg har altfor mange bøker i bokhyllen som jeg har lyst å lese, og derfor blir leseplanene mine som oftest altfor ambisiøse. Som jeg sa til Knirk leser jeg i gjennomsnitt ca to bøker i uken, noe som ikke er spesielt mye. Men noen uker blir det mer, og andre uker blir det mindre =) Det kommer an på hvor lettleste bøkene er og hvor tykke eller tynne de er..

  SvarSlett
 10. Labben: "Har du hørt noe om boken? Jeg fant den på tilbud på jobben, helt tilfeldig. Den virket interessant, så jeg tok den med meg hjem. Har ikke hørt eller lest noe om forfatteren eller boken."

  Ja, leste om den for lenge siden, og var sånn den havnet på lista mi, men hadde helt glemt den... Husker ingenting av hva den skulle handle om, eller hvorfor jeg syntes den hørtes interessant ut da =)

  SvarSlett