29.04.2010

Tips til lystige bøker?

Nå har de fire siste bøkene jeg har fullført handlet om død og fordervelse, og det gjelder også boken jeg fremdeles holder på med, Crime and Punishment. I tillegg begynte jeg på Kristopher Schaus bok På Vegne av Venner, men jeg la den fort fra meg igjen fordi det har blitt for mange slike tunge bøker i det siste. Jeg har derfor veldig lyst til å lese noe lystig, kanskje til og med noe morsomt. Men hva det skal være er jeg litt usikker på. Noen som har et tips til en god, lystig, ikke altfor tung bok som man gjerne kan humre litt av?

I mellomtiden begynner jeg på den tredje boken i Percy Jackson serien. Serien er lettlest og jeg er spent på fortsettelsen. Men det er likevel ikke helt den type bok jeg er på jakt etter nå.

I mitt humorsøkende humør ligger jeg vet noen sitater fra M*A*S*H (i tillegg til bøker er jeg også veldig glad i enkelte tv-serier):


"This is Frank Burns, one of our best surgeons. A real killer."

"If you want a drink, sir, -- compliments Henry Blake -- brandy, scotch, vodka. And for your convenience, all in the same bottle."

"I want foxholes there, there, there and there -- each one smartly dug. The kind of hole a man can throw himself into with pride."

"I've got a soft spot for Klinger. He looks a little like my son, and he dresses a lot like my wife."

"Attention all personnel. Due to circumstances beyond our control, lunch will be served today."

"Attention all personnel. Because of the epidemic, tonight's broken film which has not arrived yet is cancelled. A reminder from Colonel Blake, due to the flu kindly refrain from kissing anyone unless absolutely necessary."

12 kommentarer:

 1. jeg anbefaler arto paasilinna og charles bukowski.

  SvarSlett
 2. Hitchhiker's guide to the galaxy! Jeg prøver å sprite opp eksamenslesingen for tiden med Hitchhiker's på siden =)

  SvarSlett
 3. Monika: Paasilinna har jeg lest en gang, det var kollektivt selvmord. Kanskje jeg skulle lest hans siste, tordengudens sønn. Den står i bokhyllen og venter på å bli lest. Bukowski har jeg aldri lest, skal finne ut om det kan være noe for meg.

  Oda: Jeg elsker hitchhiker's bøkene :) Har lest de fire første, har Mostly Harmless igjen. Blir alltid i godt humør av å lese de bøkene, ikke et dumt forslag.

  SvarSlett
 4. Jeg leser alltid Terry Pratchett når jeg trenger noe morsomt. Blir aldri skuffet. Dessuten har jeg en hemmelig lidenskap for P.G.Woodehouse.

  SvarSlett
 5. Hadde også tenkt å foreslå "Hitchhikers guide to the galaxy" men ser du har fått tips om den allerede. Anbefaler også å lese ei bok av Roddy Doyle, han skriver bra og er morsom :)

  SvarSlett
 6. Terry Pratchett har jeg prøvd meg på et par ganger, men aldri helt komt inn i det. Men jeg fikk beskjed at hans to første var litt dårligere enn de som følger, så kanskje jeg skulle prøvd meg på en seinere bok i serien (hvis han har flere serier tror jeg den jeg snakker om heter discworld).

  P.G. Wodehouse har jeg en bok av stående i bokhyllen, men den har ikke blitt lest. Har egentlig glemt at jeg hadde den, tror jeg skal finne den frem. Det er vel god britisk humor så vidt jeg har skjønt? Pleier å falle i smak :)

  SvarSlett
 7. Oj, her kommer det mange forslag, tror det kan bli mange morsomme bøker fremover =)

  Beatelill: Roddy Doyle er notert, skal finne ut mer om ham. Aldri lest og såvidt hørt om. Men det er spennende å oppdage helt nye (for meg) forfattere :)

  SvarSlett
 8. oi, ny paasilinna? :D jeg har aldri flirt så mye som da jeg leste de hengte revers skog. anbefales!

  SvarSlett
 9. Jepp, ny Paasilinna :)

  Finske guder som ikke er spesielt begeistret for å bli ignorert som følge av at finnene nå er kristne. Dermed begynner tordengudens sønn misjoneringsarbeid. Må jo bli bra =)

  De hengte revers skog er ikke en av de jeg har. I hyllen min finner du kollektivt selvmord (lest), den ulende mølleren, harens år og tordengudens sønn. Jeg har visst mange Paasilinna jeg ikke har lest, begynner nok å bli på tide å finne han frem igjen ja..

  SvarSlett
 10. Jeg stiller meg bak Hitchhiker's og P.G. Wodehouse! Den siste boken jeg humret av var Nick Hornbys "Juliet, Naked", så hvis han er din greie, så anbefaler jeg definitivt den!

  SvarSlett
 11. SV: helt tullete å legge en eksamen til 18.mai, men men.. ja, har en hjemmeeksamen i litteratur første uken i juni, men SÅ er det ferie :D
  Master høres kult ut, hva skal du ta det i? har lyst på det jeg også, men får gå ferdig 5.året først ;)

  SvarSlett
 12. En av de morsommere bøkene jeg har lest i det siste, er Tom Lotheringtons "Delt løsning". Ikke sånn at en gapskrattende slår seg på knærne, men stadig humring kan en regne med :-)

  SvarSlett