13.07.2010

Masterstudent

Jeg vet at dette strengt tatt ikke er veldig relevant å skrive om i en bokblogg, men jeg føler for å dele mine gode nyheter. Jeg har fått innvilget opptak til master i Sammenliknende Politikk! Nå er jeg offisielt masterstudent, og veldig lykkelig. Gleder meg til å ta fatt på studiet til høsten. 

For de som lurer på hva sammenliknende politikk egentlig er ligger jeg ved en liten studiebeskrivelse fra UiB.no. 

"Hva er vilkårene for demokratiske styreformer? Hvorfor ble noen land tidligere utviklet i retning av massedemokrati enn andre? Hvilke stadium har stats- og nasjonsbyggingen gått gjennom i ulike land og hva har vært drivkreftene bak denne prosessen?
Politiske systemer og institusjoner har ulik utforming og funksjon, på samme måte som den politiske atferden blant borgerne varierer etter hvilke politiske kulturer de lever i. Vi finner variasjoner innenfor det enkelte landet over tid, men også mellom land. 
Studiet vil gi deg innsikt i politiske system i andre land og i deres politiske historie. Det blir lagt vekk på politisk utvikling og aktuelle politiske forhold i Europa, fordi solid kunnskap om eget kulturområde og egen historie ofte er et vilkår for å kunne studere politiske forhold i andre deler av verden. Den europeiske integrasjonsprosessen tilsier også at det er et behov for å øke kunnskapen om Europa i det norske samfunnet."

På bachelornivå har jeg blant annet disse fagene:

SAMPOL 110: Stats- og nasjonsbygging: institusjoner og aktører
SAMPOL 115: Demokrati og demokratisering
SAMPOL 212: Politisk mobilisering
SAMPOL 215: EU institutions and politics
SAMPOL 220: Politisk utvikling i Latin Amerika
RUS 102: Russisk kulturkunnskap

Og på bacheloroppgaven skrev jeg om semipresidentsystem i Frankrike og Russland.

På master kommer jeg mest sannsynlig til å skrive om demokratisering i Latin Amerika, men noe mer spesifikt har jeg ikke funnet ut av enda. Dette var sikkert litt mye studieinformasjon for de fleste, men hvis noe tilfeldigvis syns Statsvitenskap virker interessant vil jeg anbefale dere å se nærmere på Sampol. Det er en spesialisering i Statsvitenskap, og veldig spennende =)

13 kommentarer:

 1. Gratulerer med innvilget opptak, dette høres spennende ut. :)

  SvarSlett
 2. Tusen takk =) Jeg gleder meg veldig. Deilig å vite at jeg har komt inn, etter måneder uten å vite..

  SvarSlett
 3. Gratulerer! Jeg vet at jeg så veldig lett kunne endt opp med sammenlignende politikk selv, så jeg blir nesten litt misunnelig av å lese om det.. Jeg synes det meste er mer spennende på masternivå, håper du blir fornøyd!

  SvarSlett
 4. Takk =) Det er godt å høre at det meste blir mer spennende på masternivå, og det har jeg ingen problemer med å tro på.

  Men jeg tror det første semesteret blir knallhardt, for jeg skal kun ha metode. Komparativ metode og multivariat dataanalyse. Den lyse siden er at alt blir rettet inn mot problemstillingen man ønsker å skrive om, så egentlig er det kun forberedelse før man skal skrive masteroppgaven. Og det betyr at jeg får jobbet masse med et emne jeg velger selv, og får prøve meg frem til hvilken metode som kan hjelpe meg i forhold til problemstillingen :)

  Rettsvitenskap virker ikke akkurat kjedelig det heller. Har du pønsket ut hva du vil skrive om?

  SvarSlett
 5. Gratulerer! Det høres veldig spennende ut, og jeg må (enn hvor pinlig det er) innrømme at sånt vet jeg lite om..

  SvarSlett
 6. Takk =) Alle kan ikke vite alt om alt - og godt er det. Tenk så kjedelig verden hadde vært hvis alle hadde de samme interessene. Men det å oppdage nye interesser er alltid kjekt.

  Jeg har f.eks pinlig dårlig kunnskap om norske klassikere, men har nettopp begynt å oppdage noen få av forfatterne jeg hatet så inderlig i norsktimene på vgs.

  SvarSlett
 7. Gratulerer! Temaet du skal skrive om, høres også interessant ut!

  Hvis du skal slappe av inni mellom studiene, kan jeg anbefale Mario Vargas Llosas "Bukkefesten" ("Feast of the Goat"). Foreløpig har jeg selv kun sett filmen, men selve boka skal leses snart!

  SvarSlett
 8. Takk for gratulasjon og tusen takk for tips =)

  Jeg har nettopp lest en annen bok om Trujillos regime, men denne virket ganske annerledes. Et veldig fint tips, for jeg kan desverre altfor lite om latinamerikanske forfattere. Det å finne en som skriver om politiske regimer i tillegg er meget interessant for meg.

  SvarSlett
 9. Gratulere til masterstudenten ! Det er litt ekstra stas med master, synes jeg :) Gleder meg vilt og uhemmet selv :)

  SvarSlett
 10. Gratulerer! Vi skal gå sammen - metode for alle penga til høsten. Har allerede så vidt begynt på Putnam: Making democracy work. (Det er han som skrev "bowling alone" om du er kjent med den) Veldig interessant verk om demokratiutvikling i Italia.
  Lykke til, vi sees:)

  SvarSlett
 11. Gratulerer til deg også =)

  Jeg har ikke begynt på pensum enda, men stresser med å prøve å laste ned spss til dataen. Har ferie fra neste uke, så da begynner jeg nok på pensum i 305. Tror det blir et tungt semester, men sikkert kjempegøy også!

  Har ikke lest den boken av Putnam, men leste Democracies in Flux da jeg tok politisk mobilisering høsten 2008.

  Har du bachelor i sampol forresten, eller har du gått statsvitenskap i en annen by?

  SvarSlett
 12. Jeg har forsåvidt bachelor i sampol, men har bare tatt 110, 115 og met102 ved UiB. Resten av fagene samt BA-oppgaven har jeg fått godskrevet fra en bachelor i utviklingsstudier.
  Jeg ser også for meg at det kan bli hardt til høsten, men det gjelder å holde humøret oppe. Det er jo feiende flott å tilegne seg nyttig kunnskap til oppgaveskrivingen.
  Ha en flott sommer!

  SvarSlett