30.03.2011

Lesesirkel

En påminnelse til alle som leser Buddenbrooks: på søndag publiserer vi omtalen av boken. Hvis noen ikke blir ferdig å lese til den tid kan de velge selv om de vil skrive omtale likevel og referere til sidene som har blitt lest, eller om de vil la være å delta. Søndag kveld legger jeg ut en oversikt over alle som har deltatt, og linker til omtalene, omtrent slik som Knirk har gjort det i forbindelse med den nordiske samlesningen.

Jeg foreslår at neste bok i lesesirkelen leses i sommer en gang. Det kan være vanskelig å finne en felles dato siden mange reiser på ferie, men kanskje det hadde vært mulig i juni i og med at fellesferien starter i juli? Gi gjerne tilbakemelding på når det måtte passe best. Når det gjelder valg av bok har jeg fått et forslag om å lese en kvinnelig afrikansk forfatter. Hvem kunne tenke seg å være med på neste runde hvis vi lander på det forslaget? Er det noen som har tips til bøker skrevet av en slik forfatter? F.eks noe av Chimamanda Ngozi Adichie, som er den eneste kvinnelige afrikanske forfatteren jeg kjenner til. Andre forslag mottas med takk.

Det blir spennende å lese alle omtalene på søndag. Jeg gleder meg til å se hvordan Buddenbrooks har blitt mottat. Lykke til med videre lesning alle sammen =)

18 kommentarer:

 1. Gleder meg til å lese det dere produserer :) En vakker dag skal nok også jeg lese Buddenbrooks.

  SvarSlett
 2. Hehe du får vente til du har lest omtalene i det minste. Min kommer nok ikke til å være utelukkende positiv ;)

  SvarSlett
 3. Blir spennende å lese omtalene deres på søndag:) Har aldri hørt om boka eller lest den:)

  SvarSlett
 4. Chimamanda Ngozi Adichie er ikke noe dårlig forslag. :) Jeg har ikke lest noe av henne, men har boka "Purple Hibiscus" liggende. Den har jeg jo planer om å komme igjennom uansett (ifm målene mine for 2011), så om det blir den, er jeg selvsagt med. Holder øynene åpne for evt andre forslag også, da, kjekt å oppdage noen jeg aldri har hørt om!

  Når det gjelder dato har jeg ikke noe så veldig nyttig å legge til. Jeg har min siste eksamen i begynnelsen av juni, og ser helst at det ikke havner midt oppi det. Men utover det er det bare å kjøre på. :D

  SvarSlett
 5. Jeg må nok hoppe av Buddenbrooks inntil videre, tiden strakk ikke til.
  Men jeg er fremdeles med i neste runde og Afrika høres fint ut - hva som helst, bare boka ikke er for tjukk :-)

  SvarSlett
 6. Jeg har også en eksamen i starten av juni, så det blir tidligst i midten av juni, aller helst i slutten. "Purple Hibiscus" passer godt med Ingalills ønske om en litt kortere bok - min utgave (norsk) ser ganske tynn ut der den står i bokhyllen. Rundt 300 sider kanskje? Jeg har "Half of a Yellow Sun" også, men den ser nesten like tykk ut som "Buddenbrooks".

  SvarSlett
 7. Buddenbrooks ruler, har bare 100 sider igjen og håper å bli ferdig i løpet av morgendagen (innlegget også slik at jeg kan legge det på autopublisering på søndagen siden jeg skal ut og reise).

  Nåja, det jeg skulle si var at jeg anbefaler Chimamanda Ngozi Adichie, selv om En halvgul sol kanskje er lang så er den ikke vanskelig å lese. Den var jo den hun slo gjennom med, Dyprød hibiscus er noe kortere og enklere, men jeg likte den også veldig godt. Den er litt annerledes, mer sårhet i den slik som oppvekstromaner ofte har, mens En halvgul har mer en politisk bakteppe (mer enn det dyprød har).

  Knirk hadde jo også en tråd på bloggen sin for litt tilbake om afrikansk litteratur, kan jo være at du finner noe der.

  SvarSlett
 8. Haha "Buddenbrooks ruler" var noe uventet, men det er kjekt å høre at ikke alle sliter med den =)

  Dette med autopublisering må jeg lære meg en dag.

