31.01.2011

It's Monday! What Are You Reading?

Jeg har et mål om å skrive bokanmeldelser samme dagen som jeg fullfører boken. Foreløpig ligger jeg tre bøker bak skjema, og hvem vet hvor mange dager. Dermed blir det turboanmeldelser denne uken, slik at jeg kan hente meg inn igjen. De tre jeg skal skrive om er "The Prince of Mist", "Hundreåringen som Klatret ut gjennom Vinduet og Forsvant" og "Kirkegårdsboken". Klarer jeg det før jeg blir ferdig med en ny bok er jeg i mål. Tilbake til saken:

Bøker jeg leste forrige uke:

- Stefan Zweig: Chess (novelle)
- Jonas Jonasson: Hundreåringen som Klatret ut gjennom Vinduet og Forsvant
- Neil Gaiman: Kirkegårdsboken

Bøker jeg anmeldte forrige uke:

- Stefan Zweig: Chess (terningkast 6)
- Mika Waltari: Egypteren Sinuhe (terningkast 6)

Bøker jeg leser nå:

- Jean M. Auel: The Clan of the Cave Bear

Bøker jeg planlegger å lese denne uken:

- Jean M. Auel: The Clan of the Cave Bear
- Imre Kertész: Detective Story

Er det forresten noen som har lest en eller flere bøker i serien til Auel? Jeg har nylig oppdaget serien, og har så vidt begynt å lese den første boken. Den siste publiseres i mars - ca 25 år etter den første kom ut hvis jeg ikke husker helt feil. Jeg er ihvertfall ganske fascinert av bøkene, og syns den første har begynt bra. Det er alltid kjekt å finne nye, spennende serier.

11 kommentarer:

 1. Eg klare meste ikkje å legga frå meg boka etter at eg har lest den, må skrive om den straks!

  Har reservert Kirkegårsboka, så gleder meg til din anmeldelse:)

  SvarSlett
 2. Hvis det er en trøst, ligger jeg ca femten bokanmeldelser etter skjema:-) Så jeg er helt imponert over effektiviteten din!

  SvarSlett
 3. Jeg husker jeg leste Auel med stor iver da de kom ut - og husker faktisk forbausende mange detaljer :-)
  - nesten så jeg får lyst til å lese de opp igjen før jeg tar fatt på den nye. Ikke det at det kommer til å skje, (akk at alt skal ta så lang tid).

  Når det gjelder omtalene er jeg kjørt av lasset for lenge siden, fremdeles unevnte bøker igjen fra 2010. All ære til deg hvis du holder det tempoet :-))

  SvarSlett
 4. Jeg må skrive om boken med det samme jeg har lukket siste side. Jeg har nemlig alltid neste bok liggende - og begynner gjerne straks å lese. Og vips! er den andre boken allerede glemt. (Dvs lidenskapen jeg følte, tankene jeg gjorde meg opp. Jeg må få det ut før jeg glemmer følelsene jeg fikk av å lese den)

  SvarSlett
 5. Jeg var også stor fan av bøkene til Auel. Den siste som kom, "klippehulens folk", kom jeg aldri helt inn i og jeg mistenker det er fordi det var så lenge siden jeg hadde lest de forrige. Kanskje jeg skal gjøre et forsøk igjen.

  SvarSlett
 6. Jeg har de fire første bøkene stående i hylla mi, og jeg levde i god tro om at samlingen var komplett. Når hører jeg rykter om både en femte bok OG en sjette bok i anmarsj, og jeg river meg i håret over at jeg må lese bøkene på nytt slik at jeg får lest de nyeste i tillegg. Det er _lenge_ siden jeg leste Hulebjørnens Klan +++...

  SvarSlett
 7. - Og som Lena sa: anmeldelsene mine skriver jeg umiddelbart etter at siste side er lest. Jeg må gripe nuet, med all den entusiasme eller frustrasjon det fører med seg. Det bare bobler ut, og deilig er det, for da får jeg konsentrert meg fullstendig om den nye boken. Jeg har gullfiskhukommelse, så dette er ellers en ren overlevelsesteknikk i bokbloggmiljøet ;-)

  SvarSlett
 8. Gleder meg til å høre hva du har å si om kirkegårdsboken, leste den på engelsk for et par år siden, og den er en av grunnene til at jeg elsker Gaiman.

  Jeg klarer å aldri å skrive om bøker like etter at jeg har lest dem, jeg får på en måte ikke noe perspektiv i det hele tatt, også går jeg rundt med en feeling av at følelsen mine for karakterene kommer i veien for det jeg egentlig vil si, det jeg egentlig syns om boka. Idiotisk tanke. Uansett, jeg utsetter å skrive om boka, til jeg har fått den litt på avstand, eller, det er prinsippet, i realiteten kommer jeg aldri så langt at jeg får skrevet om bøkene.

  SvarSlett
 9. Du har samme målsetting som meg, forstår jeg. Men jeg er alltid på etterskudd, jeg. Per i dag er jeg to bøker på etterskudd, de to jeg hittil har lest i år. Men det går jo an å ta igjen det tapte - særlig siden jeg leser så mye saktere enn deg ;-)

  SvarSlett
 10. Det er fint å lese at vi har forskjellige vaner hele gjengen =) Det er litt på grunn av hukommelsen at jeg helst vil skrive anmeldelsene tidligst mulig: er redd for å glemme viktige detaljer eller følelser hvis jeg venter en stund. Men som regel går det fint. Har kun gullfiskhukommelse når det kommer til avtaler og hvor jeg legger fra meg ting og når jeg gjorde ditten og datten. Hva jeg har lest pleier jeg å huske en stund.

  Anmeldelse av Kirkegårdsboken kommer snart (anmeldes for Schibsted), men først kommer omtalen av boken til Jonasson (som jeg virkelig elsket).

  Det tar nok lang tid å lese alle bøkene i serien til Auel. Kunne vært ett år til siste boken publiseres uten at det hadde gjort noe for min del. Har mer enn nok lesestoff i de fem første. Men jeg liker serien så langt - gleder meg til å lese videre. Å lese dem om igjen blir nok en utfordring for mange, det er jo alltid så mange uleste bøker på leselisten også.

  SvarSlett
 11. Jeg leste bøkene av Auel da jeg nok var en del år for ung til å verdsette dem ordentlig. Hulebjørnens klan var den tykkeste boka i mammas bokhylle, og jeg utfordret meg selv til å lese den. Jeg har faktisk nettopp skrevet den på lista over bøker jeg tenker anskaffe, for å lese den på nytt i voksen alder. Så får jeg se om den faller nok i smak denne gangen til at jeg fortsetter på serien - husker jeg ikke helt feil ble bøkene mer og mer tungleste utover i serien.

  SvarSlett