28.06.2012

1001 Books App

I går kveld fant jeg ut at det eksisterer en app som er perfekt for de av oss som skal lese 1001 bøker før vi dør: 1001 Books App viser deg listene fra 2006, 2008 og 2010 og lar deg velge om du vil ha som mål å fullføre alle listene eller kun en av dem. Du markerer bøker som du har lest, som du leser og som du skal lese og du kan gi dem inntil fem stjerner. I tillegg skriver du inn hvor gammel du er, hvor mange bøker du planlegger å lese i måneden og hvor du kommer fra. Basert på det får du opp statistikk over hvor mye du har lest, hvor langt du er på vei og hvor sannsynlig det er at du klarer å fullføre før du dør. Gøy!

Bildet har jeg lånt fra appens Facebook-side.

Jeg har lest 67 bøker fra 2006-listen, som er listen jeg følger her på bloggen, og har derfor lest 6,7 prosent av bøkene på listen. Det er et stykke igjen kan du si. Etter å ha funnet denne appen lurer jeg imidlertid på om jeg skal sikte høyere og satse på at jeg klarer å lese bøkene fra samtlige lister. Bloggen blir selvsagt oppdatert hvis jeg bestemmer meg for det. Her er det appen kan fortelle meg om min fremgang med alle listene, basert på at jeg ønsker å lese to bøker i måneden fra 1001-listen(e):

"Because you're 24 years old, female and from Norway, you're likely to die in (SPOILER ALERT - dette gjelder nok for dere andre også) another 59 years when you're 83. At your current reading rate, you could read 1416 books if you wanted to, so you're on target to read the remaining 1222 and finish your plan when you're 75 years old. That should give you plenty of time for some of life's other pleasures."


Jeg har foreløpig lest 72 av 1294 bøker når man regner med alle listene og er 5,6 prosent på vei. Hvordan står det til med dere? Jeg slår et slag for at dette er tidenes mest geniale app. Løp og kjøp!

9 kommentarer:

 1. Stilig! Lastes ned med det samme:-) Innlegg på bloggen kommer...:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var knalltøft. Blir spennende å se hvordan det står til med deg i 1001-strevet.

   Slett
 2. Jeg kan dessverre ikke, for da må jeg kjøpe sånn telefon først og det blir litt dyrt, hehe:-) Men jeg ser frem til å følge dine og Elida sine oppdateringer etter hvert som dere krysser av på listene!

  Jeg har lastet ned noe tilsvarende på excel, men der er man nødt til å forholde seg til 2010-listen. Den beregner heller ikke ut fra alder og dødsprognose. Noe jeg egentlig bare er lettet over, som er noen år eldre og mye treigere enn dere;-) Men jeg er nerdete nok til å finne på å utvikle mitt eget avanserte excel-system, så det kommer etter hvert. Jeg tipper at jeg også må lese ca to bøker i måneden for å komme gjennom før jeg dør i en alder av 83, mett av dage og bøker.

  Jeg har så langt lest 87 fra alle listene totalt. Du tar meg nok fort igjen. Jeg tenkte å ha en dugnad i sommer med noen korte bøker av Steinbeck, Greene, Houellebecq og Conrad. Orker uansett ikke å begynne på enda en murstein før jeg har lest ferdig Anna Karenina, og den får ikke bli med på ferie.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det skal nok være mulig å ta deg igjen, men jeg tror jeg sliter mer med Ingalill. Bruker nok flere år på å ta henne igjen, selv om jeg går inn for det. Noe jeg mest sannsynlig ikke gjør.

   Houellebecq skal jeg også lese i sommer. Vant en av bøkene hans i en konkurranse hos Bok-Karete =)

   Anna Karenina blir nok et langvarig prosjekt for min del også. Leser litt her og der, regner med å bli ferdig i høst en gang. Jeg har så mye annet jeg må prioritere.

   Slett
 3. sorry I can't comment in Norwegian... thanks for being so kind about the Books App! And linesbibliotek, the Full version of my spreadsheet does everything the Books App currently does with all three lists.

  http://johnandsheena.co.uk/books/?page_id=1806

  SvarSlett
  Svar
  1. Thanks for creating such a brilliant app =)

   Slett
 4. Utrolig morsomt!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg ble ganske entusiastisk når jeg fant den. Det blir mye lettere å holde styr på listene fremover.

   Slett