30.09.2010

Blogghelgen

Jeg har bestemt meg for å ha noen faste innslag i helgene på bloggen min fremover, rett og slett fordi det er gøy. På søndag vender jeg tilbake til min gamle tradisjon med en smakebit på søndag, som desverre har uteblitt fra bloggen min de siste to månedene. Jeg er glad i sitater og syns det er en fin måte å dele gode bøker med andre bloggere. Det var på Ladybug sin blogg jeg ble introdusert for dette konseptet og jeg gleder meg til å videreføre tradisjonen. Det er høyst sannsynlig at min første smakebit siden august kommer fra en bok jeg holder på å lese som heter Sjakkmaskinens Hemmelighet, skrevet av en tysk forfatter som heter Robert Röhr. Boken er kun tre år gammel, men likevel var forfatteren og boken helt ukjent for meg da jeg plukket den med meg fra biblioteket. Den er dog en perle av underholdning.

Det andre innslaget jeg ønsker å starte med er noe jeg har valgt å kalle lørdagslisten. Så vidt jeg har skjønt er de fleste bokelskere glad i lister, og jeg er intet unntak. Poenget blir å lage forskjellige lister hver lørdag som alle handler om litteratur. Men det skal bli variasjon i listene mine, og jeg har allerede pønsket ut noen listeideer:


1. Ti gode grunner til å bo i skogen med Doppler
2. Ti perler de færreste har hørt om
3. De ti tøffeste dyrene jeg har blitt kjent med via skjønnlitteratur
4. De ti særeste skjønnlitterære plottene jeg har lest ferdig
5. Ti bikarakterer jeg likte bedre enn hovedkarakterene
6. Ti gode grunner til å lese Ringenes Herre

Tallet ti er bare et forslag, og lengden på listene vil nok variere fra uke til uke. Noen lister kan være ganske generelle, mens andre lister kan handle spesifikt om en bok eller til og med en enkelt karakter fra en bok. Vi får se hvor fantasien fører meg. Listeforslag tas gjerne i mot så lenge det er et tema jeg kan noe om. Jeg vet ikke hvor interessant dette er for andre å lese, men jeg kan med sikkerhet si at det blir gøy for meg å skrive disse listene. Jeg begynner denne helgen.

På bokfronten leser jeg Fall of Giants av Ken Follett. Det er en gigantisk bok, men jeg tror likevel ikke det vil ta evigheter å lese den, for den er overraskende lettlest og veldig spennende. Jeg hadde nok hatt problemer med å legge den fra meg hadde det ikke vært for at jeg også leser den tidligere nevnte Sjakkmaskinens Hemmelighet, som jeg er svært begeistret for, og fordi jeg prøver å komme meg gjennom min første lydbok.

6 kommentarer:

 1. Det høres ut som moro, men 10 var kanskje litt mye? Tre kanskje? Har sett gjennom listen din nå, og på flere kommer jeg ikke til mer enn 1..

  Kanskje det er meg som er lite kreativ?

  SvarSlett
 2. Det er slett ikke sikkert det blir ti per liste nei. Jeg vet enda ikke om jeg er kreativ nok til det, men jeg skal prøve =) Jeg tror jeg skulle klart ti på flere av de jeg har foreslått her i det minste, men jeg vet enda ikke hvilke lister jeg kommer til å velge fra uke til uke.

  SvarSlett
 3. Jeg har veldig sans for faste spalter, og særlig spalter som kan videreføres og brukes på andre blogger slik som dine - det knytter bokbloggerne litt tettere sammen. Flott at du begynner med det. Skal forsøke å få vært med så mye som mulig :)

  Et lite tips: i utlandet bruker de "Mister Linky" mye slik at de som også deltar på spalten kan legge igjen URL til sin blogg under innlegget. Slik kan man få øynene opp for nye blogger også.

  SvarSlett
 4. Lister er kult!

  Jeg gleder meg til x gode grunner til å lese Ringenes herre, kanskje jeg endelig klarer å få lest de. Jeg har nemlig ikke lest bøkene *rødme rødme*, ei heller sett filmene (tenker alltid at jeg bør lese bøkene først).

  Blir forøvrig spennende å høre hva du mener om Sjakkmaskinens hemmelighet. Jeg likte den godt, litt annerledes enn andre romaner.

  SvarSlett
 5. Bokelskerinnen: Takk for tipset. Jeg får desverre ikke til Mister Linky, men jeg skal prøve litt til =)

  Karin: Så kjekt at andre har hørt om og lest Sjakkmaskinens Hemmelighet. Jeg liker den godt så langt. Jeg håper jeg kan finne noen gode grunner som får deg til å lese Ringenes Herre, for den er omtrent så fantastisk som "alle" sier den er.

  SvarSlett
 6. Kult! Tror du har rett i at bokbloggere liker lister - gleder meg =)

  SvarSlett