18.02.2011

Et beskjedent forslag

Jeg har veldig lyst til å delta i en lesesirkel. Desverre for meg kjenner jeg få som liker å lese, og ingen som er like begeistret for bøker som meg. Derfor lurte jeg på om ikke det finnes noen bokbloggere som kunne vært interessert i å starte en lesesirkel på nett?

Det jeg ser for meg er et opplegg som minner om Knirk sin samlesing. Vi blir enig om en bok og velger en dato hvor alle publiserer en anmeldelse av boken på egne blogger. Kommentarfeltene kan brukes til diskusjon. Hvis noen skulle være interessert ville jeg foreslått at vi leser ca fire bøker i året. På den måten blir det ikke stressende og et ork, men heller en koselig ting vi gjør en gang iblant.

22 kommentarer:

 1. Det var et godt forslag! Jeg er gjerne med på den :)

  SvarSlett
 2. Det høres moro ut!
  Har fått litt sansen for samlesing etter
  dette nordisk prosjektet.

  SvarSlett
 3. Jeg vil også være med på dette :)

  SvarSlett
 4. Nå ble jeg glad! Jeg var redd for at ingen ville svare meg. Har dere forslag til hvilke bøker vi kan vurdere å begynne med? En spesiell sjanger dere ønsker å lese? Vi kan eventuelt snoke i hverandres "vil lese"-hyller på bokelskere for å se om noen overlapper.

  Jeg skriver et eget innlegg for valg av bok når jeg vet hvor mange som vil være med - kan vente til i morgen kveld i tilfelle flere vil henge seg på.

  SvarSlett
 5. Noen som har lyst til å lese 'gamle bøker', ihvertfall eldre enn 2000s - er litt lei av samtiden.

  SvarSlett
 6. Jeg har også lyst til å være med på dette :) Bra initiativ!

  SvarSlett
 7. Jeg er gjerne med på gamle bøker. Alt fra 10 år gamle til flere hundre år gamle fungerer fint for min del =)

  SvarSlett
 8. Jeg kunne gjerne tenke meg å lese litt "tyngre" bøker - gjerne klassikere.

  Kanskje du kan finne noen eksempler og så kan vi stemme frem de vi ønsker oss? Ann Radcliffe: The mysteries of Udolpho? er et forslag. Hun er kvinne og boken er en klassiker.

  SvarSlett
 9. Da kan jeg først spørre om de fleste er med på å lese klassikere, så kan jeg liste opp en rekke alternativer og lage avstemning ja. God plan =)

  Jeg har allerede kjøpt to bøker av Ann Radcliffe, en til Kindle og en som jeg får i posten snart, så henne er jeg gjerne med på. Kan fikse alternativer og avstemning i morgen!

  SvarSlett
 10. Jeg stemmer for eldre bøker, det er så mye bra der og nyere bøker får mye omtale uansett.

  The Mysteries of Udolpho er faktisk innkjøpt her i huset så for meg er Bokelskerinnen sitt forslag supert:-)

  Ellers gjerne noe norsk, dette blir gøy:-)

  SvarSlett
 11. Jeg vil gjerne være med :)
  Ang. bøker, hva med å ta forskjellige i løpet av ett år. Ikke bare feks. gamle klassikere, men hvorfor ikke starte med en gammel klassiker :)

  SvarSlett
 12. Tonje: Variasjon er fint. Jeg foreslår at vi kun velger første bok nå, så kan vi heller ha ny diskusjon når vi har anmeldt den første boken =)

  SvarSlett
 13. Jeg blir gjerne med. :) Synes dere har kommet frem til masse lurt allerede, så jeg har ikke så mye å tilføye. :P Ønsker meg variasjon som nevnt av andre, men er villig til å lese alle sjangre. :)

  SvarSlett
 14. Er helt enig i at variasjon i sjanger er bra :) Jeg er åpen for å lese det meste.

  SvarSlett
 15. Moro! Jeg kan jo gi deg noen tips...kremt kremt...ut fra min enorme erfaring..kremt host...
  Det kan være lurt å legge ut en bok og så melder man seg på, så man ikke trenger å være med på alle bøkene, at man kan se an.
  Jeg blir veldig gjerne med hvis det er bøker som frister. Det er veldig morsomt at flere blogger om samme bok på samme dag.

  SvarSlett
 16. Klassiker høyres flott ut, held på med Dickens nå, men er open for å lese fleire klassikere på ei gang:)

  Og liker godt idéen om variasjon i bokvalg:)

  SvarSlett
 17. Er gjerne også med, jeg har aldri vært med på noe sånt før. Sikkert en fin måte å få lest litt annet enn det man alltid leser...

  SvarSlett
 18. Knirk: Med unntak av bokvalg så har jeg vel stjålet hele opplegget fra deg. Med andre ord har alle som syns dette er gøy deg å takke i bunn og grunn. Så takk =) Håper du hiver deg med.

  Ciuva: Ja, bli med! Jo flere jo bedre.

  SvarSlett
 19. Jeg er selvfølgelig også med!! Supert initiativ:-D

  SvarSlett