12.05.2010

Cappelen Damms bokbloggturné

Jeg fikk nettopp en mail som bekreftet at jeg skal være med på Cappelen Damms bokbloggturné, og blir den andre som skal skrive om boken Barnepiken. Datoen min var jeg så absolutt fornøyd med, for den er fem dager etter siste eksamen. Kan ikke si annet enn at jeg gleder meg enormt til den dagen eksamensstresset er over og jeg kan synke ned i sofaen med barnepiken og kun konsentrere meg om bokbloggturnéen (pluss en del jobbing, må ha noe å leve av). Eller, når jeg tenker meg om, så burde det være nydelig, varmt og (nesten) sommer når den tid kommer, kanskje jeg synker ned i terassemøblene for å lese Barnepiken i stedet. Ingenting er deiligere enn å sitte ute i solen med en bok på en varm dag. Datoen min er 01.06, altså første dag i sommermånedene.


Nå må det sies at jeg har litt prestasjonsangst, spesielt siden Knirk skal blogge dagen etter meg, og den damen skriver ikke akkurat dårlig. Men litt skrivetrening kommer alltid godt med, og det er jo bare å være ærlig. Jeg er spent på hvor stor variasjon det vil bli i de forskjellige innleggene - hvor mange som vil like boken og hvor mange som vil mislike den. Smaken er jo, som kjent, som baken. Det har i hvert fall vært mange sprikende meninger om bøkene i bokbloggturnéen som det har blitt blogget om de siste månedene. Nei, jeg gleder meg uansett, dette blir bra. To hele måneder hvor jeg kan lese skjønnlitteratur, uten å ofre en tanke på alt pensum jeg burde lese.

Før eksamen er overstått blir det nok litt færre bokanmeldelser enn vanlig. Jeg har veldig lyst å drømme meg vekk i en god bok, men skal eksamenskarakteren sikres er det lurere å lese notatene mine. 18. mai er det USAs historie, og 27. kommer verdenshistorien. Til høsten er det tilbake til mitt eget fagfelt, Sammenliknende Politikk, for da begynner jeg på master =) Jeg burde gjerne bruke deler av sommeren på å pønske ut hva jeg vil skrive om på master, men jeg har allerede et overordnet tema, trenger kun å snevre det inn. Ellers blir det skjønnlitteratur for alle pengene, og en tur til Kroatia i august!

7 kommentarer:

 1. Lykke til med eksamen, så gleder jeg meg til å lese anmeldelse av boka når den tid kommer: ))

  SvarSlett
 2. Lykke til fra meg også. Jeg har veldig lyst til å lese denne boken, så det blir spennende å høre hva du synes. Du skriver kjempebra, så det er ingen grunn til å få prestasjonsangst:)

  SvarSlett
 3. Tror det med prestasjonsangst går på det at jeg skal skrive for noen andre, i motsetning til å skrive for meg selv. Litt mer nervepirrende da. Men tror nok det bare blir gøy =)

  Jeg er også veldig spent på boken, vet ikke mer enn det lille jeg har lest om den. Men fra 31. mai kommer det til å bli en elv av anmeldelser. Spent på resten av bøkene i turnéen også, mulig jeg skal blogge om to andre også.

  SvarSlett
 4. Lykke til på eksamen, og med overgangen til master! Det går helt sikkert strålende. Forresten, det kan være frustrerende at folk forventer at det skal gå bra, så la meg omformulere: Du gjør sikkert en strålende innsats :)

  SvarSlett
 5. Hehe strålende innsats kan jeg prøve på ja, så blir det nok oppgavene som bestemmer om resultatet blir strålende ;) Lykke til til deg også =)

  SvarSlett
 6. Hei!

  Jeg skal også blogge om den, blir spennende og lese alle de ulike oppfatningene.

  Lykke til med eksamen! :)

  SvarSlett
 7. Takk :) Gleder meg til å se hva du kommer til å skrive om den.

  SvarSlett