26.06.2011

Mangle omtale av lesesirkelbok

Nadine Gordimers "The Conservationist" har vært denne rundens lesesirkelbok. Den var dog kanskje hakket for krevende, for det er kun to personer, Elida og Monika, som har fullført den. Jeg har en tredjedel igjen av boken, men hadde i utgangspunktet tenkt å legge ut en omtale i dag likevel. Men så skjedde det noe ganske uforutsett: meg og samboeren var og så på valper på fredag, og i dag har vi kjøpt og hentet en av dem. Søndagen har dermed gått med på å bli kjent med vår skjønne lille valp. Siden det er mange som ikke har rukket å bli ferdig med boken foreslår jeg at alle som har planer om å lese den ferdig legger ut omtaler når det passer, så skal jeg gjøre mitt beste for å få med meg alle omtalene og lenke til dem under fanen "lesesirkel". Min egen omtale kommer så fort som mulig. Foreløpig kan dere lese tre omtaler:

 1. Elida
 2. Line
 3. Monika

For de som lurer, min lille valp er en strihåret dachs. Den er pitteliten, ble født 5. mai, og er utrolig skjønn. Samboeren min har hatt hund tidligere, men for meg er dette min første hund. Vi sliter med å finne navn til den, men vurderer følgende navn:

 1. Rasmus
 2. Jeltsin
 3. Oscar
 4. Tussi
 5. Baktus
 6. Angus

Vi klarer bare ikke å bestemme oss. Kanskje blir det et helt annet navn. Jeg har ikke bilde av den på dataen enda, men den ligner veldig på denne:

19 kommentarer:

 1. Ååååå, for en skjønn liten valp! Jeg ville gått for Oscar!:D

  SvarSlett
 2. Er forresten intr. i å være med i neste runde med lesesirkel:)

  SvarSlett
 3. Gratulerer som hundemamma! Skjønner godt at han må prioriteres foran lesing nå :-) (Bokpusen Narnia mener at hun bør prioriteres foran alt, hele tiden,hun ;-))

  Synes Jeltsin var et fantastisk navn!

  SvarSlett
 4. May Britt: Vi har verken avtalt bok eller tid for neste runde, men du er hjertelig velkommen til å være med uansett når og hva vi skal lese. Er den en spesiell sjanger du kunne tenke deg å lese?

  Ja, valpen er nydelig. Det er veldig rart å ha en liten skapning virrende rundt på gulvet, men også veldig gøy =)

  Silje: Takk =) Hehe, dyr krever nok sitt ja, men det fortjener de også. Narnia var et genialt navn til pusen. Ikke rart hun er bokpus.

  Jeg elsker Jeltsin, men samboeren min er ikke begeistret. Jeg prøver å overtale ham, uten videre hell så langt.

  SvarSlett
 5. gratulerer med hund! jeg stemmer for angus, men skjønner at det er et vanskelig valg.

  kan vi lese noe morsomt neste gang?

  SvarSlett
 6. Vær litt obs på at hvis den blir hetende Jeltsin og lever opp til navnet sitt, så kan en diktatordachs bli litt krevende! He he. Dachser er bare helt herlige, min søster har to strihårgutter selv :)

  SvarSlett
 7. Gratulerer med valp! Vi har to hunder, en katt og en hest og synes livet med de firbente er fint. Rasmus er jo et knallnavn - Rasmus på loffen.

  SvarSlett
 8. Gratulerer så masse med den lille skjønne! Lesesirkel høres utrolig morsomt ut, jeg og et par damer har tenkt å starte opp en til høsten og jeg gleder meg stort :)

  SvarSlett
 9. Åå, den var skjønn! Jeg ville ha gått for Jeltsin:)

  SvarSlett
 10. ååh! Gratulerer! :) Strihårete dachser er de fineste dachsene, synes jeg. Og det er i det hele tatt en veldig fin rase.

  Jeltsin er et fint navn. Selv om det gir litt rare assosiasjoner. Rasmus er også veldig søtt. Lykke til videre med den lille!

