09.06.2011

A Red Herring Without Mustard

Forfatter: Alan Bradley
Utgivelsesår: 2011
Forlag: Delacorte Press
Språk: Engelsk
Sidetall: 416
Utgave: Kindle

***

"Camped in her horse-drawn caravan at Buckshaw, a young Gypsy woman is charged with the abduction – and then the murder – of a local child, and Flavia must draw upon her encyclopaedic knowledge of poisons – and Gypsy lore – to prevent a grave miscarriage of justice." (flaviadeluce.com)

***

Bloggingen min har stoppet helt opp denne uken, og det er Alan Bradleys feil. Jeg vurderer å sende ham et brev hvor jeg detaljert forklarer min misnøye. Han har nemlig skrevet en serie jeg har hatt et merkelig forhold til en god stund. Flavia er kul, jeg liker omgivelsene hennes, jeg liker de rare småbykarakterene, jeg liker mysteriene. Likevel har jeg ikke vært helt fornøyd med de to første bøkene. De fenget ikke slik jeg forventet at de skulle gjøre. Jeg brukte lenger tid på å lese dem enn planlagt og jeg syns i grunn at det var greit å bli ferdig med dem. Dette er dog ikke opphavet til min misnøye. Min misnøye kommer av at jeg elsket den tredje boken i serien. Den fenget i stor grad, gikk superraskt å lese og jeg hadde umiddelbart lyst til å begynne på neste. Problemet består i at jeg virkelig ikke har en anelse om hvorfor denne er så mye bedre enn de forrige. Jeg har rett og slett ikke noe å skrive om denne boken. Den var genial. Hvorfor? Jeg vet ikke. Jeg klarer ikke å se hvordan den skiller seg fra de andre to bøkene i serien, likevel påstår jeg at den gjør det.

Kan noen løse mysteriet for meg? Karin? Jeg skriver korte omtaler de neste ukene, for å slippe å ligge etter med omtalene, men det var aldri meningen at de skulle bli så korte som dette. Hvis noen lurer, så anbefaler jeg boken! Og serien, selv om jeg likte denne bedre enn de første. Flavia er tøff, og hun har et nydelig forhold til sin sykkel Gladys. Ikke gå glipp av eventyrene deres.

4 kommentarer:

 1. Jeg har første bok i hylla og jeg gleder meg! Må bare komme meg igjennom en bunke med nynorsktentamener i helga, så kan jeg lese hele sommeren!

  SvarSlett
 2. Oi, jeg har helt glemt at det er kommet en ny bok. Bestilles med en gang fra Book Dep (passer jo fint at feriepengene kom i dag).

  Jeg likte den andre boka bedre enn den første. Men jeg klarer heller ikke å si hvorfor. Jeg tror kanskje plottet ikke står helt i stil med karakterene og miljøet rundt - de er så herlige.

  Da skal den tredje leses og så får vi se:-)

  SvarSlett
 3. Jeg har kjempelyst til å lese disse bøkene, og har dem på ønskelisten min. Men akkurat nå har jeg innkjøpsstopp, og da må jeg pent vente:-( Når jeg en vakker dag kommer meg så langt, skal jeg ha spørsmålet ditt i bakhodet!

  SvarSlett
 4. Monika: Det er utrolig deilig å komme seg gjennom et stort arbeid, for så å ha all verdens tid til å gjøre alt man har lyst til =) Kos deg med bøkene, jeg tror du kommer til å like dem, selv om jeg som sagt ikke ble like glad i de to første som jeg trodde jeg skulle bli. Jeg leste forresten Ann Cleeves sin Svart som Ravnen, og syns den var god. Jeg ser at du likte de tre andre enda bedre enn den første, så jeg gleder meg til å lese videre på den serien.

  Karin: Ja, bestill og les fortest mulig. Jeg trenger en forklaring. Det irriterer vettet av meg at jeg ikke forstår hvorfor den tredje er bedre. Og forresten, gled deg til en god bok!

  Line: Innkjøpsstopp er et imponerende konsept. Jeg prøver innimellom, men holder meg sjelden lenge. Kos deg med bøkene når du kommer så langt =)

  SvarSlett