08.04.2010

Valgets kvaler


Jeg har hatt store problemer med å velge nye bøker å lese den siste tiden. Av en eller annen grunn klarer jeg ikke helt å finne bøker som passer med humøret. Derfor har det blitt til at jeg har startet på mange bøker, og lagt de fra meg igjen etter 10-20 sider. Og dette er for det meste bøker jeg vil lese, men det har ikke fungert akkurat der og da. Det er sjelden jeg legger fra meg bøker så raskt, og i så store mengder, så jeg håper på å klare å fikse problemet på en eller annen måte. Jeg henvender meg derfor til de som leser denne bloggen, hvilke bøker ville dere anbefalt? Jeg har funnet frem fire bøker jeg vurderer å lese, og vil gjerne høre positive eller negative leseropplevelser om disse bøkene hvis noen av dere har lest dem:

- Mohsin Hamid: The Reluctant Fundamentalist
- Fyodor Dostoevsky: Crime and Punishment
- Roberto Bolano: Ville Detektiver
- Geraldine Brooks: Bokens Folk

Dere må gjerne også anbefale andre bøker - når noen er veldig begeistret for en bok og skriver engasjerende om denne boken får jeg som oftest veldig lyst til å lese den selv.

Dostoevsky er en forfatteren jeg enda ikke har lest noe av, selv om jeg har flere bøker av han i bokhyllen. Etter å ha lest mye Tolstoy tror jeg nå det er på tide å bevege meg videre blant de russiske klassikerne, og hvorfor ikke begynne med Crime and Punishment?

Ville Detektiver leste jeg om på nettsiden til Litteraturklubben Epp. Jeg har hatt lyst til å lese litteratur fra Latin-Amerika, og denne boken virket spennende og litt utenom det vanlige. Et vanvittig eventyr på flere kontinenter. Derfor var jeg kjapp med å kjøpe den da vi fikk den inn på jobben i går. Heldigvis var det ikke en kundebestilling.

Bokens Folk har jeg tenkt på å lese lenge, men jeg har aldri komt så langt. Jeg snappet den med meg fra biblioteket i slutten av mars, for bøker om bøker pleier å være god lesning. I tillegg tror jeg det skal være mye historie i boken, og det er som regel et pluss for min del.

The Reluctant Fundamentalist virker som en interessant bok, men jeg må innrømme at hovedgrunnen til at jeg kjøpte den var fordi jeg likte fremsiden på boken.

Hvilke av bøkene er virkelig god? Hvilke bøker er dine favoritter som du ønsker at andre skal lese for å få en fantastisk leseropplevelse? Jeg tar i mot alle anbefalinger. Målet er å kunne bli skikkelig engasjert i en bok før jeg begynner på den.

5 kommentarer:

 1. Må innrømme at jeg hverken hadde hørt om disse bøkene, eller har noen peiling om hvordan de er.

  men jeg falt for utseendet til "Mohsin Hamid: The Reluctant Fundamentalist", så da anbefaler jeg den ;) hehe!

  SvarSlett
 2. Haha du er visst som meg.. får håpe en fin fremside betyr god bok. Hvis ikke så er det den desidert tynneste av de fire bøkene, så bruker nok ikke altfor mye tid på den.

  Men tar som sagt mot andre anbefalinger også. Syns alltid det er gøy å høre om andres favorittbøker :)

  SvarSlett
 3. Eg leste "Øya" av Victoria Hislop i haust, og det er ein av dei finaste bøkene eg har lest. "Skjebnesvanger arv" av Nora Roberts er flott, men og forutsigbar:)

  SvarSlett
 4. Bokens Folk har jeg også liggende i hylla. Jeg har lenge vært usikker på om jeg allerede har lest den eller ikke. Hadde en følelse av at jeg begynte på den, men måtte gi opp. Så derfor har jeg ikke helt giddet å begynne på nytt /evt. begynne for første gang =P

  Problemet er at det som står på vaskelappen virker veldig kjent, men har begynt å lure på om jeg kanskje bare har lest en bok som ligner...

  Gleder meg til å lese om det hvis du blogger om den hvertfall. Så kanskje jeg finner ut av mysteriet mit =)

  SvarSlett
 5. Hehe fikk lyst å lese den og blogge om den nå bare for å finne ut om du faktisk har lest den ;)

  Har begynt litt på den, virker ikke fantastisk så langt, men skal holde ut litt til, går ut i fra at det blir mer spennende etter hvert :)

  SvarSlett