08.10.2010

Lesemåneden Oktober

Det er sjelden jeg vet med ganske stor sikkerhet hva jeg kommer til å lese i løpet av en måned, men denne måneden har jeg det ganske klart for meg. Listen ser slik ut:

- Ken Follett: Fall of Giants
- Gert Nygårdshaug: Dødens Codex
- Robert Röhr: Sjakkmaskinens Hemmelighet
- Knut Nærum: Ø
- Mario Vargas Llosa: Bukkefesten
- Alessandro Baricco: Silke
- Maria Edgeworth: Castle Rackrent
- Jan Chr. Næss: Teodor Sterk
- Eiving Riise Hauge: Victor Tumakovs Siste Vinter

Om jeg kommer meg gjennom alle disse bøkene vet jeg enda ikke, men en del av dem skal jeg nok klare. Fall of Giants er helt fantastisk og umulig å legge fra seg, og jeg har nå lest nesten 80 prosent av de 1000 sidene. Den fullfører jeg nok i helgen. Dødens Codex begynte jeg på for å ha en tynn og lettlest bok på nattbordet, slik at jeg kunne variere litt mellom den og Fall of Giants. Denne skal også leses ut denne helgen.

Jeg var en tur på biblioteket for litt over en uke siden, og for en gangs skyld skal jeg være flink å fullføre ihvertfall en av bøkene jeg lånte. Jeg har tidligere hatt en tendens til å glemme biblioteksbøkene mine og heller fortsette å velge bøker fra bokhyllen min, og har derfor levert tilbake en god del uleste bøker. Planen nå er å slutte å kjøpe så mange bøker og begynne å bruke biblioteket flittig. Jeg er i gang med Sjakkmaskinens Hemmelighet, men har ikke lest mer enn 100 sider. Det var vanskelig å fokusere på mer enn Dødens Codex og Fall of Giants noe som har ført til at denne ble lagt til side. Men boken virker meget god, dog ganske sær, og jeg gleder meg til å lese videre når jeg har fullført de to andre bøkene.

Det var tre bøker jeg fikk med meg fra biblioteket sist jeg var der, og de to jeg ikke har nevnt enda er Silke av Alessandro Baricco og Bukkefesten av Mario Vargas Llosa. Førstnevnte vet jeg ikke spesielt mye om, men den virket interessant. Sistnevnte fikk jeg anbefalt av bloggeren Rose-Marie, og den virker midt i blinken for meg som er sammenliknende politikk-student som ønsker å spesialisere meg i politisk utvikling i Latin Amerika. Om jeg rekker å lese begge disse før fristen går ut og de må tilbake til biblioteket vet jeg ikke, men så vidt jeg kan huske er det vel noe som heter fornying av lån?!

Castle Rackrent er boken jeg har valgt å lese i bokprosjektet mitt fra tiåret 1800-1809. Jeg leste Gulliver's Travels fra før 1800-tallet i september, og nå er det tid for oktoberboken. Teodor Sterk skal jeg anmelde i Cappelen Damms bokbloggturné, og siden jeg er stor Knut Nærum fan må jeg nesten få med meg hans nyeste bok Ø, som blant annet parodierer Knausgård og Camilla Läckberg. Får jeg tid vil jeg også lese mitt nyeste bokkjøp, Victor Tumakovs Siste Vinter, som er en novellesamling som virker interessant.

Hvordan er din lesemåned?

Til slutt må jeg bare nevne at jeg har meldt meg på NaNoWriMo 2010, som innebærer at jeg skal skrive en roman på 50 000 ord på en måned (i november). Jeg har ikke skrevet skjønnlitteratur siden jeg var 15 og jeg tror det blir veldig gøy å gjøre et forsøk på det igjen. Jeg vet sånn ca hva (eller rettere sagt hvem) jeg skal skrive om. Gi meg en lyd hvis andre bokbloggere har planer om å være med på dette =)

8 kommentarer:

 1. Fin liste det der. Ganske ambisiøs.
  Jeg er leseforvirra fortiden. Aner ikke helt hva jeg skal lese. Leser litt her og leser litt der og mangler fokus. Nå vurderer jeg å lese Knausgård og da kan jeg jo bare si bye bye til bloggen min, for det blir jo liksom ikke så mye å si om de bøkene, det meste er sagt. Hm.....

