11.04.2011

Lesesirkel - runde 2

Vi har en vinner: med 6 av 10 stemmer vant "The Conservationist" av Nadine Gordimer avstemningen min, og jeg foreslår herved at den blir vår neste lesesirkelbok. Med mindre kommentarfeltet mitt opplever en stor protestbølge... Litt om boken:

"Jacobus finds an unidentified dead man by a river on a farm and the police find no urgency to look at the body and bury the body right by the river. Mehring questions apartheid, the cultural revolution, life, and morality as a result of this dead body." (Wikipedia, 2011).

Nadine Gordimer vant Bookerprisen for denne boken i 1974. Forfatteren er fra Sør-Afrika.

Da jeg foreslo denne boken var jeg bekymret for at ikke alle ville bli like begeistret for å lese en bok som ikke er oversatt til norsk, men Elida informerte meg om at den faktisk er oversatt, og har den norske tittelen "Bevareren". Den norske utgaven er fra 1976 noe som gjør det lite sannsynlig at den er å finne i din lokale bokhandel. Elida fant den likevel, på biblioteket, så det er en mulighet for de som ønsker å være med, men vil lese boken på norsk. Jeg har bestilt min utgave (på engelsk) fra bookdepository. Så hva sier dere? Hvem er med? "Påmeldingen", om jeg kan kalle det det, er selvfølgelig ikke bindende, men jeg vil gjerne høre hvor mange som er interessert.

Når det gjelder dato for blogging tenker jeg i slutten av juni, etter at de fleste er ferdig med eksamener (for de av oss som fremdeles holder på med denslags). Forslag: søndag, 26. juni.

9 kommentarer:

 1. Eg er med, og boka er lånt:-)

  Men du, eg har lagt til boka på bokelskere.no, men eg får den ikkje opp når eg søker. Går du inn på profilen min så finner du den der.

  SvarSlett
 2. Jeg er med :) Søndag 26. juni er perfekt for min del, da har jeg både rukket å levere masteren og komme meg igjen etterpå ;)

  SvarSlett
 3. Jeg er kanskje med :)
  Synes boka virker veldig interessant iallefall, så jeg kommer nok til å lese den før eller siden.

  SvarSlett
 4. Da har jeg bestilt fra biblioteket, så får jeg se om jeg blir med denne gangen. Kommer helt an på boken for min del, ettersom jeg har så mange bøker jeg ønsker lese så gidder jeg ikke tvinge meg gjennom en mindre int. bok. Men var artig å lese hva dere skrev om Buddenbrooks sist, selv om jeg ikke ble med.

  SvarSlett
 5. Jeg synes boken virker interessant og blir gjerne med forutsatt at jeg klarer å få tak i et eksemplar på norsk! :-)

  SvarSlett
 6. Jeg er også med. Selv om apartheid er litt mørkt for Disneysjela. (Tror jeg må gå over til legeromaner snart -)

  SvarSlett
 7. Da er masteren min også levert, så jeg er med!

  SvarSlett
 8. Eg er også med! Eg skal bestille boka umiddelbart.

  SvarSlett