18.06.2012

Leseuken - 4 (uke 24)

Bøker jeg leste forrige uke
Jeg inkluderer halvannet uke, altså alt jeg har lest etter masterinnlevering. Den første boken jeg fordøyet var Comedy in a Minor Key av Hans Keilson, en nederlandsk bok som fikk terningkast fem. Deretter leste jeg den britiske klassikeren A Room with a View, en kjedelig historie skrevet på en artig måte. Den fikk terningkast fire. Jeg fortsatte med en mer ukjent klassiker som både Karin og Ingalill overraskende nok også har lest, nemlig The Black Tulip av franskmannen Alexandre Dumas. Sær men godt skrevet og spennende; terningkast fem. Det siste jeg rakk å lese før uken var omme var Mnem av norske Simon Stranger. Ellikken skrev et entusiastisk innlegg om den i fjor og jeg har tenkt på å lese den helt siden den gang. En av de beste norske bøkene jeg har lest. Men jeg klarer ikke å bestemme meg for om den fortjener terningkast fem eller seks. Jeg bruker terningkast kun for min egen del og Mnem passer ikke med de vanlige kriteriene mine. Den var strålende og burde få terningkast seks. Likevel er jeg ikke sikker på om jeg likte den fullt så godt som de andre bøkene jeg har gitt favorittstatus, og terningkast seks sparer jeg alltid til de største favorittene. Uansett er Mnem en bok jeg anbefaler på det sterkeste. En bok ulik det meste. Den gir et sterkt inntrykk. Omtale kommer når jeg finner ut hva jeg vil skrive om den.

Bøker jeg leser nå
Jeg begynte på The Plague av Albert Camus for snart to måneder siden, men måtte ta en pause på grunn av masterskriving. Når ferien kom hadde jeg mest lyst til å begynne på nye bøker og dermed har Camus gått i glemmeboken midlertidig. Nå er jeg klar for å lese den ferdig og kan med hånden på hjertet si at jeg gleder meg. Jeg likte den første delen av boken meget godt og håper resten holder det samme nivået. Ellers har jeg så vidt kommet i gang med Anna Karenina for andre gang. Jeg blir ikke ferdig til søndag, det kan jeg bare glemme, men jeg skal gjøre mitt beste for å lese mest mulig og dermed ha mye å skrive når søndagen kommer. I og med at jeg har lest boken tidligere blir det nok ikke vanskelig å skrive om den. Jeg kommer også til å lese en av barnebøkene jeg bestilte fra bookdepository forrige uke, nemlig The Legend of Sleepy Hollow and Other Stories av Washington Irving.

Bøker jeg kjøpte forrige uke
De to siste månedene har jeg omtrent ikke kjøpt en bok, så da jeg leste Karin sitt innlegg om Wordsworth sine nydelige utgaver av klassiske barnebøker tok jeg litt av. Jeg bestilte seks barnebøker og tre andre klassikere fra bookdepository og de tre første ankom i dag. Listen ser slik ut:

1. Thomas Hughes: Tom Browne’s School Days
2. E. Nesbit: Five Children and It
3. E. Nesbit: The Enchanted Castle
4. Henry Gilbert: Robin Hood
5. Washington Irving: Rip van Winkle, The Legend of Sleepy Hollow and Other Stories
6. John Meade Faulkner: Moonfleet
7. E.F. Bensom: The Complete Mapp and Lucia
8. Henry Fielding: Tom Jones
9. Alexandre Dumas: Twenty Years After

Dessuten har jeg mottat Siste Mann i Tårnet av Aravind Adiga og Den Glemte Vals av Anne Enright sendt fra Cappelen Damm. Jeg har flere gode bøker fra dem på leselisten denne sommeren. Også har jeg kjøpt litt annet småplukk:

Beginners Guides:
- Philisophy of Religion
- Christianity
- Planet Earth

Ransom av David Malouf, Brideshead Abbreviated av John Crace og Pied Piper av Nevil Shute. Det er gøy å ha ferie! Håper jeg får tid til å lese alt jeg skaffer meg.

8 kommentarer:

 1. Bevares! Du går ikke tom med det første ;-) Kos deg i ferien! Jeg forhåndsnyter litt allerede :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha nei, jeg har nok så det holder. Det spørs om ikke det kommer flere nye tilskudd til bokhyllene i løpet av sommeren også... ;)

   Takk, må ha en fin sommer og fortsette å nyte du også!

   Slett
 2. Så mye du har lest på og så mye flott og nytt du har kjøpt:) Kos deg masse med bøkene og særlig Anna Karenina:) Sliter også med å bli ferdig i tide:) Ha en fin leseuke!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jaja, med en så tykk bok må man ikke ha lest alt for å kunne skrive om den. Gleder meg til å lese innlegget ditt. Jeg hadde glemt hvor morsom den kunne være, innimellom all elendigheten.

   Håper du får en fin leseuke du også =)

   Slett
 3. Så bra at jeg kan bidra til mer shopping:-) Jeg er glad du er tilbake på bloggen din, du leser alltid så mye interessant!

  SvarSlett
 4. Takk det samme, jeg er veldig glad for at du ikke sluttet å blogge.

  Jeg har fått alle bøkene jeg bestilte utenom to og sitter nå med dilemmaet: hvilken skal jeg lese først? Gøy med shopping, spesielt når jeg får gode tips. Flere av bøkene jeg bestilte er helt ukjente for meg og jeg vil helst ta fatt på alle samtidig.

  SvarSlett
 5. Jeg har fått så mye gøy i det siste at jeg er helt fortvilet over hva jeg skal velge først. I går fikk jeg Forsoningen av Fred Uhlman av Karin, som jeg husker dere begge anbefalte. Den stiller sterkt. Adiga og Enright har jeg også fått. Inntil jeg klarer å bestemme meg leser jeg Karen Blixens Den afrikanske farm. Jeg rakk bare 50 sider før lesesirkelen i fjor, så nå er jeg klar for å fullføre. Meget god bok! Har lest 200 sider av Anna Karenina, og så måtte jeg ta pause. Grunnen skal jeg si mer om i innlegget på søndag. Men jeg har lest mer enn nok til å kunne skrive om den allerede.

  God fornøyelse med de nye bøkene så lenge! Jeg gleder meg - som alltid - til innlegg:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Velg Forsoningen, velg Forsoningen! Repeterer det gjerne et par ganger til om du ikke har fått det med deg.

   Det begynner å bli en del bokbloggere som har lest den og det er kun en som har skrevet en delvis negativ omtale. Alle andre elsker den. Normalt er jeg skeptisk til bøker alle andre elsker, men ikke denne. Les den. Nå!

   Den Afrikanske Farm må jeg også få lest en dag. Men den blir nok spart en stund til.

   Jeg skal komme meg gjennom Anna Karenina og The Odyssey for så å begynne på Bleak House og Twenty Years After. Barnebøkene jeg har kjøpt blir nok lest innimellom.

   Slett