31.01.2011

Januarstatistikk

(Bookshelfporn)

Da var årets første lesemåned over. Jeg har lest 10 bøker og fire noveller (Chess regnes både som bok og novelle) og har hatt en fin lesemåned.

Terningkast:

- Ingen fikk under 4
- Hele fire av de ti bøkene fikk terningkast 6
- Fire bøker, pluss en novelle fikk terningkast 4
- Jeg gir normalt flest terningkast 5, men denne måneden fikk kun to bøker terningkast 5 (det samme fikk to av de fire novellene)

Kjønn:

- Menn hele gjengen. En fire siders novelle av Irène Némirovsky er eneste unntaket. Men det endrer seg snart. Jeg skal lese Ann Radcliffe og jeg har nettopp begynt å lese "The Clan of the Cave Bear" av Jean M. Auel. Postkassen venter spent på å ta i mot en bok skrevet av Amy Tan, og jeg har en rekke andre kvinnelige forfattere på vent. Februar blir nok bedre.

Land:

- To bøker fra India (en med kanadisk forfatter)
- En norsk og en svensk forfatter
- En novelle og tre bøker fra England
- En finsk forfatter
- En spansk forfatter
- En forfatter fra Østerrike
- En russisk novelle

Sidetall:

- De fleste var i underkant av 300 sider (270-290)
- En murstein, 637 sider (tett, liten skrift)
- En lang novelle, 76 sider
- En ca 200 sider og en på nesten 400 sider.

To av bøkene er ungdomsbøker, to er klassikere, en var hysterisk morsom mens en annen var deprimerende. Jeg sier meg fornøyd med variasjonen i lesemåneden min (hvis kjønn ikke regnes med), og sier meg ekstremt fornøyd med å ha fått fire nye favorittbøker i løpet av en eneste måned. Dessuten har jeg ikke lest dårligere bøker. Noen likte jeg bedre enn andre, men jeg mislikte ingen.

6 kommentarer:

 1. Deilig å bare lese bra (eller i hvertfall ikke dårlige) bøker. Jeg har nettopp skrevet liste over alle bøkene jeg leste i januar, det gjør jeg på slutten av hver måned og det pleier alltid å være noen bøker jeg skriver, for å si det mildt, veldig negativt om, men ikke denne måneden. (Men når jeg tenker meg om er det faktisk litt mer moro å skrive om bøkene som suger enn de jeg liker veldig godt...)

  SvarSlett
 2. Hehe joda, det er deilig å få ut frustrasjonen man føler når man leser dårlige bøker. Spesielt hvis man brenner inne med gode argumenter for hvorfor boken var så dårlig som den var.

  Jeg har alltid ekstra nerver når jeg skal skrive om de beste bøkene, for da har jeg lyst å skrive en anmeldelse som boken fortjener, og det er ikke alltid like lett å finne de rette, eller de beste ordene.

  SvarSlett
 3. Eg har skreve eit liknande innlegg:)

  SvarSlett