13.11.2010

Lørdagslisten - nr. 6

MURSTEINER PÅ LESELISTEN (som jeg trenger motivasjon for å begynne å lese...):


1. George R. R. Martin: A Game of Thrones

Sidetall: 864

Jeg leter etter god fantasy, og ble oppmerksom på denne etter å ha lest anmeldelsen til Christine. Dette blir mitt neste Kindle-kjøp.

2. Jonathan Franzen: The Corrections

Sidetall: 672

Franzen er i vinden for tiden, og etter å ha lest en rekke gode anmeldelser av Frihet fant jeg ut at det var på tide å lese denne forfatteren. Jeg håper den lever opp til forventningene.

3. Louis de Bernières: Birds Without Wings

Sidetall: 640

En historisk roman som omhandler Det Ottomanske Riket og dets oppløsning. Tidsperioden er meget interessant og de Bernières skriver godt. Jeg gleder meg til å lese denne.

4. Carsten Jensen: Vi, de Druknede

Sidetall: 687

Nok en gang er det gode anmeldelser som har vekket min interesse. Et eventyr på sjøen, dette må bli bra.

5. Ken Follett: The Pillars of the Earth

Sidetall: 983

Denne er det min mor som har anbefalt, og etter å ha lest Folletts første bok i serien om det 20. århundret er jeg ikke i tvil om at Follett er god på historiske mursteiner.

6. Leo Tolstoy: War and Peace

Sidetall: 1424

Jeg trenger vel ikke å forklare dette valget.. jeg liker Tolstoy - denne må dermed leses.

7. Barbra Kingsolver: The Lacuna

Sidetall: 528

Trotsky i Mexico kombinerer både min kjærlighet for Russland og Latin Amerika. Jeg er glad i historiske romaner.

8. Alexandre Dumas: The Count of Monte Cristo

Sidetall: 1312

Jeg elsket The Three Musketeers og kan definitivt ikke gå glipp av denne.

9. Rohan Minstry: Balansekunst

Sidetall: 633

Jeg kan lite om India. Dette er forhåpentligvis en god bok å begynne med.

10. Mika Waltari: Egypteren Sinuhe

Sidetall: 636

Denne holder jeg på med, og jeg tror det begynner å bli på tide å gjøre meg ferdig med den. Boken er en fantastisk reise gjennom Det Gamle Egypt.

9 kommentarer:

 1. Du har fått en award fra meg. Sjekk linken: http://tulleskjuraslivsstil.blogspot.com/2010/11/award.html

  SvarSlett
 2. A Game of Thrones, og resten av a Song of Ice and Fire, er virkelig god fantasy. Muligens den beste fantasy serien jeg har lest.

  Balansekunst er en av mine yndlingsbøker, og forøvrig så lettlest at den knapt kan telles som en murstein, til tross for dens noenog600 sider.

  SvarSlett
 3. Stine: Takk =D

  Haruhi: Jeg tok den med på listen rett og slett fordi den ser ut som en murstein der den står i bokhyllen, jeg har ikke studert den nærmere. Men nå hoppet den (balansekunst) noen hakk oppover leselisten =) Når den er en yndlingsbok er den nok definitivt verd å lese, og det at den er ganske lettlest gjør det mindre skremmende å begynne på den.

  A Game of Thrones skal leses. Jeg er helt ny i fantasy-verden (med unntak av The Lord of the Rings har jeg lest så og si ingenting fra denne sjangeren). Men du er nå den andre som anbefaler denne på det sterkeste, så da er det ikke vanskelig å bestemme seg.

  SvarSlett
 4. Fin liste, jeg lurer nesten på om jeg skal kopiere den selv. Leser sjelden bøker over 500 sider, men noen av favorittbøkene mine (De elendige av Victor Hugo) er jo nettopp bra fordi de er så lange. Elsket Barbara Kingsolvers første (The Poisonwood Bible), så jeg er så usikker på om jeg tør å prøve meg på The Lacuna...

  Og slenger meg på Haruhi – Balansekunst er lettlest og utrolig medrivende.

  SvarSlett
 5. Ha ha! Det er MANGE sider det. Jeg har akkurat kjøpt den nye boka til Kate Morton, og steilet da jeg åpnet den. Den er SÅ TJUKK! Men hvis den er god...ja da er jo det bare bra.

  SvarSlett
 6. Jeg har også Krig og fred på mi mentale mursteinsliste.

  Jeg likte veldig godt Vi, de druknede. Det er fortellerkunst på det beste. The Pillars of the Earth likte jeg også godt, men jeg var mye yngre (les: mindre kresen) da jeg leste den.

  SvarSlett
 7. Jeg kan bare gjenanbefale "A Game of Thrones" - den er super. "Krig og Fred" er på min liste også, og "The Passage" av Justin Cronin som jeg har hørt er fantastisk. Lurer på om jeg rett og slett må lese dem på Kindle, de også...

  Enda en grunn til å skaffe seg lesebrett for de som ikke har det - mursteiner er mye mindre skremmende!

  SvarSlett
 8. Vi er nok mange som har Krig og Fred på listen uten helt å vite når vi skal orke å begynne på den. Jeg syns Tolstoys bøker som regel har vært ganske lettleste (med unntak av alle variantene av forskjellige navn som må huskes), så det kan jo være den ikke er så vanskelig å komme seg gjennom som folk tror. Nå har jeg kun lest engelske oversettelser, jeg aner ikke hvordan hans bøker er på russisk eller norsk. Men jeg trenger nok en sommerferie, eller i det minste en lang desember på å lese den.

  A Game of Thrones setter jeg på leselisten i desember eller januar. To fine lesemåneder hvor det er lite skolearbeid å tenke på =) Jeg har allerede kjøpt den, så den ligger å venter på min Kindle.

  SvarSlett
 9. Ja, etter Anna Karenina vet jeg ikke helt hvorfor jeg skulle være nervøs for War and Peace. Men likevel, man må ha en grei bolk med tid ledig før man begir seg ut på en sånn en... Etter nyttår er fine greier!

  SvarSlett