10.01.2011

It's Monday! What Are You Reading?

Da var den første hele uken i 2011 overstått, og jeg koser meg med lesingen. Det er lenge siden jeg har hatt så god tid til å sitte med nesen i bøker - og selv om jeg jobbet fire dager forrige uke ble det likevel en fin leseuke. Denne uken har jeg ferie, og satser derfor på å få lest enda mer. Jeg har også komt godt i gang med diverse leseutfordringer:

- Jeg har lest en bok på nynorsk (Innsirkling)
- Jeg har lest en bok fra India (les bøker fra andre kontinenter enn Europa og Nord-Amerika)
- Jeg er godt i gang med Emma av Jane Austen, som blir den første boken jeg leser i år, i forbindelse med min leseutfordring (les en bok fra hvert tiår siden 1800).
- Jeg har lest en novelle i forbindelse med Bai sin utfordring (52 noveller på 52 uker)

I uken som kommer satser jeg på å lese ferdig Emma, begynne på fantasy-utfordringen min, fortsette å lese noveller og muligens også lese en av de ti Kindle-bøkene. Men først kommer en oppsummering av forrige uke:

Bøker jeg leste forrige uke:

- Ian McEwan: Solar
- Alexander Pushkin: The Queen of Spades (novelle)
- Carl Frode Tiller: Innsirkling

Bøker jeg anmeldte forrige uke:

- Alexander Pushkin: The Queen of Spades (terningkast 5)
- Aravind Adiga: Hvit Tiger (terningkast 5)

Bøker jeg leser nå:

- Jane Austen: Emma
- Kate Morton: The Forgotten Garden (lydbok)
- Mika Waltari: Egypteren Sinuhe

Bøker jeg planlegger å lese denne uken:

- Jane Austen: Emma
- Rebecca Hunt: Mr Chartwell
- Philip Pullman: Northern Lights
- Jonas Jonasson: Hundreåringen som Klatret ut gjennom Vinduet og Forsvant
- En novelle (ikke bestemt meg for hvilken enda)

Anmeldelser av Solar og Innsirkling kommer. Begge var gode, men jeg hadde nok for høye forventninger. Desverre ble jeg dermed litt skuffet. Jeg har ikke funnet en ny favorittbok så langt i år (terningkast 6), men jeg har heller ikke lest en dårlig bok så langt i år (terningkast 3 eller dårligere). Jeg syns leseåret har fått en god start.

3 kommentarer:

 1. Northern Lights/The Golden Compass leste eg seint i haust, og måtte kjempa meg gjennom den:/ Nå har eg akkurat fått hentemelding på neste bok i serien, og håper den er litt lettere å komme gjennom.

  Ha ei fin leseveke!

  SvarSlett
 2. Jonas Jonassons bok står på min leseliste denne måneden også. Blir spennende å lese hva du synes om den :)

  SvarSlett
 3. Elida: Håper jeg liker dem bedre enn deg, men jeg er litt nervøs for å begynne på dem. Vet ikke helt om det er noe for meg. Jeg likte dog "The Good Man Jesus and the Scoundrel Christ" av samme forfatter, og er nysgjerrig på hans andre bøker.

  Ha en fin leseuke du også =)

  Bokelskerinnen: Jeg har inntrykk av at den boken er genial. Hvis den er så morsom og utrolig som den virker blir nok den boken et høydepunkt i år. Men det er jo ikke alle bøker som innfrir forventninger. Jeg gleder meg uansett til å lese den =)

  SvarSlett