15.01.2011

Lørdagslisten - nr. 8

Et utvalg tips om gode kvinnelige forfattere:

1.Toni Morrison: Satser på å lese "A Mercy" i løpet av de neste månedene.

2. Susanna Clarke: "Jonathan Strange and Mr. Norrell" har stått å samlet støv i hyllen i mange år. Det skal jeg endre på - dette blir en av mursteinene jeg leser i år.

3. Chimamanda Ngozi Adichie: Jeg kjøpte "Dyprød Hibiskus" og gleder meg til å prøve meg på denne forfatteren.

4. Sofi Oksanen: Utrenskning er enda en bok som har stått i bokhyllen lenge. Den skal leses i løpet av året.

5. Doris Lessing: Jeg likte ikke "The Fifth Child", men gir Lessing en ny sjanse, enten med "The Grass is Singing" eller "The Good Terrorist".

6. Ann Radcliffe: Denne forfatteren hadde jeg ikke hørt om, men virker veldig interessant. Noen tips til hvilken bok jeg burde begynne med?

7. Barbara Kingsolver: "The Lacuna" skal leses i forbindelse med min "lese ti Kindle-bøker"-utfordring.

8. Siri Hustvedt: Jeg liker Paul Auster, og må nesten prøve konen også. Dessuten er det interessant å lese bøker av en amerikansk forfatter som har gått på skole i Bergen.

9. Jung Chang: Forsiden på "Ville Svaner" er kjempefin - og i følge de fleste er boken sterk og god. Bør nok leses.

10. Jette Kaarsbøl: Jeg har lest en rekke gode anmeldelser av "Den Lukkede Bok" og gleder meg til å lese den selv.

11. Amalie Skram: Hennes bøker er vel obligatorisk lesning for alle bergenske bokelskere? Hellemyrsfolket står på leselisten.

12. Amy Tan: Jeg vet ingenting om denne forfatteren, men på grunn av en sterk anbefaling skjønner jeg at det burde endres. Hvilken bok bør jeg starte med?

13. Sigrid Undset: Jeg liker historiske romaner og ser frem til å lese "Kristin Lavransdatter". Har også skjønt at "Jenny" er en favoritt for mange.


Tusen takk for alle tips! Det kom flere enn jeg rekker å lese, men jeg skal i det minste gjøre et forsøk på å få lest de jeg har listet opp her.

11 kommentarer:

 1. Spennande forfattere:) Lykke til og ha ei fin helg:)

  SvarSlett
 2. Så spennende at du også vil prøve deg på Ann Radcliffe i år. Jeg tror jeg ville startet med " The Mysteries of Udolpho", som er regnet som et av hennes mest kjente verk. Det er også en roman som blir ansett for å være et klassisk eksempel på en gotisk roman og nettopp av den grunn kan det være kjekt å starte med den. Det er den samme romanen jeg har tenkt å starte med av henne. Et godt andrevalg er nok The Italian.

  Av Amalie Skram ville jeg lest "Forrådt", det var den første boken jeg leste av henne som tenåring og det gir et godt bilde av perioden hun skriver fra og temaene hun ofte tar opp. Hellemyrsfolket er også gode bøker, men temmelig dystre. Jeg ville også snust på Comstance Ring, som minner veldig mye om Madame Bovary i handling og tema.

  Flott liste, blir enda mer interessant å følge bloggen din fremover.

  SvarSlett
 3. Comstance Ring heter forøvrig Constance Ring ;)

  SvarSlett
 4. Oi, er Siri Hustvedt kona til Paul Auster!? Det visste jeg ikke!

  SvarSlett
 5. Amy Tan: Jeg har fått anbefalt både Kjøkkengudens kone og Hundre hemmelige sanser, så kanskje en av dem er et bra sted å begynne? Har bare fått tak i sistnevnte hittil, men synes den ser veldig interessant ut. God fornøyelse, det var mye spennende på listen:-)

  SvarSlett
 6. Flott liste, dette her. Særlig synes jeg Oksanen og Lessing er spennende.

  SvarSlett
 7. Elida: Takk =) Ha en strålende helg!

  Monika: Gi meg gjerne en lyd hvis du leser noen av forfatterne på listen =)

  Bokelskerinnen: Jeg har nå kjøpt "The Mysteries of Udolpho" til Kindle. Tusen takk for tipset, jeg har en følelse av at jeg vil like denne forfatteren. Planen er å begynne på boken så snart jeg har fullført "Egypteren Sinuhe" - og det satser jeg på å gjøre på en uke. Å holde på med to mursteiner samtidig er aldri lurt.

  Jeg skjønner at jeg burde vurdere flere av Amalie Skrams bøker, så jeg tror nok jeg kommer til å lese litt om hvert av hennes verker for å se hvilket kan passe humøret mitt.

  Kathleen: Det er hun =)

  Line: Jeg har kikket litt på de to bøkene du nevner, og syns begge virker interessante. Spesielt Kjøkkengudens Kone - den skal jeg prøve å skaffe meg.

  Venstregærning: Oksanen burde jeg lest for lenge siden, det er på høy tid. Forhåpentligvis finner jeg den frem snart. Problemet er bare at det er så mange bøker jeg kan si det samme om. Dermed blir det humøret der og da som bestemmer. Men før det blir sol og sommer skal Oksanen være lest.

  SvarSlett
 8. Jeg likte heller ikke "The fifth child", men "The golden notebook" av Lessing, er en av favorittbøkene mine. Hustvedt er også fin, spesielt "Med bind for øynene" og "Det jeg elsket".

  SvarSlett
 9. Jeg har jo lest en del av forfatterene allerede. Beloved av Toni Morrison er fantastisk, har lest både Purple Hibiscus og Half Yellow Sun av Adichie, i tillegg så er novellesamlinga The Thing Around Your Neck i hylla mi. Fantastiske skildringer av Nigeria. Jeg gleder meg til å lese Baby Jane av Sofi Oksanen, de to første bøkene var fæle og fantastiske. Jeg skal også lese the Lacuna, anbefaler the Poisonwood Bible på det varmeste. Jeg brukte cirka et år på å komme meg igjennom the Golden Notebook av Lessing, var vanskelig og forvirrende i begynnelsen, men den var veldig bra, the Grass is Singing er i hylla. Jeg skrev særoppgaven min om Amalie Skram så jeg må ha likt henne i mine yngre dager, men er helt blank på hvordan og hvorfor. Skal gjenleses før eller siden.

  Fysj, dette ble langt :)

  SvarSlett
 10. Kristine: Jeg tror nok jeg kan like andre bøker av Lessing, så henne skal jeg lese igjen. Hustvedt blir også spennende å prøve.

  Monika: Du leser veldig mye forskjellig - tror jeg må gå systematisk gjennom hele bloggen din en dag og skrive ned tips, for der er det nok mange godbiter.

  The Poisonwood Bible har jeg vurdert å kjøpe mange ganger, men av en eller annen grunn har jeg aldri gjort det. Jeg skjønner at det er på tide =)

  SvarSlett