11.04.2010

En smakebit på søndag - nr. 4

Denne søndagen vil jeg dele et brev med dere - et brev som fant sin rettmessige eier altfor sent:

THE PRANCING PONY, BREE
Midyear's Day, Shire Year, 1418.

Dear Frodo,
Bad news has reached me here. I must go off at once. You had better leave Bag End soon, and get out of the Shire before the end of July at latest. I will return as soon as I can; and I will follow you, if I find that you are gone. Leave a message for me here, if you pass through Bree. You can trust the landlord (Butterbur). You may meet a friend of mine on the Road: a Man, lean, dark, tall, by some called Strider. He knows our business and will help you. Make for Rivendell. There I hope we may meet again. If I do not come, Elrond will advice you.

Yours in haste
GANDALF.

PS. Do NOT use It again, not for any reason whatever! Do not travel by night!
PPS. Make sure that it is the real Strider. There are many strange men on the roads. His true name is Aragorn.

All that is gold does not glitter,
Not all those who wander are lost;
The old that is strong does not wither,
Deep roots are not reached by the frost.
From the ashes a fire shall be woken,
A light from the shadows shall spring;
Renewed shall be blade that was broken,
The crownless again shall be king.

PPPS. I hope Butterbur sends this promptly. A worthy man, but his memory is like a lumber-room: thing wanted always buried. If he forgets, I shall roast him.

Fare Well!

3 kommentarer:

  1. Heidu! Eg ser du har lest Audrey Niffeneggers "The Time Traveler's Wife." Har du skrevet ein omtale av denne? Begynte på boka sjølv nemlig, men den forsvant raskt tilbake til biblioteket dessverre. Kva syns du om boka?

    SvarSlett
  2. Jeg har ikke skrevet en omtale av den boken, har kun skrevet om bøker jeg har lest etter at jeg begynte å blogge (utenom Frankenstein). Men jeg lurte litt på om jeg skulle begynne å skrive innlegg om bøker jeg har lest tidligere, spesielt i perioder hvor det går lang tid mellom hver bok jeg leser, og dermed mellom omtaler.

    Når det gjelder The Time Traveler's Wife så syns jeg det var enkel og grei underholdning. Jeg koste meg når jeg leste den, men den satt ingen varige spor og er ikke en bok jeg går og tenker på i ettertid. Jeg ga den terningkast 4 på bokelskere.no. Kanskje jeg skriver et innlegg om den etterhvert..

    SvarSlett
  3. Okei, takk skal du ha. Syns ikkje den var så veldig underholdande, men kvar sin smak:)

    SvarSlett