  Jeg husker tråden til Knirk, den skal jeg kikke gjennom. Takk for tipset! Det var forresten Knirk som foreslo en kvinnelig afrikansk forfatter. Ut i fra beskrivelsene dine tror jeg at både "Dyprød Hibiskus" og "En Halvgul Sol" kan være gode alternativer, særlig sistnevnte appellerer til meg.

  SvarSlett
 9. Kanskje er det økonomen i meg som fasineres av boka, hvem vet? :-) Jeg gleder meg uansett itl å lese hva andre mener.

  For autopublisering - sjekk denne bloggen:
  http://blogger-hjelp.blogspot.com/2010/02/hvordan-forhandsinnstille-blogginnlegg.html

  SvarSlett
 10. Tusen takk for link, den kunnskapen får jeg bruk for i påskeferien!

  SvarSlett
 11. Eg har og positive tanker om Buddenbrooks, og gleder meg til alle omtalene på søndag!

  I forhold til lesesirkel så er eg med på det meste, så lenge eg har tid:-)

  Og, Ann Helen, autopublisering i blogspot er noko av det enklaste eg har gjort nokon gong, og har brukt det nesten kvar dag utfordringane har kome ut på bloggen:-)

  SvarSlett
 12. Jeg har fortsatt 350 sider igjen av Buddenbrooks, heldigvis så har jeg ingen planer i helga.

  I tillegg til Chimamanda, så anbefaler jeg Nervous Conditions (er utgitt på norsk, men husker ikke tittelen) av Tsitsi Dangarembga. For min egen del, så kunne jeg ha tenkt meg Nadine Gordimer.

  SvarSlett
 13. Elida: Fin innstilling, det er bra du er med. Et tidspunkt som fungerer for de fleste skal vi klare å finne =)

  Monika: Jeg har ca 280 sider igjen, så vi er i (nesten) samme båt. Men jeg SKAL bli ferdig!

  "Nervous conditions" skal jeg kikke på, jeg har aldri hørt om den. Nadine Gordimer tenkte jeg ikke på, men henne vil jeg svært gjerne lese. Har du noe forslag til hvilken bok vi eventuelt kan lese av henne? Takk for tips og forslag =)

  SvarSlett
 14. Hei dere! Jeg hopper av lesesirkelen da verken buddenbrooks eller neste bok er noe særlig fristende å lese. Men kommer til å følge med å lese omtalene, blir spennende :)

  SvarSlett
 15. Jeg har bare kommet til side 150 i Buddenbrooks fordi jeg har vært så opptatt med andre ting, men velger enten å blogge om de sidene jeg rekker å lese til søndag, eller så blogger jeg om den når jeg blir ferdig. Jeg er nok enig med Karin om at Buddenbrooks ruler, selv om den er tung å lese.

  Jeg vil veldig gjerne være med på "En halv gul sol", for den har jeg allerede i bokhyllen og jeg kunne gjerne tenke meg å lese den snart. For min del kan bloggdatoen gjerne være i fellesferien, for jeg skal lese mye i sommer og skal ingen steder hvor jeg ikke kan blogge:-)

  SvarSlett
 16. Jeg blir veldig glad hvis du blogger om den på søndag, men forstår ønsket om å vente til boken er ferdiglest. Jeg har fremdeles 200 sider igjen selv, men håper på å bli ferdig til søndag =)

  Kjekt å høre at du er med på runde to. Jeg leser gjerne "En Halv Gul Sol". Får ta en runde snart hvor folk kan stemme over noen få alternativer.

  SvarSlett
 17. Jeg har også endel sider igjen, men det skyldes liten tid snarere enn at boken ikke fenger. Skal tilbringe dagen i sofaen med den i dag. Jeg liker den så langt kjempegodt og skal også blogge om den i morgen.

  Jeg kunne gjerne tenke meg å lese En halv gul sol, men er med på det meste. Det fine med dette er at jeg plukker opp bøker jeg antagelig ikke ville lest ellers.

  SvarSlett
 18. En halv gul sol har eg hatt lyst til å lese lenge. Eg er med.

  SvarSlett