28.04.2011

Boktema fra a til å: F


Da var turen kommet til F, og denne uken får jeg store problemer. Den beste boken jeg leste i fjor begynner på F. Det gjør også boken som har vært min favoritt siden jeg var 16 år. Kan jeg velge begge?

Den beste boken jeg leste i fjor heter "Forsoningen" og er skrevet av Fred Uhlman. Tipset kom fra Karin, og igjen må jeg si takk, for det er en leseropplevelse jeg ikke ville vært forruten. Det er en liten flis av en bok, men du kommer ikke til å glemme den. Les omtalen min her. Ellers vil jeg si at dette diktet setter tonen i boken:

Lille jøde, far vel, far vel,
Moses og Isak venter deg vel?

Lille jøde, vær ei så sturen,
til ild og svovel går helvetesturen.

Kom aldri tilbake lille jøde,
her ønsker vi bare å se dere døde.

Min store favoritt, som jeg har elsket siden jeg leste den for første gang i 2003, er en gammel klassiker. Den heter Frankenstein og er skrevet av Mary Shelley. De fleste har nok hørt om den, men jeg tror fremdeles at de som ikke har lest boken som regel har en del feiloppfatninger om historien. Hvorfor jeg tror det kan du lese om i omtalen min.

"Everywhere I see bliss, from which I alone am irrevocably excluded. I was benevolent and good; misery made me a fiend. Make me happy, and I shall again be virtuous."2 kommentarer:

  1. Forsoningen har jeg ikke lest, men kanskje jeg burde. Det er så bra å få vite om bøker en ellers ikke ville ha lest på denne måten :-)

    SvarSlett
  2. Forsoningen virker som en veldig god bok, den har stått på min ønskeliste siden jeg leste anmeldelsen til Karin :)

    SvarSlett