18.07.2010

En smakebit på søndag - nr. 18

Har dere hilst på familien Telemann? Hvis Erlend Loe besitter evnen til å få dere til å le bør dere få med dere familien Telemanns tur til Garmisch Partenkirchen, bedre kjent som Mixing Part. Her er et utvalg av sitater fra turen:


"Du burde gå mer på teater, Nina. Hva? Usikre mennesker har mye å lære av å gå på teater. Hva? Tyskland burde også gå på teater. Ærlig talt. Dere burde gå på teater begge to."

"Tja. Goethe var sikkert litt av en kar, og det er vakkert og har lyder og rytme og alt mulig, men hindret det folk i å bli nazister, Nina? Hva? Og er det teater? Det spør jeg meg selv om. Er det, når alt kommer til alt, teater?"

"Telemann legger nevene på brystet og bokser dem opp mot taket. Han gjør det flere ganger og han sier Ah! Han sier AH! Han sier teater. Han sier TEAter! Han sier AH TEATER! Og han sier Faen! Faen! TEATER! AH!"

"Ok. Hørte dere det, unger? Ingen linje fra Ludwig II til nasjonalsosialismen. Ifølge moren deres. Hvem vil ha is?"

"Vi mennesker er ulike. Noen liker det ene og noen det andre. Moren din putter ting i rumpa. Det må vi bare akseptere."

7 kommentarer:

 1. Så absolutt =)

  Den var mitt første møte med Loe, og det ga mersmak. Har lest Muleum og Naiv.Super i ettertid. Begge var gode, men syns ikke noen av de overgikk denne.

  SvarSlett
 2. Jeg har hatt et hatforhold til Loe en stund, men jeg tror innerst inne at jeg bare møtte ham på feil tidspunkt i livet. Har lenge vurdert å manne meg opp til å lese enda en Loe, og da blir det denne eller Doppler!

  SvarSlett
 3. Hehe, tror nok ikke Erlend Loe er for alle nei.. Enten elsker man ham, eller så hater man ham (eller rett og slett ikke skjønner humoren). Men jeg vil anbefale deg å gi ham en sjanse til. Stille dager i Mixing Part tar ikke mer enn en time å lese, og den er genial! Doppler har jeg enda ikke lest, men den står i hyllen.

  SvarSlett
 4. Doppler er også hysterisk morsom. Og Volvo lastvagnar.

  SvarSlett
 5. Jeg liker Erlend Loe. Humrer og ler. Har ikke lest denne, men den høres festlig ut!

  SvarSlett
 6. Lena: Tror nok jeg må lese Doppler snart. Men planen var i utgangspunktet å lese Harens År av Paasilinna først, siden Loe visstnok skal ha blitt inspirert av den boken.

  Julie: Den er, som Lena skriver, hysterisk morsom. Lest på en time. Kan absolutt anbefales, spesielt siden du liker andre Loe-bøker =)

  SvarSlett