18.06.2011

Boktema fra a til å: J, K, L og M


Jeg falt av lasset. Nå er jeg klar for å bli med igjen. Følgende bøker er mine favoritter på bokstavene J, K, L og M:

James and the Giant Peach (Roald Dahl)
Klokkemakeren (Gert Nygårdshaug)
The Lord of the Rings (J.R.R. Tolkien)
Monsieur Linh and His Child (Philippe Claudel)

Førstnevnte og sistnevnte kan du lese om her og her. Det finnes ingen omtaler på bloggen min av Klokkemakeren og Ringenes Herre (som jeg har lest på engelsk og derfor bruker på L), men førstnevnte var rett og slett godt skrevet, og snodig på en koselig måte. Les for eksempel Kasiopeiias omtale. Jeg deler hennes tanker om boken. Ellikken har omtalt Atter en Konge, siste del av Ringenes Herre. Jeg liker den nok bedre enn henne, men omtalen er vel verdt å få med seg likevel!

Jeg avslutter med noen sitater fra bøkene, og en oppfordring om å besøke Anette sin blogg for å lese om flere favoritter, denne uken på M.

"at dommedag kunne være avlyst var gode nyheter, men dette gikk slett ikke inn hos en mindre forsamling som omtrent samtidig hadde møte i et hus kalt Lysets Tempel lenger oppe i gaten, der holdt nemlig endetidsmenigheten Lysets Ord til; disse hadde med mindre hell spådd verdens undergang og Jesu komme hele fjorten ganger de siste tyve årene, men mistet slett ikke håpet, en gang ville det klaffe"

"Monsieur Linh and the child are not alone on the quayside. There are hundreds of people, like themselves. Old and young, waiting obediently, their meagre belongings alongside them, waiting in weather that is colder than any they have ever known, to be told where to go. No-one talks to anyone else. They are frail statues with sad faces, shivering in utter silence."

"If we all got angry together something might be done."

5 kommentarer:

 1. Heh! Måtte faktisk klikke på Atter en konge-linken for å gjenoppleve litt... Glad jeg er ferdig med mursteinen, gitt, tross alt og på tross av :)

  SvarSlett
 2. Hehe jeg gleder meg til å lese den om igjen for n'te gang. Men først skal jeg gjennom "The Children of Hurin" og "The Hobbit". Silmarillion gikk overraskende fint å lese, den er ikke en murstein egentlig, i og med at de siste 100 sidene er et register. Du kommer deg gjennom den =)

  Jeg er ganske imponert over at du kom deg gjennom Ringenes Herre uten å være altfor begeistret. Jeg tror ikke jeg hadde klart det.

  SvarSlett
 3. Av disse har jeg bare lest Ringenes Herre. Til gjengjeld har jeg lest den X antall ganger :-)
  Jeg er veldig begeistret for boken (og filmene) så jeg er enig med Labben som ikke forstår hvordan du kunne lese den uten å bli begeistret :-)

  SvarSlett
 4. Så lurt å slå sammen flere bokstaver - jeg jobber meg framover i boktemaet jeg også - og har kommet helt til... eh E. Jaja, litt å ta igjen, men det går nok bra =)

  Ringenes herre kommer nok med på min liste også - usikkert om det blir blir på R eller L, kommer an på vhilke andre bøker jeg har på de bokstavene =)

  SvarSlett
 5. Slå dem sammen i to-tre innlegg, så tar du oss igjen superraskt =)

  Jeg gleder meg til å lese om dine favorittbøker, regner med å få noen tips. Var det forresten du som tipset meg om Balansekunst? Satser på å få lest den i løpet av sommeren.

  SvarSlett