15.08.2011

It's Monday! What Are You Reading?

Forrige uke ble det visst lite blogging. På planen denne uken er omtaleskriving, først og fremst de to Agatha Christie bøkene og bøkene av Louisa May Alcott. Dessuten er jeg opphengt i Terry Pratchett for tiden, så det kommer nok omtaler av både Mort og Sourcery om ikke så altfor lenge. Har noen i bokbloggverden hørt om Parallelle Historier av Péter Nádas? Jeg tok mottak på boken på jobben forrige uke, og ble for fristet til å la være å kjøpe den med meg hjem. Han har tydeligvis skrevet et stort verk om 1900-tallet, og sammenlignes med Marcel Proust og Thomas Mann. Jeg har likevel aldri hørt om mannen. Det blir spennende å "oppdage" hans store verk, som helt nylig er oversatt til norsk.

Bøker jeg leste forrige uke:

- Joseph Conrad: Heart of Darkness (audio)
- Terry Pratchett: Mort

Bøker jeg anmeldte forrige uke:

- Joseph Conrad: Heart of Darkness (terningkast 4)

Bøker jeg leser nå:

- Louis de Bernières: Captain Correlli's Mandolin
- Terry Pratchett: Sourcery

Bøker jeg planlegger å lese denne uken:

- Terry Pratchett: Wyrd Sisters
- Péter Nádas: Parallelle Historier (Bind 1)

Også har jeg lyst til å komme i gang med Balansekunst, en bok som får mange anbefalinger, og som jeg har hatt stående i bokhyllen i flere år. Men i og med at det tar litt tid med kapteinen og mest sannsynlig vil ta en del tid å lese Nádas så får det bli neste uke.

2 kommentarer:

 1. Jeg har ikke hørt om ham før, så jeg vil gjerne lese din omtale av boken. Håper for din del at den ikke likner på Buddenbrooks;-) Balansekunst har jeg også lyst til å lese, men den er så diger at det neppe blir i år. Først må jeg bli ferdig med alle disse utfordringene jeg har tatt på meg.

  God leseuke!

  SvarSlett
 2. Jeg håper også at den ikke ligner for mye på Buddenbrooks. Da spørs det om den blir ferdiglest.

  Mulig jeg begynner på Balansekunst snart, men jeg må ikke glemme lesesirkelboken heller. Den bør jeg kanskje begynne på denne uken. Får se hvordan det går...

  Jeg tror vi av og til lager oss for mange utfordringer. Men noen av dem er ganske gøy - spesielt Pratchett-utfordringen min, og forhåpentligvis også Dickens (som jeg også må begynne på...).

  God leseuke til deg også =)

  SvarSlett