01.01.2012

Desemberstatistikk

Det er søndag. Det er 2012. Desember er over. Desverre må jeg meddele at det har vært den dårligste lesemåneden i hele fjor. Det er rart å ikke kalle det for "i år" lenger. Det var jo "i år" i går. Noe godt kom det likevel ut av lesemåneden desember, nemlig det at jeg har oppdaget gleden ved å lese sakprosa.

Bøkene

- Hans-Wilhelm Steinfeld: Forvirringens Tid
- David Grann: The Lost City of Z
- P.D. James: Death Comes to Pemberley
- Torgrim Titlestad: Harald Hårfagre

Fire bøker, intet mer.

Kjønn

Tre menn og en dame. 25 prosent kvinner er vel ikke så verst? ;)

Terningkast

Death Comes to Pemberley fortjente en firer. Definitivt en artig bok, men den satt få varige spor. Er du Jane Austen-fan anbefaler jeg deg å lese denne. Steinfeld og Titlestad endte på firere, men det var et vanskelig valg. Hovedgrunnen til at de ikke fikk terningkast fem var at de ikke var i nærheten av like spennende og fengende som The Lost City of Z, som fikk terningkast fem. Likevel, lærerike og svært interessante bøker som jeg er glad for at jeg har lest. The Lost City var fantastisk, og jeg vurderte om jeg skulle gi den terningkast seks, men en litt brå slutt ødelagte. Godt skrevne historier om oppdagere er alltid gøy å lese, enten de er oppdiktet eller virkelige.

Land

50 prosent nordmenn. Det har aldri skjedd før. Men så er det mye enklere å nå slike prosenter når jeg leser lite. En amerikaner og en brite er også å finne på listen. Aldri en måned uten en engelskmann (eller dame i dette tilfellet).

Sidetall

Korte bøker. The Lost City of Z var på over 400 sider, men ellers var vel alle under 250 tror jeg, med mindre Pemberley-boken var rundt 300.


Det var desember, nå håper jeg på en meget god lesemåned i januar.

3 kommentarer:

 1. Kva syns du om "Death Comes to Pemberley"? Har lyst å lese den:-)

  SvarSlett
 2. Håper du får en fin januarmåned med tanke på lesing:) Fikk ikke lest så mye i desember heller.

  SvarSlett
 3. Elida: Jeg likte den. Den ble ikke en favoritt, men det var et koselig gjensyn med kjente karakterer. Historien var spennende også, spesielt på slutten.

  Nina: Takk =) Håper på det samme for deg!

  SvarSlett