12.03.2011

Bloggjubileum


I dag har jeg, i likhet med Julie, blogget om bøker i ett år. Jeg hadde tenkt å feire med å skrive bokomtale nummer 100, men jeg ligger desverre litt etter. Skriver jeg en bokomtale i dag blir det kun nummer 96. Med andre ord må jeg feire på en annen måte. I et forsøk på å mimre kopierer jeg her mitt første blogginnlegg noensinne:

"Bloggnavnet mitt lyver: kokosnøtter migrerer ikke! Det gjør heller ikke de fleste nordmenn, til tross for lange måneder med mørke, kulde og snø. Jeg er desverre en av de som verken har tid eller råd til å reise til varme og mer spennende deler av verden når jeg blir lei av vinternorge. Likevel har jeg reist både i tid og over lange distanser dette året, og har satt mine fotspor både i Sør-Afrika, Russland, Frankrike, USA. I Sør-Afrika besøkte jeg David Lurie og datteren Lucy på gården hennes, og i Russland jaktet jeg på en morder med Erast Fandorin. Etter vinsmaking med Fredric Drum i St. Emilion var det videre til USA hvor jeg prøvde å lære gresk i delstaten Vermont.

Bøker er en fantastisk avkobling fra hverdagen. Jeg elsker Bergen, men det er godt å komme seg vekk innimellom, til og med uten å forlate min egen stue. For tiden befinner jeg meg i Atlantis, muligens utenfor kysten av det som i dag er Afrika. Hvilken tid jeg har snublet borti er ikke godt å si, men det er nok ingen overdrivelse hvis jeg sier det er lenge lenge lenge siden. Mine videre reiser vil bli gjenfortalt mer detaljert i denne bloggen, så får vi se etterhvert om det finnes kokosnøtter som migrerer et eller annet sted i denne eller en annen verden..."

Jeg har reist mye i litteraturens verden den siste året og i dag befinner jeg meg på to forskjellige steder: Jeg er i et ikke-navngitt, meget kaotisk, latinamerikansk land og jeg tar turer innom Sverige hvor jeg hilser på det som muligens er General Löwenskölds spøkelse. Alle mine litterære reiser har jeg fått dele med andre bokbloggere, og flere av dem har jeg opplevd på grunn av andre bokbloggere. Etter et år med blogging er jeg fremdeles imponert over hvor gøy og interessant det er å være en del av det norske bokbloggermiljøet. Nå gleder jeg meg til mitt andre år som bokblogger =)

Når det gjelder feiring får det holde at jeg sitter i sofakroken min og leser i mange timer. Med ett par avbrekk for å gå ut i det fine været. Det er herlig med lørdag og bloggjubileum!

19 kommentarer:

 1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 2. Jeg har egentlig ikke noe å si, og er litt usikker på hva du foretrekker. Meningsfull stillhet, eller klumsete formuleringer. Siden jeg selv syns det er moro når noen legger igjen kommentarer, velger jeg det siste:
  Gratulerer med ett år som bokblogger. Håper det blir mange flere.

  PS! Hvis du lurer på hvorfor jeg slettet det første innlegget, er det fordi jeg gikk for den store gullmedaljen i skriveleif-vm.

  SvarSlett
 3. Gratulerer med 1 års jubileum :) Det er digg å være bokblogger, synes jeg... og flott at det er mange av oss. Keep up the good work!

  SvarSlett
 4. Gratulere med ettårs jubileum! :D

  SvarSlett
 5. Gratulerer så mye med jubileum! Bloggen din er en av mine absolutte favoritter, og jeg ser frem til et nytt år med gode, velskrevne og interessante anmeldelser fra deg. Ikke minst blir det kjempegøy med lesesirkel. Ha en super feiring! :-)

  SvarSlett
 6. Gratulerer med dagen, Labben! Eg liker bloggen din supergodt.

  SvarSlett
 7. Gratulerer! Håper du fortsetter å skrive masse fremover - alltid like interessant å lese bloggen din:-)

  SvarSlett
 8. Hurra for deg og takk for at du gjør internet til et bedre sted å være :)

  SvarSlett
 9. Gratulerer med jubileum. Om du fortsetter skrive, fortsetter jeg å lese :)

  SvarSlett
 10. Gratulerer, tiden flyr!
  Klapper intenst!

  SvarSlett
 11. Gratulerer! Hilsen en stor fan.

  SvarSlett
 12. Det er gøy med jubileum må jeg si! Takk for alle fine ord =)

  I dag begynner bloggår nummer 2 - jeg gleder meg til fortsettelsen.

  SvarSlett
 13. Hei Ann Helen! Gratulerer så mye med 1 års dagen. Artig! :)
  Jeg har mottatt en blog award og ønsker sende en videre til deg, se bloggen min.

  http://tonjepaanorsk.blogspot.com/2011/03/fikk-denne-awardn-av-elin-jeg-har-fulgt.html

  SvarSlett
 14. Tusen takk =)

  Jeg svarer på spørsmålene i løpet av kvelden eller i morgen!

  SvarSlett
 15. Litt på etterskudd - men gratulerer så mye! Så flott at du fortsatt holder koken - imponerende. Håper du ikke blir lei på lenge ennå =)

  SvarSlett
 16. Takk til begge to =)

  Jeg tviler på at jeg blir lei med det første - dette er jo så gøy!

  SvarSlett