30.06.2012

Junistatistikk

I juni har jeg lest følgende bøker:

1. Hans Keilson - Comedy in a Minor
2. E.M. Forster - A Room with a View
3. Alexandre Dumas - The Black Tulip
4. Simon Stranger - Mnem
5. Albert Camus - The Plague

To bøker fra 1001-listen, som for øvrig er det antallet jeg må lese hver måned hvis jeg skal bli ferdig i skapelig tid og fremdeles ha noen år til å gjøre andre ting før jeg dør.

Ingen måned uten hund. Juni-innslaget: "Mmmm flaske"!

Land
På min særdeles eksotiske juni-liste er følgende land representert:

- Nederland (Tyskland)
- England
- Frankrike
- Norge
- Algerie (Frankrike)

Pluss for Nederland (supereksotisk) og Algerie (nesten like eksotisk). Jeg kan selvsagt ikke ha en måned hvor England er fraværende og Frankrike kommer nok til å bli en gjenganger fremover, om ikke landet har blitt det allerede. Plusspoeng for Norge også. Hva er vel mer eksotisk enn Norge (forutsatt at du IKKE kommer fra Norge).

Terningkast
Jeg landet på en firer, tre femmere og en sekser. De tre første bøkene finner dere omtaler av, mens de to siste lar vente på seg til neste uke. Begge var strålende. Camus tror jeg kan bli en ny favoritt. Det blir ikke lenge til jeg leser The Outsider.

Kjønnsfordelingen hopper jeg stille over...

Juni var en spennende måned. Pesten tok en hel by og jeg var innesperret der i flere måneder. En ukjent Nord-Afrikansk by, fremmed og merkelig. Jeg overlevde og jeg ble fascinert. Jeg tilbragte mye tid i en annen by, en by uten pest, men med en usømmelig fortid. Jeg har vært i Nederland (eller Holland, om du ønsker...) anno 1672 hvor jeg ble vitne til brutale drap og tulipandyrking og tok faktisk nok en tur til et krigsherjet Nederland hvor jeg utviklet klaustrofobi sammen med en innesperret jøde. Og nå holdt jeg nesten på å glemme turen innom Firenze og deretter Nord-England hvor det ikke skjedde så mye. Gullfiskhukommelsen slår ofte til etter kjedelige opplevelser. En gang i blant etter spennende opplevelser, noe som er mer irriterende.


Se hvor flink jeg er til å ta bilder =D

Bokkjøp i juni
Jeg har brukt juni måned på å hente meg inn igjen på bokshopping-fronten. Jeg kjøpte få bøker i april og mai og hadde derfor et stort behov for en skikkelig utblåsning i ferien. Jeg har allerede fortalt om bøkene jeg kjøpte i starten av ferien (etter tips fra Karin); nå skal jeg presentere listen over bøker jeg har kjøpt siden den gang:

1. The Memoirs of Victor Hugo (Victor Hugo)
2. Victor Hugo Biography (G. Robb)
3. The Man who Laughs (Victor Hugo)

Victor Hugo fascinerer meg. Av den grunn vil jeg både lese mer av mannen og om mannen.

4. A Visit From the Goon Squad (Jennifer Egan)
5. The Night Circus (Erin Morgenstern)
6. Peace Like a River (Leif Enger)
7. Lily Dahls Fortryllelse (Siri Hustvedt)

De tre første kjøpte jeg på jobben fordi vi har tre-for-to-salg på engelsk pocket. Goon Squad valgte jeg på anbefaling fra Line, Night Circus på anbefaling fra flere bokbloggere og den siste var litt tilfeldig valgt. Siri Hustvedt kjøpte jeg fordi jeg tror jeg bør lese noe av henne og Lily Dahl virket mest interessant av bøkene hun har skrevet.

8. The Diary of a Nobody (George Grossmith)
9. Summer Lightning (P.G. Wodehouse)
10. Something Fresh (P.G. Wodehouse)
11. My Family and Other Animals (Gerald Durrell)
12. The Secret Diary of Adrian Mole Aged 13 3/4 (Sue Townsend)
13. The True Confessions of Adrian Mole (Sue Townsend)
14. The Growing Pains of Adrian Mole (Sue Townsend)
15. Lucky Jim (Kingsley Amis)

Jeg liker meg på Librarything, spesielt i gruppene jeg er medlem av. I en av dem, Anglophiles, fant jeg en liste over "favourite comic novels" og det var så mye fantastiske forslag der at jeg slet voldsomt med å bestemme meg for hvilke jeg skulle utelate i bestillingen hos bookdepository. Jeg har lagret en rekke i ønskelisten og resten ble bestilt. Jeg håper de dukker opp snarlig, for jeg gleder meg som en liten unge.

