05.09.2010

Min Magiske Verden

Hvilket Hogwart-hus/Galtvort-hus mener du at du hører hjemme i?
Ravenclaw

Hvorfor?
Jeg har alltid vært en "skoletulling", som samboeren min liker å kalle det for. De fleste fra Ravenclaw virker fornuftige og intelligente, og har noenlunde normale (magiske) liv. Litt for mye spenning assosiert med Gryffindor, og litt for lite med Hufflepuff. Slytherin eliminerer seg selv.

Hvem er dine favorittkarakterer?
Lupin og Sirius har alltid vært to av mine store favoritter. De er mye av grunnlaget for at jeg elsket PoA mer enn noen annen Harry Potter-bok. De tre hovedpersonene må også nevnes - hvem kan elske Harry Potter-bøkene uten å samtidig være glad i Harry, Ron og Hermione. Fred og George er også herlige karakterer, og jeg liker spesielt godt deres forhold til Argus Filch. Han er kun en minikarakter, men jeg falt også litt for Sir Cadogan.

Hvilke karakterer tror du at du kunne bli venner med?
Jeg ser for meg at jeg kunne blitt venner med den Snape som Lily Potter kjente. Jeg har aldri vært den som har hatt masse venner og vært midtpunktet i gjengen, og unge Snape deler litt av den sårbarheten jeg hadde tidligere. To som står delvis utenfor har det gjerne lett for å bli venner.

Hvilke karakterer liker du minst?
Det er omtrent umulig å like Percy Weasley. Han blir bare mer og mer ufordragelig utover i bøkene. Det hjelper kun i liten grad at han skjerper seg på slutten. Quirrell var også en irriterende karakter. Det kan ikke ha vært lett for Voldemort å være avhengig av ham i et helt år..

Hva ville din patronus/skytsverge være?
Jeg har veldig lyst å si pingvin, siden jeg elsker pingviner. Men det hadde muligens sett litt for komisk ut i en skummel situasjon. Hva med "the Killer Rabbit"?

Hva ville ditt favorittemne vært på Hogwarts/Galtvort?
Mange vil nok riste på hodet når de leser dette, men jeg tror jeg hadde likt History of Magic. I tillegg ville jeg tatt Study of Ancient Runes, Transfiguration, Defence Against the Dark Arts og Charms. Kanskje Potions også kunne vært gøy, men jeg tror det er et fag som krever mye.

Hvilket fag ville du likt minst?
Herbology, Care of Magical Creatures og Divinations. Desverre for meg ville jeg vært nødt til å ta førstnevnte, men kun i noen år heldigvis. Planter, dyr og tull og tøys er ikke for meg.

Hvem ville vært din favorittlærer?
Falske Mad-Eye Moody var en meget god lærer, og jeg ville definitivt funnet hans klasserom et interessant sted å være. Og tøffe Lupin må også nevnes. Han gjorde D.A.D.A gøy =)

Hvilken lærer ville du likt minst?
Mest sannsynlig spøkelset Binns. Siden jeg liker historie vil det være forferdelig å måtte lære det av en såpass uinspirert lærer.

Hvilken trollmannskarriere ville du valgt?
Hva med politisk rådgiver til the Minister of Magic? Eller muligens Journalist for The Daily Prophet.

Hva slags tryllestav ville du hatt?
Cherry, med Dragon heartstring i kjernen.

Skumleste magiske vesen:
Boggart. Jeg vet ikke hva jeg frykter mest, og for å være helt ærlig har jeg ikke særlig lyst til å finne ut av det.

Hvem ville du bedt på “the Yule Ball” / Juleballet?
Jeg hadde nok falt for den kjekke (ikke i filmene, men i min fantasi), intelligente og forståelsesfulle læreren Lupin. Men det spørs om han hadde sagt ja til en slik invitasjon, og dermed måtte det blitt Oliver Wood (han var fin i filmene) eller Fred Weasley.
———————————————————
Favoritt….
Kjæledyr? (Ugle, katt, padde?)
Ugle virker tøft, men en katt kan man ha i sofaen, og man kan kose med den. Så jeg ville nok hatt en katt.

Magiske gjenstand?
Time-Turner hadde ikke vært dumt. Kunne trengt en nå for å få tid til alt skolearbeidet, og for å få lest all skjønnlitteraturen jeg har på leselisten.

Magisk godteri?
Creamy chunks of nougat fra Honeydukes. Og Chocolate Frogs og Liquorice Wands

Magisk drikk?
Butterbeer. Fins det noen i bøkene som ikke liker butterbeer?

Butikk i Hogsmeade eller Diagon Alley?
Flourish and Blotts (bokbutikk, yay!), Obscurus Books (enda en bokbutikk, yay!), Scribbulus Writing Instruments og Weasleys' Wizard Wheezes.

Magiske vesen?
Puffskein. Hvem liker ikke små søte ting som ikke har noe i mot å bli kastet på?

Magiske sted?
Hogwarts. Hadde likt å bo i et magisk slott.
———————————————————
Hvor lenge har du vært fan?
Siden 1999. En dag (da jeg gikk på barneskolen) begynte en venninne plutselig å kalle meg og andre elever for Humlesnurrer og Gygrider. Jeg skjønte ikke hvor hun fikk det fra før jeg tilfeldigvis snublet over den norske oversettelsen av PS på biblioteket på skolen. Etter å ha lest den måtte jeg lese mer. Desverre for meg var ikke flere av bøkene oversatt, men venninnen min sine foreldre hadde vært i London og kjøpt CoS og PoA, som jeg endelig fikk lese når alle i den familien var ferdig med dem. Så snart det var mulig skaffet jeg meg de tre første på engelsk selv, og gikk og ventet og ventet til sommeren 2000 da den fjerde boken kom ut.

