25.04.2011

24 hour read-a-thon


Jeg har oppdaget noe genialt. Jeg har oppdaget det ca to uker for sent. Nå er jeg med andre ord ganske lei meg. Det geniale er at det finnes noe som heter 24 hour read-a-thon, som involverer å lese i (du gjettet det!) 24 timer. På rad. Småpauser tillatt, og de handler som regel om å delta i mini-challenges. Snacks og drikke forberedes på forhånd, slik at minst mulig tid forsvinner på grunn av mat. Her kan du lese mer om denne galskapen, og om tips og triks for å komme seg gjennom de 24 timene.

Siste read-a-thon var 9. april. Heldigvis for meg skal det avholdes enda en, den 22. oktober. Desverre er det en torsdag, en jobbedag. Men jeg jobber kun 3,5 timer, og det i en bokbutikk, så jeg kommer nok til å gjøre et forsøk uansett. Dette er en internasjonal affære, men hostet av amerikanere (tror jeg). De skriver dog at det finnes en fransk og en tysk variant, med færre deltakere, men de er likevel populære, spesielt den franske.

Jeg drister meg til å spørre om det er interesse for en norsk variant? I Frankrike hadde de 10 deltakere første året, 54 det andre. 24 timer er lenge. Det må i utgangspunktet skje en lørdag, slik at folk ikke jobber og har en dag å sove ut før mandagen. Jeg vil tro det kan være vanskelig å organisere en slik utfordrende event i et lite land som Norge, men det kunne da vært gøy, eller hva? Hvis det ikke er interesse for en norsk variant håper jeg noen av dere norske bokbloggere melder dere på den internasjonale 22. oktober, slik at vi kan lide i fellesskap. Hvor mange bøker tror dere man kommer seg gjennom på 24 timer? Jeg lurer i grunnen mest på hvordan jeg skal holde meg våken. Uansett, dette blir gøy. Jeg gleder meg, og er fremdeles trist for at jeg ikke fikk bli med den 9. april.

18 kommentarer:

 1. Det høyrest veldig morsomt ut og eg tenker på bokvaken vi hadde på barneskulen, då vi skulle overnatte på skulen og lese bøker heile natta.

  Eg er gjerne med på ein norsk variant, med forbehold om at det ikkje øydelegg arbeidsdagen dagen etter (kva med å ta det 1. mai eller kristi himmelfartsdag eller noko slikt?)

  SvarSlett
 2. Genialt! Det hadde vært moro med en norsk variant.

  Hvis man setter en dato frem i tid, så har man gode muligheter for å organisere slik at man faktisk kan lese i 24 timer.

  Vi kan ta det på en rød dag som Bai foreslår, men det er jo oftest arbeidsdager etter rød dager så jeg stemmer egentlig på helt vanlig lørdag.

  Bra iniativ...

  Jeg vet ikke hvor mange bøker man får lest... kanskje 3-4---

  SvarSlett
 3. Dette høres veldig spennende ut. Galskapen tar ingen ende;) Jeg er meget interessert, men det spørs hvilken dag. Tror ikke husbonden blir så glad hvis jeg melder meg ut i et døgn - han synes jeg leser nok bøker som det er.

  SvarSlett
 4. Dette kommer samboeren min ALDRI til å la meg gjøre. Han kommer til å gjøre alt for å ødelegge. Han kommer til å gjemme espressokannen, spille musikk og diske opp med favorittmaten min og øl sånn at jeg blir litt for brisen.

  Men når det er sagt tror jeg ikke jeg ville gjort det uansett, uansett hvor mange kopper kaffe jeg drikker på et tidspunkt jeg ellers hadde sovet, så forblir jeg trøtt. Kaffe funker bare på morgenen. Og så hadde jeg lest bare for å lese, og da hadde jeg nok gått glipp av ganske mye. Også kanskje ville jeg tatt en altfor lang lesepause i uken etter, og da ville jeg ha lest like mange bøker uasnett.

  SvarSlett
 5. Jeg tror dere er gale! Jeg får hodepine og mark i rompa bare etter en halvtime, så dette er definitivt ikke noe for meg.

  Likevel: morsomt konsept i betydning eksperiment. Gleder meg allerede til å følge bokmaraton pr. blogg :)

  SvarSlett
 6. Jeg har utrolig lyst og har tenkt på å være med på dette tidligere. Akkurat nå passer det litt dårlig da minstemor i huset bare er 11 uker, så nå er det lite nok søvn som det er. Ellers så har jeg veldig lyst til å være med når hun er litt større og ikke fullt så avhengig av å være med meg hele tiden :)

  SvarSlett
 7. Hva med en lørdag i sommer en gang? Da har vi tid til å organisere det, og vi kan forhåpentligvis veksle mellom å lese ute i finværet og inne.

