13.06.2010

En Smakebit på søndag - nr. 13

SURVIVING THE END OF THE WORLD:


"Out of habit he looks at his watch - stainless-steel case, burnished aluminum band, still shiny although it no longer works. He wears it now as his only talisman. A blank face is what it shows him: zero hour. It causes a jolt of terror to run through him, this absence of official time. Nobody nowhere knows what time it is."

- Maragret Atwood: Oryx and Crake


"He lay listening to the water drip in the woods. Bedrock, this. The cold and the silence. The ashes of the late world carried on the bleak and temporal winds to and fro in the void. Carried forth and scattered and carried forth again. Everything uncoupled from its shoring. Unsupported in the ashen air. Sustained by a breath, trembling and brief. If only my heart were stone."

- Cormac McCarthy: The Road

4 kommentarer:

 1. Jeg ELSKET Oryx and Crake. Får nesten lyst til å lese den om igjen når jeg leser sitatet her... Men det er jo altfor mye nytt å lese! Har for eksempel ikke lest The Road, liker du den?

  SvarSlett
 2. Veldig kjekt å høre at du elsket Oryx and Crake, jeg har ikke komt så langt i boken enda, men skjønner at jeg har mye å glede meg til. Margaret Atwood virker som en interessant forfatter. Rart jeg ikke har oppdaget henne før.

  Skjønner godt det med at det er altfor mye nytt å lese. Jeg har flere favoritter som jeg kun har lest en gang og har veldig lyst å lese om igjen, men føler jeg må prioritere uleste bøker, siden det nok er utrolige mengder fantastiske bøker som jeg ikke har lest enda.

  Jeg er kun i startfasen av The Road enda, men jeg forstår hvorfor folk syns han har så fint språk. Tror nok det kan være en god bok. Prøver meg på å lese to "verdens undergang"-bøker, nesten samtidig. Blir spennende å sammenlikne.

  SvarSlett
 3. Ja, ser for meg at det er en interessant kombinasjon! Jeg driver og utsetter å se filmen (The Road) før jeg har lest boken, så det er egentlig på tide å komme igang så jeg får sett Viggo Mortensen på skjermen igjen ;)

  Oryx and Crake var min første Atwood også, men hun har skrevet masse som ser veldig spennende ut. Tror The Handmaid's Tale blir neste av henne for meg, det er også en undergangsbok.

  SvarSlett
 4. The Handmaid's Tale har jeg også =) Det var den og Oryx and Crake jeg kjøpte, som mine første av henne.

  SvarSlett