21.03.2011

It's Monday! What Are You Reading?

Leseplanen min er proppfull av tykke bøker for tiden. For å få en pause iblant og kanskje også bli ferdig med en bok i ny og ne kommer jeg til å krydre lesingen min med noen korte bøker, som f.eks. Kurkovs "A Matter of Death and Life" og Marquez sin "Chronicle of a Death Foretold". På leseplanen for de neste ukene (eller kanskje månedene) står "A Woman in White" av Wilkie Collins (632 sider), "A Clash of Kings" av George R.R. Martin (1040 sider), "Buddenbrooks" av Thomas Mann (554 sider), "The Valley of Horses" av Jean M. Auel (546 sider) og "The Blade Itself" av Joe Abercrombie (536 sider). I tillegg er jeg nettopp ferdig med "Menneskehavn" av John Ajvide Lindqvist (573 sider). Hvis jeg en gang klarer å fullføre alle disse bøkene kommer jeg nok til å ha en måneds forbud mot bøker på over 350 sider. Ønsk meg lykke til i galskapen min.

Bøker jeg leste forrige uke:

- Louis de Bernières: The War of Don Emmanuel's Nether Parts
- John Ajvide Lindqvist: Menneskehavn

Bøker jeg anmeldte forrige uke:

- George R.R. Martin: A Game of Thrones (terningkast 6)
- Carson McCullers: Wunderkind (terningkast 2)

Bøker jeg leser nå:

- Thomas Mann: Buddenbrooks
- Jean M. Auel: The Valley of Horses
- Andrey Kurkov: A Matter of Death and Life

Bøker jeg planlegger å lese denne uken:

- Jean M. Auel: The Valley of Horses
- Andrey Kurkov: A Matter of Death and Life
- Wilkie Collins: The Woman in White

Jeg gleder meg til å lese "The Woman in White". Noen som har prøvd seg på den?

8 kommentarer:

 1. Lykke til med alle dei tjukke bøkene. Min utgave av "Buddenbrooks" er faktisk lenger enn din, 700 sider. Du kan trøsta deg med det;-)

  SvarSlett
 2. Jeg har akkurat begynt på Harry Potter og Ildbegeret og etter det skal jeg starte på BuudenBrooks. Og så forsøker jeg å dytte andre, litt tynnere bøker innimellom. Men det er vanskelig å lese noe annet samtidig som Harry Potter, blir fullstendig oppslukt.

  SvarSlett
 3. Jeg forstår deg så altfor godt. Mest av alt har jeg lyst å lese George R.R. Martin akkurat nå, jeg er helt oppslukt av serien hans. Men når hver bok er på nærmere 1000 sider blir det så lite tid til andre bøker. Dermed har jeg utsatt å begynne å lese den andre boken i serien. Harry Potter er nok enda vanskeligere å legge fra seg...

  Det viktigste er at vi leser og koser oss, men jeg blir overveldet av alle bøkene jeg ønsker å lese. Det er ikke alltid lett å velge, eller å velge vekk.

  SvarSlett
 4. Det går svært sakte med meg og Buddenbrooks, men håper at det tar seg opp til helga når jeg faktisk har energi til å lese.

  Takket være deg så har mange bøker havnet i hylla mi og enda fler på ønskelista :)

  SvarSlett
 5. Det går sakte med Buddenbrooks for min del også. Jeg skal fullføre før neste søndag, men foreløpig ligger jeg på etterskudd.

  Kjekt å høre at jeg kan bidra til en annen bokelskers kjøpegalskap hehe ;)

  Du gjør forresten det samme for meg. Mange av bøkene du leser er bøker jeg aldri har hørt om, noe jeg syns er helt genialt, for jeg elsker å oppdage nye forfattere og nye titler. "Absurdistan" står spesielt høyt på ønskelisten!

  SvarSlett
 6. Det er veldig godt å høre at det foreløpig ikke er noen som har lest Buddenbrooks på null komma niks. Jeg ligger også på etterskudd, og det går sakte. Forhåpentligvis kommer jeg i mål innen fristen, og satser på å få lest mye i helgen.

  SvarSlett
 7. Jeg jobber i kveld og i morgen. Får dermed ikke lest mye før på søndag. Men neste uke må jeg prioritere Buddenbrooks før alle andre bøker slik at jeg blir ferdig. Jeg er veldig spent på omtalene som kommer neste helg, aner virkelig ikke hva folk syns så langt. Er i grunnen ikke sikker på hva jeg syns selv enda.

  SvarSlett