31.07.2011

Boktema fra a til å: N, O, P, Q og R


Jeg begynner så smått med blogging igjen, og først ut er Anettes boktema. Jeg ligger etter skjema (igjen...) og tar derfor en del bokstaver i samme sleng.

N: Louis de Bernières - Notwithstanding

O: Ernest Hemingway - The Old Man and the Sea

P: J.K. Rowling - (Harry Potter and) the Prisoner of Azkaban

Q: Alexandr Pushkin - The Queen of Spades

R: Kazuo Ishiguro - The Remains of the Day

Notwithstanding var mitt første møte med Louis de Bernières, og det har i ettertid blitt mange flere møter - alle sitter igjen som store leseropplevelser. Min omtale av Notwithstanding finner du her.

The Old Man and the Sea leste jeg tidligere denne uken. Den er ikke blant favorittbøkene mine, men den var likefullt meget god, og kan definitivt kåres til den beste boken jeg har lest på O. Omtale kommer i neste uke. Her er en liten smakebit:

"You did not kill the fish only to keep alive and to sell for food, he thought. You killed him for pride and because you are a fisherman. You loved him when he was alive and you loved him after. If you love him, it is not a sin to kill him. Or is it more?"

The Prisoner of Azkaban har alltid vært min store Harry Potter favoritt. Det er noe med den som gjør den helt spesiell, som gjør at den skiller seg ut blant syv utrolig sterke bøker. Jeg har en forkjærlighet for den eldre generasjonen i Harry Potter, og elsker å lese om James, Sirius, Lupin, Snape og Lily på sine yngre dager. Det bidrar nok sterkt til å gjøre denne til min favoritt og The Half Blood Prince til en god nummer to. Dessuten er humoren i Prisoner helt ubetalelig. Jeg kunne ønske at Rowling kunne skrevet en bok om Hogwarts i foreldregenerasjonens dager.

The Queen of Spades er en novelle, ikke en roman. Men i og med at det var en fantastisk novelle, og det faktum at jeg har lest få, om noen, bøker som begynner på Q, så faller favorittvalget på denne. Omtalen kan du lese her.

Sistemann ut i denne omgang er The Remains of the Day, min andre Ishiguro. Hvorfor den fortjener favorittstatus kan du lese her.

2 kommentarer:

  1. Eg og liker aller best boka om The Prisoner of Azkaban:-)

    SvarSlett
  2. Mine HP favoritter er faktisk også The Prisoner of Azkaban og The Half - Blood Prince :-)

    SvarSlett