04.07.2011

Lesemaraton

På lørdag braker det løs: 24 timer med lesing. Siden det å lage lister er verdens gøyeste hobby (bortsett fra å lese), så lager jeg meg en foreløpig leseliste.

Humor

- P.G. Wodehouse: Carry On, Jeeves
- Douglas Adams: The Long Dark Tea-Time of the Soul
- Erlend Loe: Volvo Lastvagnar
- Arto Paasilinna: Harens År

Krim

- Boris Akunin: Leviathan
- John Hart: The Last Child

Fantasy

- Terry Pratchett: Mort
- George R.R. Martin: A Storm of Swords
- Peter Ackroyd: The Death of King Arthur

Klassikere

- F. Scott Fitzgerald: The Great Gatsby
- Honoré de Balzac: Eugénie Grandet
- Ivan Turgenev: Fathers and Sons
- Charles Dickens: Hard Times
- Mikhail Bulgakov: Fatale Egg
- Elizabeth Gaskell: Lois the Witch

Romaner

- Roddy Doyle: Paddy Clarke ha ha ha
- Chinua Achebe: Things Fall Apart
- Victor Pelevin: Generasjon P
- Louis de Bernières: Red Dog
- Selma Lønning Aarø: En Rekke Avbrutte Forsøk
- Kate Furnivall: The Jewel of St. Petersburg

Selvsagt kommer jeg ikke til å lese alle disse bøkene, og det er godt mulig at jeg kommer til lese bøker som ikke står på listen. Men her har jeg i det minste gode valg, og når jeg ser alle titlene gleder jeg meg enda mer til å komme i gang. Før lørdag skal jeg prøve å komme meg gjennom "Making History" av Stephen Fry og "The Handmaid's Tale" av Margaret Atwood.

10 kommentarer:

 1. Tihi - det minner meg om når vi hadde "bokvake" på barneskulen, og skulle lese ei heil natt. Eg og venninna mi hadde vore på biblioteket og førebudd oss og troppa opp med 18 bøker kvar. Eg var rimeleg skuffa, då eg ikkje fekk lese meir enn ei bok...

  En rekke avbrutte forsøk er forresten noko av det morsommaste eg har lese på 2000-talet. Eg lo så høgt at mannen kom og spurte kva som var gale.

  SvarSlett
 2. Jeg leser The Russian Concubine av Kate Furnivall nå, og jeg liker den kjempegodt. Det er en underholdningsroman, men den fenger og er lettlest.

  SvarSlett
 3. Det var litt av en liste. Min leseliste for den helgen består av hele to(!) bøker! He he. Med en hel bokhylle i bakhånd, skulle det ikke falle i smak det jeg har valgt. Men går for enkelt og altoppslukende, hvis ikke tror jeg Ole Lukkøye kommer snikende...

  SvarSlett
 4. En del av de bøkene du har valgt tror jeg du vil komme gjennom glatt, blant annet En rekke avbrutte forsøk. Hvis du kommer gjennom Balzac, Dickens og Turgenev, blir jeg veldig imponert! Jeg driver og tråler mammas bokhyller nå og har funnet en god del bøker jeg kan ha i bakhånd i tilfelle de jeg har plukket ut ikke er mulig å lese på en sånn dag. Heldigvis er det meldt regn her på lørdag, så det er ingen fare for at jeg sovner i solen:-)

  Gleder meg!

  SvarSlett
 5. Bai: Jeg var aldri med på bokvake på barneskolen. Det hadde jeg nok likt. Men vi hadde i det minste lesemåned hver november. Da var det om å gjøre å lese flest sider på en måned =) Jeg gleder meg til Aarø.

  Bokelskerinnen: Slikt blir jeg glad av å høre. Jeg vet nemlig ingenting om forfatter. Boken var et rent impulskjøp, men nå har jeg store forhåpninger. Lettleste underholdningsromaner som fenger kan være fint å ha på lørdag.

  Heksa: Hehe nå er det mange korte bøker på listen min. Skulle jeg f.eks. lest hele "A Storm of Swords" hadde jeg nok ikke trengt så mange flere bøker jeg heller. Jeg vet godt at ikke denne listen blir fullført i sin helhet ;)

  Line: Både Balzac, Turgenev og Dickens er ganske korte bøker, men jeg går ut i fra at de er tunge. Satser på å lese dem i løpet av de første 15 timene. Tror ikke jeg skal spare dem til slutten ;)

  Hva for noe spennende har du funnet i din mor sin hylle? =)

  SvarSlett
 6. Jeg tror Fatale Egg er en genial historie å lese på lørdagen. Kort og bra. Jeg leste den for to år siden tror jeg.

  Kjenner jeg ble litt nysgjerrig på Kate Furnivall, to titler med Russland med i tittlene må jo bare pirre nysgjerrigheten.

  Jeg fikk i dag tak i Safirblå og tenkte jeg skulle lese den (blant annet) på lørdag, men jeg tror ikke jeg kan vente...

  SvarSlett
 7. Jeg har lagt ut liste over mine bøker nå, og alle bøkene jeg har i bakhånd på lørdag er mammas (unntatt Deaver, Christie og Krauss). Kjekt å ha en stor boksamling å velge fra når jeg ikke har mitt eget bibliotek i nærheten:-) Men noen av mine titler er nok også i tyngste laget, selv om de er korte.

  SvarSlett
 8. Karin: Ikke dumt, da leser jeg garantert den på lørdag!

  Jeg er også nysgjerrig på Kate Furnivall og jeg håper hun kan leve opp til forventningene. Skal se om jeg får skrevet litt om den på lørdag hvis jeg leser den.

  Hvis du begynner på Safirblå før lørdag blir du garantert ferdig med den før lørdag. Den leser du lett ut på en dag hvis du har tid. Skjønner godt at du vil starte med en gang - de var virkelig fengende de bøkene =)

  Line: Vi får se om vi kommer oss gjennom noen tunge, men det er nok en god plan å ha lettleste alternativer i bakhånd. Ungdomsbøker på 400-500-sider kan faktisk gå mye raskere å lese enn en tung bok på 150 sider.

  SvarSlett
 9. Nå har jeg endelig fått satt sammen en foreløpig leseliste. Den er selvfølgelig altfor lang, men jeg tror det kan være greit å ha et bredt utvalg som kan passe enhver tretthets-tilstand :-)

  Jeg gleder meg til lørdag!

  SvarSlett
 10. Jeg sier meg helt enig! Nå skal jeg kikke på listen din =) Andre sine lister er alltid spennende.

  SvarSlett