16.09.2010

Konkurranse

Jeg følger den populære trenden og har konkurranse på bloggen min. Anledningen er ikke noe bloggjubileum (selv om jeg rundet 100 innlegg for en stund siden - uten å en gang legge merke til det), men heller en mulighet til å gi vekk bøker som jeg ikke lenger har bruk for, men som andre kan få glede av. Vinneren får velge seg ut to av følgende bøker:

1. Suzanne Collins: Opp i Flammer (norsk)
2. Suzanne Collins: Mockingjay (engelsk)
3. Gert Nygårdshaug: Dverghesten
4. Gert Nygårdshaug: Fortellernes Marked
5. Diane Setterfield: The Thirteenth Tale
6. Gert Nygårdshaug: Honningkrukken
7. Gert Nygårdshaug: Jegerdukken
8. Carl-Johan Vallgren: Den Vidunderlige Kjærlighetens Historie
9. Knut Nærum: Sneglemannen
10. Haruki Murakami: Etter Skjelvet
11. Muriel Barbery: Pinnsvinets Eleganse
12. Dan Brown: The Da Vinci Code
13. Lewis Carroll: Alice's Adventures in Wonderland
14. Erlend Loe: Muleum

På selveste bursdagen min, førstkommende søndag, trekker jeg en vinner. Dere har med andre ord ikke mer enn TRE dager på å delta, så hiv dere på om dere kan. For å være med i trekningen må dere anbefale meg en bok dere elsker, som ikke er spesielt kjent. Jeg leter altså etter sjulte skatter, og jeg tror bokbloggerne kan ha mange slike tips (litt kjent går greit, men ingen bestselgere). Dere må i tillegg skrive hvilke to bøker dere ønsker fra listen. De bøkene som ikke blir valgt ut skal Fretex få. Jeg nekter å kaste bøker, men jeg trenger plass til nye. Forhåpentligvis får jeg mange gode boktips av dere som jeg kan ønske meg til bursdagen av familie og venner =)

12 kommentarer:

 1. Jeg virkelig elsker boken Johnny Depp: A Modern av Brian J. Robb. Det er en biografi og vanligvis syns jeg det er utrolig kjedelig å lese biogrfier, men denne er et unntak. Den er skrevet på en såpass fengende måte som får deg til å lese videre. Forfatteren klarer å få frem faktaene på en slik måte at det ikke blir kjedelig. Jeg elsker den!

  SvarSlett
 2. Gratulerer på etterskudd med bloggjubileum og gratulerer på forskudd med bursdagen :)
  Og flott at du ikke kaster bøker, men heller gir dem bort til oss eller fretex!

  Jeg vil gjerne anbefale Frank McCourt sin "Angelas ashes". Vet faktisk ikke hvor kjent denne er, hehe. Dette var en av mange bøker vi måtte lese på vgs, men det er kun denne som har festet seg i hjerte og sinn. Den er helt nydelig, uten at jeg klarer å sette ord på akkurat hva som gjorde den så bra for meg. Anbefaler den på engelsk, da den norske oversettelsen ikke scorer like høyt hos meg.

  Om jeg skulle vinne så ønsker jeg meg:
  Lewis Carroll: Alice's Adventures in Wonderland
  Suzanne Collins: Opp i Flammer (norsk)

  SvarSlett
 3. Jeg har veldig lyst til å si Jonathan Safran Foers Ekstremt høyt & utrolig nært, men mener å huske at du har lest den..?

  I så fall vil jeg anbefale Yvonne C. Kuhns Det er trikken i ditt liv. Et slags nevrotisk kjærlighetsdrama om bibliotekaren Ritt, som ikke klarer å gi slipp på ekskjæresten. Den er veldig morsom (og ukjent?).

  Bøkene jeg kan tenke meg er: Erlend Loes Muleum og Haruki Murakamis Etter skjelvet.

  Gratulerer med dagen på søndag:)

  SvarSlett
 4. Jeg vil veldig gjerne anbefalle Taus Himmel av Shusaku Endo. Den har sju eiere og ingen omtale på bokelskere.no, så jeg regner med at den er forholdsvis ukjennt her til lands.

  Handligen foregår i 1600tallets Japan. og vi følger en ung jesuittmunk som prøver seg på misjon i solnedgangs rike. Noe som er..vel, enklere sagt enn gjort. En tankevekkende, rørende og lærerik bok. Boka er skrevt i dagbokform, og er til tider så velskrevet at jeg måtte minne meg selv på at den ikke var ekte, ingen 1600talls dagbok, men en roman fra 60tallet.

  Hvis jeg vinner ønsker jeg meg: Diane Setterfields The Thirteenth Tale og Haruki Murakamis Etter Skjelvet.

