02.07.2010

Oscar og Den Rosa Damen

Jeg leser om Oscar. Oscar er en feit nerd, som elsker Tolkien og Stephen King bøker og dataspill og han kommer opprinnelig fra Den Dominikanske Republikk. Men nå bor han i Bergen (New Jersey). Jeg koser meg med denne Oscaren. Men det er ikke ham det skal handle om nå, for jeg er nemlig ikke helt ferdig med ham enda - noe jeg er glad for, for det er kjekt å lese om Oscar. Det var i grunn kjekt å lese om Oscar og den rosa damen også, men jeg var mer skeptisk (med rette) til denne nye Oscar.

Nå hadde jeg i og for seg ikke noen problemer med Oscar, den lille syke gutten som egentlig var ganske gøy og ikke oppførte seg som en syk liten gutt (heller som en rampete liten gutt). Jeg var derimot ikke så begeistret for den rosa damen. Hun oppfant gøye historier, det skal hun ha, men en av de historiene overbeviste hun Oscar om at var sannhet. Julenissen eksisterer ikke, men Gud - det er noe annet. Gud må man tro på. Og selv om historien var skjønn, og jeg fikk litt sansen for Oscar, så ble det for religiøst for meg. Hvis du selv er religiøs eller ikke har så mange motforestillinger mot religion så kan du nok like denne boken. Hvis du har en del motforestillinger ville jeg kanskje latt være. Historien var skjønn, uten å bli for sukkersøt, og den var luddig konstruert, men jeg rakk ikke å bli glad i karakterene. Jeg ble ikke spesielt trist når Oscar døde. Den får en svak 4er på terningen - fordi jeg likte Oscar. Hadde den handlet litt mindre om å overbevise folk om at Gud eksisterer, og litt mer om Oscar, slik at jeg kunne fått tid til å bli skikkelig glad i ham, da kunne det blitt en sterk 5er i stedet. Jeg bør gjerne innse at Schmitts bøker ikke er tingen for meg.

Jeg kommer sterkt tilbake med Oscar nummer 1, som jeg tror jeg begynner å bli glad i allerede..

PS: Vinner jeg prisen for å bruke ordet Oscar flest ganger i et innlegg? And now for something comppletely different: Det kommer ny Quiz i løpet av kvelden. Jeg har vært litt slapp med den i det siste - fulltidsjobbing er min unnskyldning. Men det er fremdeles noen uker med quiz igjen =)

3 kommentarer:

 1. Åh - denne leste jeg også for en del år siden. Tror den fulgte med i et blad mamma kjøpte eller noe. Har alltid senere følt et litt ambivalent forhold til boken, men ikke kommet på hva det kunne skyldes. Men tror nok at det skyldes de samme tingene som du peker på. Veldig søt bok - og man blir glad i oskar, men så er det dette religiøse som liksom blir hele hovedpoenget, og det ødelegger litt for alt det andre.

  Interessant at du skrev om akkurat det - for tror du traff blink for mitt forhold til boken hvertfall (selv om jeg ikke hadde skjønt det helt selv =P )

  Appropos Oskarer - så kan jeg anbefale Oskar fra La den rette komme inn. Leste den tidligere i sommer, og har akkurat skrevet et innlegg om den på bloggen min =)

  SvarSlett
 2. Jeg leste faktisk innlegget ditt da du la det ut, og merket meg der du skrev at det var lurt å lese La den rette komme inn nå, i stedet for når det er mørkt og vinter. Jeg har nemlig menneskehavn av samme forfatter på vent, men etter å ha lest innlegget ditt fant jeg ut at det var på tide å finne den frem snart.

  Gøy at det var enda en Oscar - skulle nesten lest La den rette komme inn rett etter Oscar Waos korte, makeløse liv. Da hadde det blitt Oscar hat-trick ;) Men tror jeg begynner med Menneskehavn siden jeg har den i hyllen.

  SvarSlett
 3. Hehe, ja. Man trenger ikke være mørkredd for å føle litt øyne i ryggen av den boka =) Blir spennende å se hva du tenker om Menneskehavn. Har lyst til å lese flere bøker av Lindqvist...

  SvarSlett