09.03.2011

Dagens Innkjøp

Etter en uke med en innlevering og to fremføringer (to og en halv dag med skolestress) er jeg endelig ferdig. Alt obligatorisk er over, og jeg kan puste lettet ut og nyte resten av uken uten å tenke for mye på alt som må gjøres i skolesammenheng. For å feire tok jeg turen til Norli på Galleriet. Hva er vel en feiring uten bokkjøp? Vel, jeg gjorde to store oppdagelser mens jeg var der:
 1. De har en egen hylle for horror-bøker. Genialt, ikke sant? Det er en sjanger jeg sjelden leser, men i og med at "Frankenstein" er en av mine favoritter er det åpenbart en sjanger jeg kan like hvis forfatterne er gode nok. Bøkene som fikk være med meg hjem er "The Haunted House" av Charles Dickens, "The Lair of the White Worm" av Bram Stoker, "Lois the Witch" av Elizabeth Gaskell og en samling moderne spøkelseshistorier skrevet av blant andre Philip Pullman, Louis de Bernières, Somerset Maugham, Daphne du Maurier og Ray Bradbury.
 2. De har fått inn Penguin Modern Classics minibøker, som utelukkende består av noveller. De koster 39 kroner per bok, og med min ansattrabatt blir det enda billigere. For oss som leser noveller hver uke (eller planlegger å gjøre det) er disse samlingene uvurderlige. De er pittesmå, tar liten plass, og gir oss (forhåpentligvis) novellekunsten på sitt beste.Mine novelleinnkjøp:

- Joseph Conrad: Youth
- Carson McCullers: Wunderkind
- William Trevor: The Mark-2 Wife
- Jorge Luis Borges: The Widow Ching-Pirate
- Shirley Jackson: The Tooth
- John Updike: Rick in Russia
- Rudyard Kipling: They
- Vladimir Nabokov: Terra Incognita

De hadde også Stefan Zweigs "Chess". For de som ikke har lest den enda: Løp og kjøp! Nå blir det novelle- og horrorlesning på meg etter at jeg har fullført de to bøkene jeg holder på med. Eller kanskje samtidig. Vi får se. Jeg var forresten også innom T7 og kjøpte "The Great Gatsby" av F. Scott Fitzgerald, "The Fall of the Imam" av Nawal El Saadawi og "Me Talk Pretty One Day" av David Sedaris. Noen som har lest dem? Med unntak av førstnevnte er de helt ukjent for meg.

Til min kjære samboer: Ingen av bøkene er store eller tar særlig mye plass. Jeg lover å rydde plass i våre nye bokhyller og ikke lage bokhauger over alt. Ikke bli sint på meg =)

5 kommentarer:

 1. 'Chess' finnes til og med til Kindle! Jeg er klar ;)

  SvarSlett
 2. Fornuftig er du! Blir spennende å lese hva du syns =)

  SvarSlett
 3. Bokhandel er ein finfin plass å feire:-)

  SvarSlett
 4. Sedaris er fantastisk morsom, synes jeg. Virker for øvrig som du fikk meg deg masse bra. :)

  SvarSlett
 5. Leste om disse mini-bøkene på noen engelske blogger for litt siden. Holdt nesten på kjøpe hele settet (http://www.penguinclassics.co.uk/static/minisites/minimodernclassics/index.html), men klarte å stoppe meg i tide, selv om det hadde vært fint med 50 nye noveller. Blir spennende å høre hva du mener om Carson McCuller, jeg har bare lest The Heart Is a Lonely Hunter, men den er fantastisk bra (og anbefales om du ikke har lest den).

  SvarSlett