10.11.2010

You've got mail!

I kveld fikk jeg meg to fine overraskelser da jeg logget meg på mailen min. Den første mailen var fra Litteraturklubben Epp, som gjerne ville informere meg om den nye hovedboken deres. Vanligvis leser jeg ikke slike mailer så nøye, men denne gangen ble ett unntak. Jeg har verken hørt om forfatteren eller boken, men jeg er ikke i tvil om at dette blir en hovedbok jeg kommer til å bestille. Boken er Beijing Koma av Ma Jian. Eppklubben skriver:

Vi er stolte over å kunne presentere Beijing koma av Ma Jian som vår neste hovedbok i november. Romanen er en brennaktuell, uvanlig sterk øyenvitneskildring av studentmassakren på Tiananmen-plassen i 1989, en heltedåd av en bok fra en av Kinas mest markante litterære stemmer.

Brutal, galgenhumoristisk øyenvitneskildring av Tiananmen-massakren fra en av Kinas fremste dissidentforfattere.

Studenten Dai Wei blir skutt i hodet av politiet under studentprotestene i Beijing i 1989. Han kan høre og lukte omgivelsene, men kan ikke gi noen livstegn, levende begravd i en grav av kjøtt. Der han ligger hjemme hos moren, tenker han tilbake på livet frem til begivenhetene på Tiananmen-plassen.


Det er alltid spennende å oppdage nye forfattere, og Ma Jian blir nok intet unntak. Jeg gleder meg til Beijing Koma kommer i posten =)

Mail nummer to inneholdt en uventet overraskelse. Som takk for at jeg anmeldte boken Orkanger av Johan B. Mjønes vil Aschehoug gjerne sende meg en ny bok (uten at jeg trenger å anmelde den - noe jeg uansett kommer til å gjøre). Boken jeg (og sikkert en del andre bloggere som har anmeldt for Aschehoug i senere tid) har i vente er Carl Frode Tillers splitter nye Innsirkling 2, og jeg tar gledelig i mot. Mens jeg venter på at den skal dukke opp i postkassen skal jeg skaffe meg Innsirkling. Det er uvant å lese nynorsk, men etter å ha lest en rekke positive anmeldelser tror jeg det er verdt å ignorere min nynorskbarriere og lese disse bøkene.


Av og til er det kjekt å lese mail =)

5 kommentarer:

 1. Jeg fikk samme e-posten, og har heldigvis Innsirkling 1 hjemme i hylla. Kjekt:) Hvordan går det med NaNoWriMo? Her går det dårlig. Jeg skriver, men må svelge stoltheten og innse at det er møkkadårlig..

  SvarSlett
 2. Har du lest den første? =)

  Det går ikke spesielt bra med meg, jeg stresser med å skulle skrive prosjektbeskrivelse til masteroppgaven, i tillegg til å gjennomføre regresjonsanalyse i en annen oppgave. Tiden jeg sitter igjen med brukes på tv eller bøker, ikke NaNo. Jeg tror jeg må innse at det blir for travelt denne måneden. Jeg prøver igjen til neste år - da blir ikke november like hektisk som i år.

  Det er bra du skriver i det minste, jeg stoppet etter en kveld. Men jeg klarte ikke å gi slipp på perfeksjonisten i meg, og brukte dermed evigheter på å skrive 389 ord.

  Det er nok ikke så dårlig som du tror. Skriv videre, rediger i desember, kanskje blir det bra til slutt =)

  SvarSlett
 3. Venter også på Innsirkling 2. Burde ha fått tak i den første også, da. Egentlig smart av Aschehoug, det genererer vel litt salg når de gir bort bok nummer to. :P Kjempefint uansett. Gleder meg. ^^ Alltid hyggelig med sånne mailer.

  SvarSlett
 4. Hehe du har nok rett, de som ikke har nr. 1 fra før vil jo nødvendigvis kjøpe den før de leser nr. 2.

  Men likevel en fin gave - det er kjekt at Aschehoug setter pris på omtalene vi gir av bøkene deres. Vi gjør det gratis, og jeg ville gjort det uansett, men det er alltid kjekt å bli verdsatt =)

  SvarSlett
 5. Jeg har ikke lest den første, men skal. Det ER dessverre så dårlig som jeg sier (hehe), vi får se hvordan det blir etter redigering. Det virker som om alle andre enn jeg skriver fantasy og den slags, kanskje jeg burde skifte taktikk?

  Jeg skjønner godt at du må sette NaNo til side - det tar vanvittig med tid. Jeg bruker nok enormt med tid bare til å irritere meg over skrivingen, i tillegg til skrivingen.

  SvarSlett