04.12.2011

Novemberstatistikk

Årets nest siste måned er over, og den har vært preget av sykdom og masteroppgavestress. Jeg er heldigvis frisk nå, men i tillegg til masteroppgavestress har jeg en statistikkoppgave som skal inn om en uke. Det er i grunnen mer stressende enn masteroppgaven, for jeg er slettes ikke overbevist om at jeg har et hode for statistikk. SPSS er ikke min venn. Men litt har jeg fått lest:

Bøkene

- Stephen King: The Shining
- Alan Bradley: I Am Half-Sick of Shadows
- Jáchym Topol: Gjennom et Kaldt Land
- Charles Dickens: Great Expectations
- Jenny Erpenbeck: Visitation
- Charles Dickens: Nicholas Nickleby

Seks bøker, to Dickens. Kvantitativt ikke en god lesemåned, men kvaliteten var det ingenting å si på.

Kjønn

Fire menn og en kvinne. Men i motsetning til andre måneder står kvinnen for den beste boken. Og til min store glede har hun skrevet fem andre bøker som jeg kan glede meg til å lese. Jeg har gitt opp kjønnsbalansert lesning for lenge siden, men det er likevel ekstra kjekt å oppdage en meget god kvinnelig forfatter. Forhåpentligvis blir det ikke så lenge til neste oppdagelse.

Terningkast

Visitation var en nydelig bok, som fullt fortjent fikk terningkast 6. The Shining, var en solid femmer, og det samme var begge Dickens-romanene. Jeg er veldig spent på om jeg kommer til å trille 6eren for en Dickensbok, og eventuelt hvilken/hvilke det vil bli. Den nyeste Flavia de Luce-romanen fikk en sterk femmer, mens Gjennom et Kaldt Land kun fikk 4. En særdeles god lesemåned med andre ord. Det er ikke alltid antallet som er viktigst.

Land

England: To av seks av månedens bøker har blitt skrevet av engelskmenn. Ikke uvanlig... dog litt lite for å være meg.
USA: Stephen King er amerikaner, og det kan ikke kalles eksotisk desverre.
Canada: En kanadier denne måneden også. Jeg kalte det eksotisk sist måned, men har mistet troen på det. Jeg har jo lest to på to måneder, de eksotiske leses ikke så ofte.
Tyskland: LItt eksotisk? Hva hvis jeg nevner at hun er fra Øst-Tyskland? For 30 år siden hadde det vært ganske eksotisk.
Tsjekkia: Joda, her snakker vi eksotisk. Mye av handlingen foregår i Hviterussland. Det er toppen av eksotisk. Kan du nevne fem forfattere fra Tsjekkia, ekskludert Topol og Kafka? Nei, jeg trodde ikke det...

Sidetall

Visitation var kort, 150 sider. Topol var bare litt lenger, 182 sider. Bradley sin bok var tykkere med sine 320 sider, mens Great Expectations og The Shining var i underkant av 500 sider. Nicholas Nickleby ble månedens murstein med 850 sider.

Annet

Jeg har skrevet omtale av alle bøkene jeg har lest denne måneden, med unntak av Great Expectations. Den omtalen kommer ikke før i slutten av januar. Jeg satser på å lese to bøker av Dickens i desember også, men de blir nok ikke fullført før i romjulen. Skolearbeid kommer til å ta livet av meg før julaften.

3 kommentarer:

 1. 5 bøker teller også kvantitativt når det er så mange sider. Jeg lurer på om det er på tide å utvide mursteinsbegrepet til alt over 450s?
  Jeg lurer også på om jeg ikke selv hadde hatt lettere for å gi meg i kast med dem hvis jeg hadde hatt en kindle og sluppet å slite ut håndleddene hver natt?

  Har du lest Dickens på kindle eller papir?
  - og helt uavhengig av svaret ditt - er det egentlig lov å lese Dickens digitalt??
  God mandag!

  SvarSlett
 2. Kindle er supert til mursteiner, men akkurat når det gjelder Dickens leser jeg i vanlig papirformat. Jeg liker spesielt Vintage og Penguin sine versjoner! Det er nok lov å lese Dickens på Kindle, men der kan man ikke se de fine illustrasjonene så godt som i normal bokform =)

  SvarSlett
 3. Jeg synes du har lest mye, jeg - som alltid. Ikke verst å lese så mange sider når du i tillegg har andre ting å gjøre + sykdom. Nå er det bare noen bittesmå uker igjen til jul, så jeg håper du overlever arbeidsmengden:-)

  Nei, Ingalill, det er ikke lov å lese Dickens på Kindle. Ikke spør hvorfor, det bare er sånn. Hvis du prøver, kommer øynene dine til å falle ut.

  SvarSlett