  SvarSlett
 11. Monika: Takk for stemmen. Det er interessant å høre hvilke navn andre ville valgt. Det kan hjelpe oss med å luke ut noen navn =) Og ja, vi kan så absolutt velge noe morsomt neste gang. Tror vi trenger det, etter Buddenbrooks og The Conservationist.

  Heksa: Hehe diktatordachs ;) det kan den nok fort bli hvis ikke vi er flink med oppdragelsen. Siden jeg studerer politikk tenkte jeg det kunne være gøy med et statsledernavn. Og Jeltsin var faktisk skjønt til en hund. Men samboeren min er ikke helt enig.

  Knirk: Rasmus er koselig, og jeg ble døpt Rasmussen, navnet til morfar sin familie. Mamma endret det til Haugen senere, men Rasmussen navnet er en del av familien vår. Derfor hadde det vært litt spesielt med en liten Rasmus. Hvilke raser er dine hunder? =)

  Anette: Takk =) Så kjekt med en lesesirkel hvor dere faktisk møtes. Lesesirkel over nettet er genialt, men jeg hadde likt å ha en lesesirkel med mennesker jeg kjenner utenfor nettet også. Dere får det nok helt knall!

  Lena: Det er så kjekt å få stemmer på Jeltsin siden samboeren min har vært så sta når det gjelder det navnet. Kanskje dette mykner han opp litt.

  Haruhi: Ja, de er veldig fine. Akkurat nå er den ikke større en skoen til samboeren min, den er utrolig skjønn =)

  Jeg elsker både Jeltsin og Rasmus. Nå gjelder det bare å finne ut om navnene kan passe til hunden. Selv om hunden helst ikke skal minne for mye om Boris Jeltsin.

  SvarSlett
 12. Gratulerer med familieforøkelsen! For en skjønn liten hund:-)

  Jeg stemmer også for noe morsomt i neste omgang. Denne gangen fikk jeg inntrykk av at de som anbefalte og stemte på Gordimer var de som likevel ikke skulle være med å lese. Neste gang er det kanskje bedre at valget blir hakket mindre demokratisk? Og i den anledning passer navnet Jeltsin godt;-)

  SvarSlett
 13. Takk =) Han er en liten håndfull, men vi storkoser oss likevel.

  Er det jeg som skal være den autoritære lederen som fatter endelig beslutning? ;) Det er bare å komme med forslag til morsomme bøker forresten. Det er ikke mange forfattere jeg forbinder med morsomme bøker. Men den må strengt tatt ikke være morsom, men i det minste fornøyelig, koselig, ikke deprimerende som de andre to har vært.

  SvarSlett
 14. Måten vi uttaler Jeltsin på norsk og russisk er ganske forskjellig. De har en moro ts- lyd på russisk, som ikke ligger naturlig i det norske språk. Men en moro lyd er det:-)

  SvarSlett
 15. Julie: Takk =D

  Karin: Hehe jeg gleder meg til å lære slike ting på russiskkurs til høsten =) I mellomtiden prøver vi å finne et navn til ham som høres fint ut på norsk. Jeg vil ikke ha et navn som høres rart ut på norsk. Jeltsin er fint på norsk, men samboeren min nekter. Det må bli noe annet.

  SvarSlett
 16. Søsteren min og mannen oppkaller kattene sine (høres mange ut, men til nå er det bare to da) fra Harry Potter universet. Katten de har nå heter Sir Cadogan... Mange navn å hente i den verdenen:-)

  SvarSlett
 17. Gratulerer med hund! Så søt...

  Eg fekk aldri lese The Conservationist (eg er visst ikkje så flink på lesesirklar og slikt). Eg hadde tilsaman 16 timar på toget, til lesing, men eg la igjen boka heime.

  SvarSlett
 18. Karin: Der er det nok mange artige navn ja, skal se nærmere på det =)

  Bai: Takk =) Hehe typisk det. Tror uansett ikke du har gått glipp av noe stort.

  SvarSlett