22.09.2010

Mockingjay

Jeg kommer ikke til å skrive mye om denne boken. For mer utfyllende anmeldelser kan du besøke bloggene til Julie og Christine.

De fleste vet vel hvordan ståa er etter bok nummer to. Distrikt 12 er borte, våre venner fra distriktet har flyttet til "the long lost - or not so lost" distrikt 13, og det er tid for krig mellom opprørerne og de i posisjon. Det er president Coin mot president Snow og de fleste innbyggerne støtter Coin. I tillegg har Katniss fremdeles et viktig valg foran seg - Peeta eller Gale?

Til tross for sterke kampscener, grusomme dødsfall og tortur føles det ikke som om adjektivene passer. Jeg blir aldri skikkelig engasjert, og heller ikke i denne boken klarer jeg å like og virkelig bry meg om Katniss. Lillesøsteren er derimot en mer sympatisk karakter, men med henne blir det nesten for mye av det gode. Få er såpass smarte og utelukkende søte, gode og hjelpsomme. Jeg tror jeg kunne likt en mellomting av disse karakterene.

Det jeg likte var turene tilbake i tid hvor vi blant annet fikk skildret Haymich sin og andre tidligere deltakeres opplevelser i dødslekene. Selve plottet med Coin versus Snow gikk som det måtte gå, ingen store overraskelser der. Fra asken til ilden ville ikke vært en passende slutt. Men selv om de revolusjonære vinner kan man ikke kalle slutten for lykkelig.

Et uinspirert innlegg fra en uinspirert leser.. men jeg kan ikke si jeg er voldsomt skuffet, for jeg var aldri helt engasjert i denne serien. Siste delen av Opp i Flammer var et høydepunkt, men ingenting annet nådde opp mot spenningen i denne boken. Da foretrekker jeg Percy Jackson serien. Jeg har også planer om å lese Blekkhjerte av Cornelia Funke - det blir neste ungdomsbok for min del.

4 kommentarer:

 1. Jeg leste nok med mer entusiasme men var som deg uengasjert til tider. Uten å utbrodere synes jeg Collins kunne gjort så mye mer ut av historien. Ble litt snytt.

  SvarSlett
 2. Tja. Ser at du endte opp med å føle omtrent det samme som meg. Jaja... Kjipt i grunn. :P Du kan jo prøve deg på Battle Royale om du liker konseptet. Der funka slutten bedre for min del. Den er dog fryktelig brutal til sammenligning med Hunger Games-serien.

  SvarSlett
 3. Ja, Battle Royale er god - mer vekt på spill enn personer.
  (akkurat som ekte reality :-))

  SvarSlett
 4. Battle Royale skal jeg føre opp på leselisten =) Jeg likte jo i grunn konseptet i Dødslekene, men jeg ble bare ikke fenget. Må være noe med skrivestilen til Collins jeg ikke liker..

  SvarSlett