  SvarSlett
 2. Jeg lider av en kronisk mangel på lesestoff, selv om jeg alltid har mye jeg skulle ha lest.

  Men. Jeg skal få lest "The Wind-Up Bird Chronicle" av Murakami, "Barndom" av Coetzee og minst en Dickens roman. Bortsett fra det tror jeg kanskje at jeg skal ta årets omgang med LOTR denne månden, jeg syns høsten er den beste årstiden for LOTR.

  SvarSlett
 3. Du seie at du har problem med å lese bøkene frå biblioteket; eg finne så mange spennande bøker på biblioteket at bøkene i bokhylla blir forsømt;)

  Du er veldig ambisiøs, men eg har lagt merke til at på min leseliste etter ein månad er det faktisk ganske mange bøker:-P

  SvarSlett
 4. Jeg holder på med "Instruments of Darkness" som er så kjedelig at jeg egentlig burde legge den fra meg og "Agnes", som er denne månedens tannpussebok. Hva jeg plukker opp etter det er jeg usikker på - om jeg i det hele tatt rekker noe før fødsel og barseltid sluker meg hel.

  Jeg har deltatt i Nanowrimo tre ganager tidligere, og hadde mye moro av det. I år blir det som sagt bleieskift og amming i stedet for min del, men ønsker deg lykke til med prosjektet. Håper du skriver litt om det underveis så vi får fulgt deg på veien. :)

  SvarSlett
 5. Knirk: Du finner sikkert noe å si om Knausgård. Hvis ikke så kan jeg ihvertfall påpeke at jeg ikke har lest bøkene og gjerne vil ha råd om de er verd å lese eller ikke =)

  Haruhi: Barndom av Coetzee er meget god, og jeg liker det jeg har lest av Dickens og skal garantert lese mer, så jeg tror nok det blir en fin lesemåned.

  Elida: Jeg har ikke helt vent meg til å bruke biblioteket i stedet for lommeboken enda, men jeg jobber med saken. Lommeboken min kommer nok til å bli glad i meg for den overgangen.

  Sesselja: Jeg leste at du hadde en tannpussebok, og ble mildt sagt overrasket. Hvordan får du til å lese samtidig som du pusser? Jeg hadde ikke klart det. Men det er gøy å lese om slike sære lesevaner =)

  Jeg kommer nok til å skrive litt underveis, for å få ut frustrasjoner og gleder ved skriveprosessen. Jeg gleder meg til det begynner, men det er noen uker til enda.

  SvarSlett
 6. Dette var interessant! Jeg tror jammen jeg vil melde meg på NaNoWriMo. Men; Vi kan vel skrive på norsk?

  SvarSlett
 7. Lena: Ja, vi kan skrive på norsk. Jeg tror nok jeg kommer til å gjøre det. NaNoWriMo handler om kvantitet, ikke kvalitet, og dermed er det ingen som skal lese det du skriver, bare telle antall ord. Men det er fint å prøve å få skrivevenner som gjerne kan lese det man skriver, eller som man kan diskutere plot og andre detaljer med =)

  Så kjekt at du vil melde deg på, jeg håper du gjør det =)

  SvarSlett
 8. Ja, jeg har tenkt på å skrive lenge, har maaange ideer, men får liksom aldri gjort noe med det. Dette er jo en ypperlig måte å endelig få ut fingeren, så løsner forhåpentligvis ordene endelig opp og fosser ut (hehe). Skal melde meg på med en gang. Gleder meg!

  SvarSlett