  Ellikken: Jeg vet vi er gale! Men det gir meg ikke mindre lyst til å prøve. Det er kjekt å være gal =) Men snakk til meg etter tolv timer så får du nok et annet svar.

  SvarSlett
 8. Det hadde vore kjempegøy å prøvd! I sommerferien gjer eg jo ingenting aent enn å lese bøker, så det hadde vore genialt!

  Eg er enig i at søvn er veldig viktig, men det er jo alltid lov å prøve, og klarer ein kun 15-16 timer så er det greit, og da har ein prøvd:-) Det er lov å vere gal!!!

  SvarSlett
 9. Elida: Enig! Om man ikke klarer mer enn 15-16 timer så er det likevel veldig mye. Jeg tror jeg skal prøve å organisere dette i sommer en gang. Med hjelp fra alle som vil være med forhåpentligvis =) Genialt at du er med =)

  Kanskje med premie til alle som klarer 24 timer, eller alle som klarer minimum 12? Hmm får tenke ut et opplegg, og kikke nøye på den internasjonale nettsiden.

  SvarSlett
 10. Jeg deltok på noe sånt i regi av en utenlandsk blogg. Jeg leste riktignok ikke 24 timer, men likte det godt. Stemmer for en norsk variant, og da en gang i sommer. Jeg er med, hvis dagen passer.

  Kanskje noen forlag har lyst til å sponse premie? Eventuelt at vi alle kan legge i noen kroner selv.

  SvarSlett
 11. Hva med første lørdagen i juli, lørdag 2. juli? Eventuelt senere samme måneden.

  Jeg hører gjerne med forlag om de hadde vært villig til å sponse noen premier, det var en god ide. Og bidrar selvsagt med noen kroner til premier selv også =)

  Det jeg er litt usikker på er hvordan vi skal organisere det. Den internasjonale har en egen nettside hvor alt foregår, noe slikt har ikke vi. Dermed må vi tenke annerledes.

  SvarSlett
 12. Ein lørdag i sommar, høyrest veldig bra ut! Dersom det ikkje blir heilt gale med tanke på ferieplanar, er eg med.

  SvarSlett
 13. ...og til dei som meiner dei ikkje kan vere med på grunn av samboarar: Ærlig talt, jenter! Nå må vi slå eit slag for sjølvstendigheita vår - eit døgn, må dei kunne avsjå dykk.

  SvarSlett
 14. Du behøver ikke noe mer enn å lage en post på din egen blogg. De fleste read - a - thons jeg har kikket på legges ut på organisatorens blogg. Her er noen eksempler:
  http://www.book-crazy.com/2010/04/clean-away-clutter-read-thon.html

  Du kan også lage et åpent google dokument, som fint kan bygges inn i en bloggpost, hvor folk kan laste inn bøker de leser fortløpende. Eventuelt kan du bruke "mr linky" slik at folk kan laste opp bøker lest fortløpende.

  Men håper det blir en annen dag enn første helt i juli, for da feirer jeg nok bursdagen min :( Selv om jeg forstår at det er vanskelig å finne en dag som passer alle.

  SvarSlett
 15. Bai: Når skal du på ferie? Siden vi er ganske få tenkte jeg å finne en dato som flest mulig kan være med på. Og ja, samboerne våre bør tåle et døgn. Min tror nok jeg er gal, men han vet det er lite han kan gjøre med det.

  Bokelskerinnen: Mr. Linky kan jeg bruke ja, det skal gå bra. Men jeg må også legge ut nye "mini-challenges" hver time, der trenger jeg nok litt hjelp fra dere, ideer til hva vi kan gjøre.

  Det blir nok vanskelig å finne en dag som passer alle, men det går likevel an å prøve å unngå 2. juli. Det vanskeligste for meg er å finne en lørdag jeg ikke jobber. Har vanligvis kun hver tredje lørdag, men i sommer blir det nok annenhver. Problemet er at jeg ikke vet hvordan det blir enda.

  SvarSlett
 16. Det viser bare at grensen mellom galskap og genialitet er hårfin, for dette var da en helt fantastisk idé! Jeg er selvfølgelig med, selv om jeg aldri kommer til å klare å fullføre. Men prøve skal man likevel:-) Alle jeg kjenner vet allerede at jeg er gal, og er vant med at jeg melder meg helt ut i titimersøkter for å lese eller skrive, så ingen kommer til å heve et øyenbryn på mine vegne. Jeg har ferie i juli, så alle helger passer i utgangspunktet for meg. Jeg gleder meg, dette blir strålende!!!

  SvarSlett
 17. Genialt at du er med! Jeg trodde i utgangspunktet at det kanskje ville melde seg en håndfull (hvis jeg var heldig), dette er over en hver forventning. Kanskje klarer vi over 10 til og med ;)

  SvarSlett