14.04.2011

Boktema fra a til å: C og D


I og med at jeg er en uke på etterskudd tar jeg for meg både bokstaven C og D i ukens boktema. Vertinnen er Anette, og du finner hennes favoritter her.

C: Det må bli Stefan Zweigs fantastiske novelle "Chess". Novellen leste jeg i januar i år, og skrev blant annet dette i omtalen:

"Jeg skrev den gang (etter å ha lest Forsoningen) at jeg ble ferdig å lese boken lenge før jeg var ferdig med historien, og det samme kan jeg si i kveld. Det etter å ha lest 76 sider som handler om sjakk. Etter å ha tapt kampen mot neglebiting. Jeg har lest en bok som handler om sjakk og den var fantastisk. Det var som å lese en thriller - hjertet banket fortere og fortere, og da jeg nådde slutten var det omtrent umulig å sitte i ro på sofaen."D: Death and the Penguin!!! Eller pingvinboken som jeg liker å kalle den. Min beskrivelse:

"Mysterier, dødsfall, vennskap, pingvindepresjon og familieliv er hovedingrediensene i denne boken. Victor skaffer seg både fiender og venner gjennom jobben - til og med familie. Misha-non-penguin havner i faresonen og gir Victor ansvaret for sin lille datter (som er uendelig fascinert av Misha). Han finner også noen å dele ansvaret med, en barnepasser, som han senere innleder et forhold med. Og oppi alt dette blir han forfulgt av mennesker han ikke aner hvem er, og han blir ansvarlig for forbrytelser han ikke aner noe om. Og pingvinen hans blir deprimert, og deretter fysisk syk. Forviklinger på høyt plan med andre ord."


God Lesning!

2 kommentarer:

  1. Jeg er nødt til å lese "Death and the Penguin" snart... :)

    SvarSlett
  2. Ja, det håper jeg du gjør! Du blir nok sjarmert =)

    SvarSlett