Det var juni 2012. Det første jeg gjorde i juli 2012 var å gå en lang tur i regnet med voffsen og samboer, for så å lese The Great Gatsby, godt plantet på sofaen under et deilig rosa teppe. Innlegget kommer ikke før i morgen, en dag forsinket. Det neste jeg skal gjøre i juli 2012 er å lese ferdig Mostly Harmless.

10 kommentarer:

 1. Eg handler alt for lite bøker, ihvertfall etter din målestokk;-) Utrolig smart du er som venter med Fitzgerald-innlegg til i morgen. Vart seint i natt, og humøret var ikkje til stede for engelsk språk. Har ca 100 sider igjen, men blir ferdig til å skrive innlegg i morgen ettermiddag:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg hatt tatt litt av i juni. Satser på å begrense meg noe i juli.

   Ble ferdig med Gatsby i kveld, men orker ikke å skrive to innlegg på en dag. Tror heller ikke folk setter pris på to innlegg med kun et par timers mellomrom.

   Slett
  2. Nei, er enig i at innlegg krever litt mer enn eit par timer frå kvarandre.

   Slett
 2. Denne uken skal jeg også bokshoppe, jeg skal gå timesvis i butikker har jeg bestemt:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Høres himmelsk ut =)

   Jeg skal også være timesvis i butikk denne uken, men på feil side av kassen.

   Slett
 3. Jeg er spent på om du liker Jennifer Egans bok. Jeg syntes det var gøy å lese noe som var annerledes enn andre bøker, og kan gjerne tenke meg å lese den igjen senere en gang.

  Jeg rakk ikke å lese The Great Gatsby igjen i denne omgang. Det er litt for mye å gjøre med bokbloggertreffet for tiden og jeg har fått husmorånden over meg og vasker som en gal. Det skjer nesten aldri, så jeg må benytte anledningen mens den er her:-)

  Jeg synes du har gjort noen fornuftige kjøp! Jeg leste bøkene om Adrian Mole da jeg gikk på ungdomsskolen og likte dem godt. Men jeg husker lite, siden det er så lenge siden nå. I juli er målet mitt å kjøpe minst mulig, og heller prøve å lese litt til en forandring...

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg gleder meg til Adrian Mole. Egentlig til alt jeg har kjøpt. Tror det kan bli en fin sommer med en rekke korte, britiske bøker som får meg til å le innimellom alle mursteinene.

   Gatsby var veldig annerledes enn det meste jeg leser, men den var god likevel. Klarer ikke helt å samle tankene rundt den boken og dermed heller ikke å blogge om den. Ikke en favoritt, men vel verdt de få timene jeg brukte på å lese den.

   Ditt mål for juli er også mitt mål for juli. Nå har jeg kjøpt mer enn nok, så nå blir det lesing og (kanskje) ingen shopping. Skulle aldri blitt introdusert for bookdepository. De har alt og det meste av det er billig. Ingen frakt og (som regel) rask levering. De gjør det altfor enkelt å handle.

   Egan blir spennende. Det samme blir Sirkusboken som jeg mener å ha lest mange positive omtaler om. Får se hvilken av dem jeg begynner med.

   Slett
 4. Hørtes ut som en fin start på juli - måned :) Jeg er stolt av meg selv som kun kjøte to bøker i hele juni - det er mange kryss i taket for meg. Jeg skjønner at jeg kan takke ferien min fra Norli for litt av det - 2 for 3 ville vært vanskelig å gå forbi for meg, og når man attpåtil har flere timer med å mulighet til å kikke på bøkene, vurdere etc Lommeboken min krysser fingrene for at tilbudet er borte når jeg er tilbake på jobb til uken.

  SvarSlett
  Svar
  1. Du har all grunn til å være stolt. Jeg har kun klart å begrense meg såpass de månedene jeg uansett ikke har hatt tid til å lese. Men i juli skal jeg forsøke å være like flink som du har vært i juni =)

   3 for 2 er gøy! Det var en del spennende titler der. Du får skrive rapport om hva du ikke klarte å la være å kjøpe når du har begynt på jobb igjen ;)

   Slett
 5. Godt å se det ikke er bare jeg som handler inn store mengder bøker:) koselig med nytt i hyllene, kommer jo en lang vinter foran oss:)Ha en flott juli måned og kos deg med det nyinnkjøpte:)

  SvarSlett