05.09.2011

It's Monday! What Are You Reading?

Forrige helg, og forrige mandag leste jeg i timesvis og koste meg. Det ble muligens i meste laget, for resten av uken ble det lest lite. Men nå er jeg tilbake i siget og koser meg med nok en strålende bok av Irène Némirovsky. Dessuten var jeg en tur innom Beyer i Strandgaten og fant fire klassikere jeg gleder meg til å lese denne måneden. I tillegg bestilte jeg to bøker på jobben fra Petrusjka-serien til Cappelen Damm, noe som gjør at jeg også skal lese moderne russere i september.

Bøker jeg leste forrige uke:

- Jørgen Brekke: Nådens Omkrets

Bøker jeg anmeldte forrige uke:

- Kazuo Ishiguro: A Pale View of Hills (terningkast 6)

Bøker jeg leser nå:

- Irène Némirovsky: All Our Worldly Goods
- Natalja Kljutsjarjova: Russland Rundt på Tredje Klasse

Bøker jeg planlegger å lese denne uken:

- Nikolay Gogol: Dead Souls
- Leo Tolstoy: The Kreutzer Sonata
- Jerome K. Jerome: Three Men in a Boat
- Robert Louis Stevenson: Dr Jekyll and Mr Hyde

Leseplanen er egentlig for hele måneden og ikke kun for denne uken, men vi får se hvor langt jeg kommer. Når det gjelder omtaler begynner jeg å havne i bakleksen igjen, men jeg skal se om jeg kan få skrevet flere denne uken enn de forrige ukene.

2 kommentarer:

 1. Hvordan likte du Nådens omkrets? Jeg leste også nettopp den og ga den en femmer.
  Jeg er imponert over mengden russisk litteratur du leser og spent på hva du synes om den.

  SvarSlett
 2. Jeg vet ikke hva det er med disse russerne, men så langt har de ikke skuffet meg. Vi får se om jeg sier det samme etter denne måneden.

  Nådens Omkrets var ikke så verst. Fengende og spennende, selv om det var påfallende mange som kunne vært morderen. Det ble da heller ikke noen stor overraskelse når det viste seg at en av dem som kunne vært det, var det. Altså en av dem som hadde de riktige interessene (som jeg kanskje skal la være å nevne her, i tilfelle det kan minne om en spoiler).

  Jeg ga den en firer, fordi den holdt på interessen min og var vanskelig å legge fra seg. Krim får sjelden mer enn fire fra meg, for jeg syns ikke historiene er særlig minneverdige etter at de er ferdiglest. De gir meg sjelden noe mer enn en god opplevelse der og da. Men det finnes noen unntak =)

  SvarSlett