22.08.2011

It's Monday! What Are You Reading?

Høsten har kommet til Bergen. Forrige uke hadde vi flere fine dager, men i går kom regnet og vinden. Min stakkars lille valp fikk sin første smak på vestlandets høstvær, og han likte det ikke. Vinden er sterk nok for oss mennesker, for en valp på under fem kilo blir det nok ganske voldsomt. Likevel må vi ut igjen å øve i dag, han må bli vant til det. Høsten har også sine positive sider: den gir en god unnskyldning for å holde seg inne og krype under teppet med te og en god bok. Akkurat nå er jeg i ferd med å avslutte kaptein Correllis historie.

Bøker jeg leste forrige uke:

- Louisa May Alcott: Good Wives
- Terry Pratchett: Sourcery
- Ismail Kadare: Hvem Fulgte Doruntine Hjem?

Bøker jeg anmeldte forrige uke:

- Louisa May Alcott: Little Women (terningkast 4)
- Louisa May Alcott: Good Wives (terningkast 4)

Bøker jeg leser nå:

- Louis de Bernières: Captain Correlli's Mandolin
- Dorothy L. Sayers: Whose Body?

Bøker jeg planlegger å lese denne uken:

- Marisha Pessl: Utvalgte Emner i Katastrofefysikk
- Terry Pratchett: Wyrd Sisters
- Karen Blixen: Den Afrikanske Farm

Jeg håper indelig at Blixen sin bok om Afrika er lettere å lese enn Gordimers "The Conservationist".

2 kommentarer:

  1. Jeg begynte på Blixen i ettermiddag, og synes så langt at den er mye lettere å komme inn i enn Gordimer. Jeg hadde også mine bange anelser, særlig siden romanen innledes med atter en beskrivelse av afrikansk landskap. Men fokuset er mer skjerpet, strukturen ryddigere, og allerede etter få sider får jeg følelsen av at hun faktisk har en historie å fortelle. Håper det viser seg å stemme:-)

    SvarSlett
  2. Jeg kommer alltid i gang altfor sent med lesesirkelbøker. Tror jeg er allergisk mot å begynne på bøker til et bestemt tidspunkt.

    Førsteprioritet var å bli ferdig med Correlli, og så fikk jeg et boktips jeg ville begynne på med en gang den var ferdiglest, og dermed har jeg ikke komt i gang med Blixen. Satser på å lese masse i helgen. Kanskje jeg skal ta halvmaraton, slik som du snakket om =)

    SvarSlett