30.10.2010

Lørdagslisten - nr. 5

Seks tøffe, ikke-eksisterende dyr

1. Ingen er tøffere enn pingvinen Misha fra Death and the Penguin. Stakkars Misha sliter med depresjon, i all sannsynlighet grunnet at han bor i en leilighet med Victor, og ikke i kalde sør der han hører hjemme. Forholdet mellom Victor og Misha er likevel nydelig beskrevet, og jeg fikk veldig lyst på en egen huspingvin etter å ha lest denne boken.

2. Katten Muffin, ellers kjent som Bast, en egyptisk kattegudinne. Det er ikke alle kjæledyr som i tillegg til å kose og spise kattemat kan kjempe mot eldgamle egyptiske demoner og som hopper i vannet for å redde deg fra krokodilleguden Sobek (alle vet vel hva katter syns om bading?!)

3. Elgen Bongo. Jeg har ikke ord. Loe har derimot mange: "Og da (elg)kalven dukket opp igjen kort etter, hadde jeg ikke mer å gi. Jeg kapitulerte. I natt sov vi sammen inne i teltet. Kalven bidro med overraskende mye varme. Jeg brukte den som hodepute store deler av natten, og da jeg våknet i dag, ble vi liggende og se på hverandre på en nær og intim måte som jeg sjelden har opplevd med mennesker. Jeg tror ikke jeg engang har opplevd det med min kone. Selv ikke i starten av forholdet. Det var nesten i meste laget."

4. Viskovitz. Han var ikke ett dyr, men mange. Og de fleste var tøffe. Et par var ekle. Minneverdig.

5. Crookshanks. Stakkars katt, han prøvde tross alt bare å hjelpe. Et litt misforstått dyr, spesielt i Prisoner of Azkaban.

6. Napoleon, the scariest pig in literature. Husk, Napoleon har alltid rett!

1 kommentar:

  1. Kreativ liste! Kanskje den morsomste hittil. :)

    SvarSlett