Hvordan oppdaget du Harry Potter?
Jeg har vel dekket det allerede. Som dere ser begynte jeg å lese bøker på engelsk av ren nødvendighet, i den tidligere alderen av 11 år. Kanskje er det denne nødvendigheten som gjorde meg god i engelsk? Jeg er ihvertfall glad for at det ble slik.

Hvordan er filmene sammenlignet med bøkene for deg?
Jeg er ikke spesielt fornøyd. Skuespillerne var ikke gode i starten (spesielt ikke Harry og Hermione), dog de har utviklet seg i en positiv retning i de senere filmene. Altfor mye blir utelatt, og jeg vet man ikke kan forvente så mye annet, men jeg syns fokuset ofte blir helt feil. På den positive siden er det kjempetøft å se slottet og magien bli levende på lerretet.

Spiller du TV-spillene som er utgitt?
Nei, men så spiller jeg lite spill generelt. Super Mario er en av mine få spillgleder.

Favorittbok og hvorfor?
Prisoner of Azkaban, uten tvil. Jeg elsker at vi får masse informasjon, at vi blir introdusert for fantastiske karakterer og at vi blir kjent med James Potter og hans venner. I denne boken får vi virkelig innblikk i konsekvensene Voldemort har forårsaket for mange liv - til og med uten at Voldemort er med i boken selv. Den lærer oss også at man ikke bør dømme andre før man har alle fakta på bordet. Dessuten er den hysterisk morsom i enkelte partier.

Hvilken bok liker du minst?
Det står mellom Chamber of Secrets og Order of the Phoenix. Men det er vanskelig å velge. Dessuten har begge disse bøkene også fantastiske øyeblikk, som i førstnevnte, når Dumbledore blir tvunget til å gå av (midlertidig) som rektor men sier at hjelp alltid vil komme til de som måtte trenge det på Hogwarts. Jeg elsker at Lucius taper den duellen.

Favorittfilm og hvorfor?
Jeg vet ærlig talt ikke. Jeg er ikke voldsomt begeistret for filmene. Tror jeg må se alle om igjen en dag for å kunne bestemme meg helt for hvilke som fungerer noenlunde og hvilke som ikke gjør det. Den sjette utelot viktige detaljer, og fokuserte på ting som var mindre viktig. Det likte jeg minst. Den sjette boken er nemlig strålende, og min favoritt nr. 2.

Hvilken film liker du minst?
Hmm, det svarte jeg vel nettopp på. Dessuten syns jeg ikke skuespilleren som spilte Lupin var riktig for rollen (snakker nå om den tredje filmen). Det er godt mulig at skuespilleren er flink, men han er ikke Remus Lupin.

Har du hørt på lydbøkene?
En gang for lenge lenge siden. Hørte den første boken på lydbok hjemme på rommet mitt.

Hvilke podcaster har du hørt på?
Ingen. Men jeg har hørt at "ingen er bedre enn Leaky’s Pottercast!"

Ditt favorittpar (vennskap eller kjærlighet)
Lily og Snape sitt vennskap og vennskapet til Remus, Sirius, James og Peter (dog ikke forholdet den sistnevnte gruppen hadde til den førstnevnte). Og selvfølgelig Harry, Ron og Hermione, som har et fantastisk vennskap. Kjærlighetsforhold føles ikke like viktig som vennskapsforhold i J.K. Rowling sin verden.

Har du forsøkt deg på å lage musikk, tekster eller kunst relatert til Harry Potter?
Nei, ikke annet enn min kjærlighetserklæring til Charlie Weasley (som jeg kun skrev grunnet en konkurranse).

Har du noen gang kledd deg ut som en av karakterene?
Nope, aldri. Men hvis jeg kunne skaffet meg en parykk som skifter farge ville jeg prøvd meg som Tonks.

Hvor mange midnattslanseringer har du vært på?
Kun en, og det var etter en lang vakt på pizzabakeren. Men gøy var det, og jeg fikk boken (DH) i hendene, selv om jeg også hadde bestilt den på nett.

Hva er dine favoritt Potter-øyeblikk?
Når det begynner å demre for Harry at Sirius virkelig var vennen til James, og ikke en morder.


Spørsmålene er stjålet (med tillatelse) fra bloggen Lumos.

3 kommentarer:

 1. Haha - hadde vært herlig å se den pingvinen komme ut av staven din =)

  Rett før jeg leste innlegget ditt bestemte jeg meg for at det var på tide med en pånyttattlesing av Harry Potter - er jo massevis av år siden jeg leste dem. (Lillesøsteren min tok over rollen som HP-fanatiker, og det blir for mye med 2 i en familie...) Og de fortjener det garantert. Og så kan jeg sitte å svare på spm dine for meg selv underveis =)

  SvarSlett
 2. Ja, les dem om igjen. Snakket litt med en annen blogger som også har tenkt å lese bøkene om igjen snart, før første delen av den siste filmen kommer ut. Det hadde vært kjekt å samle en gjeng med bloggere som vil lese dem om igjen i høst/vinter, så kan vi lese dem samtidig (nesten ihvertfall) og diskutere dem sammen (som en slags lesesirkel, bare veldig uformelt) =)

  Hehe to i en familie kan nok bli litt for heftig for de som ikke er HP-fanatiker.

  Hvis jeg noengang oppdager at jeg har magiske evner skal jeg etter beste evne prøve å produsere en patronus i form av en pingvin =)

  SvarSlett
 3. Kult! Jeg blir gjerne med på uformell lesesirkel =)

  SvarSlett