  SvarSlett
 5. Jeg vil anbefale Roselill av Kjersti Scheen.. Dette er en ungdomsroman, og jeg husker at jeg elsket den, og jeg kan tenke meg å lese den igjen...

  Boka handler om vennskapet mellom Henny og Lotte..De kommer fra ei lita bygd, der intrigene står sterkt.. Vennskapet holder på å slå sprekker..Lotte er svært dominerende, og Henny er hodestups forelsket i Emil.. Når Henny havner i et gammelt spøkelseshus, våger hun helt merkelige ting, og de erfaringene hun får der, snur kraftig om på livet hennes.. Hun blir mer voksen... Jeg synes boka var veldig spennende, fengende og forteller glimrende om ungdomstanker...

  Hvis jeg vinner ønsker jeg meg:
  Lewis Carroll: Alice's Adventures in Wonderland og Suzanne Collins: Opp i Flammer

  SvarSlett
 6. Gratulera med dagen på søndag!

  Eg vil anbefala Nicholas Sparks' "Dear John" og Tatiana de Rosnay's "Saras nøkkel".

  Eg ønsker meg: Lewis Carroll's "Alice's Adventures in Wonderland og Carl-Johan Vallgrens "Den vidunderlige kjærlighetens historie:)

  SvarSlett
 7. Hei! Jeg vet ikke hvor "hemmlig" denne er og mange vil muligens si den er svulstig, men for meg var det en nydelig bok; "Andrea D" skrevet av Margaret Skjelbred. Hvis jeg trekkes ut som vinner, vil jeg gjerne lese om dverghester og elegante pinnsvin... God helg!

  SvarSlett
 8. Oi, denne var vrien. Jeg tror jeg er en ganske så kommersiell leser, og føler egentlig at jeg burde komme med noe flott og virkelig skjult her, men de er det ganske så få av. Jeg har brukt sommeren i år til å lese gjennom Darkest Powers-trilogien (som jeg likte), Senor Peregrino (som jeg, i likhet med hele resten av verden, elsket), Cathching Fire og Mockingjay (som jeg ikke har andre ord for å beskrive enn WOW) og Harry Potter 1-5 (som ikke trenger noen nærmere beskrivelse)

  Altså ingen skjulte skatter. Åh, jo, forresten. Som pensum i norsk som andrespråk på høgskolen måtte vi lese romanen "Does my head look big in this". En tankevekkende ungdomsbok (og språket er deretter) om ei ung jente som frivillig velger å gå med hijab. Det er nok ikke noe jeg ville valgt ut selv, men når vi først måtte lese den er jeg glad jeg likte den så godt som jeg gjorde.

  Og så var det ønskebøkene, da. Vanskelig å velge, men jeg tror jeg går for Carl-Johan Vallgren: Den Vidunderlige Kjærlighetens Historie og Haruki Murakami: Etter Skjelvet.

  SvarSlett
 9. Oj - så morsom konkurranse - her er det virkelig muligheter til å plukke opp godbiter. Skjønner at jeg er litt sent ute til konkurrasen, men vil gjerne anbefale en bok fordet =)

  Dagenes skum av Boris Vian. En helt fortryllende surrealistisk kjærlighetshistorie. Og det er vakkert, vakkert, vakkert!

  Og gratulerer så mye med dagen!

  SvarSlett
 10. Åh! Jeg vil jo være med på å konkurrere. Boken jeg vil anbefale er The Reluctant Fundamentalist skrevet av Mohsin Hamid. Det er en utrolig god og annerledes bok fra Pakistan. Åpningssiden på denne boken er nok den beste jeg har lest noen gang!

  SvarSlett
 11. Jeg vil anbefale deg å lese ei bok av forfatteren Amos Oz. Klarer ikke å plukke ut bare ei bok av ham, men forsøk gjerne "En fortelling om kjærlighet og mørke", "Hvordan helbrede en fanatiker" eller "Den svarte boksen". Amoz Oz er i tillegg til å være den mest anerkjente forfatteren i Israel, også en forkjemper for fred i midtøsten.

  Hvis jeg blir trukket ut så ønsker jeg meg Murakami "Etter skjelvet" og Babery "Pinsvinets eleganse".

  Og... gratulerer så masse med dagen i dag :)

  Klem fra Beate

  SvarSlett
 12. Ooo, gratulerer med dagen! :D

  Jeg vil anbefale "Cages" av Dave McKean. Det er en fantastisk tegneserieroman av fyren som står bak omslagene til mange av Neil Gaimans bøker og tegneserier. Nå vet jeg ikke hvor ivrig du er på grafiske noveller og tegneserieromaner, men jeg kliner til allikevel. Den er nydelig.

  Om jeg skulle bli trukket ut, ønsker jeg meg "Etter Skjelvet" av Murakami og "The Thirteenth Tale" av Setterfield. :)

  SvarSlett