21.05.2010

Sommerlektyre


På bokelskere ble det nylig laget en tråd om hvilke bøker folk har tenkt å lese i sommer, og det fikk meg til å tenke på hvilke bøker jeg har lyst å kose meg med i solen denne sommeren. Derfor lager jeg meg en liste her i bloggen min, så får jeg se utover sommeren hvor flink jeg er å følge den. Jeg vet med meg selv at jeg nok kommer til å oppdage en hel del andre bøker jeg også vil lese i løpet av ferien, men her er de jeg forløpig ønsker å få lest før jeg tar fatt på masterstudier til høsten:

 • Kathryn Stockette - Barnepiken: Jeg skal være med på Cappelen Damms bokbloggturné, og skal blogge om denne boken 1. juni. Det blir nok derfor den første boken jeg tar fatt på etter siste eksamen er unnagjort neste torsdag. 
 • Reif Larsen - T.S. Spivets Utvalgte Verker: Denne fikk jeg i posten fra Litteraturklubben Epp for noen uker siden, og det ser ut som en gøyal eventyrroman. Tror det blir perfekt sommerlesning.
 • Mikhail Bulgakov - The Master and Margarita: Jeg fortsetter mitt russiske klassikere prosjekt når jeg endelig får tid igjen, og jeg har gjort en endring i bøkene jeg skal lese. Bytter ut Brødrene Karamazov med denne boken. 
 • Roberto Bolano - Ville Detektiver: Med min fascinasjon for Latin-Amerika tror jeg denne boken vil bli midt i blinken for meg. Rotløse poeter som reiser jorden rundt. Høres ut som et spennende eventyr, og Pedro Carmona-Alvarez sine ord gjør meg enda mer lysten på å lese denne: "Velkommen til Bolanos univers. Å, som jeg misunner deg som skal lese denne boken for første gang."
 • Johan Theorin - Blodleie: Denne har jeg gått å ventet på lenge, og den havner på toppen av min leseliste med en gang den kommer ut. Forhåpentligvis er den i butikkene om to uker. Kanskje jeg burde be sjefen ligge en til side for meg med en gang vi får boken inn på jobben? Som jeg gleder meg til å ta fatt på en ny bok med gamle Gerlof og hans øy.
 • Bernard Cornwell - Det Siste Kongeriket: Jeg er glad i historiske romaner, og fikk et sterkt ønske om å lese denne boken etter at jeg leste en anmeldelse av den i en bokblogg jeg følger. Men jeg klarer ikke å huske hvilken av bokbloggene jeg leste anmeldelsen i. Om den som skrev den skulle lese dette, så takk til deg for tips. Gi meg beskjed hvem du er.
 • Charles Dickens - A Tale of Two Cities: Jeg har vært glad i Charles Dickens siden jeg var ung, og har lest flere av hans romaner. Denne har jeg imidlertid ikke lest, men er ganske nysgjerrig på om resten av boken er like god som begynnelsen. 
 • Carol Goodman - The Lake of Dead Languages: Denne skal visst være i samme sjanger som The Secret History av Donna Tartt. Med tanke på at sistnevnte er en av mine favoritter, så må jeg nesten prøve meg på Carol Goodman også.
 • Johan Harstad - Buzz Aldrin hvor ble det av deg i alt mylderet: Jeg aner egentlig ikke hva denne boken handler om (utenom Færøyene), men jeg har lest så mange positive omtaler om den at jeg er nødt til å finne ut hvorfor boken er fantastisk.
 • Sofi Oksanen - Utrenskning: Dette er enda en bok jeg har fått et positivt inntrykk av via andres anmeldelser, og siden jeg har leseeksemplar liggende bør jeg få lest den i løpet av sommeren.
 • Karl Ove Knausgård - Min Kamp 1: Jeg kjøpte den, så da får jeg være flink å lese den også.
 • Mircea Cartarescu - Orbitor. Venstre Vinge: En roman som virker meget spennende, men har blitt fortalt at den er svært tung å komme seg gjennom. Derfor er sommeren godt egnet til å prøve seg, for da har jeg tross alt lite annet å tenke på. 
 • Ivan Turgenev - Fathers and Sons: Enda en fortsettelse av mitt russiske prosjekt. Disse russerne er da fascinerende. 
 • Rick Riordan - Percy Jackson and the Last Olympian: Nå holdt jeg nesten på å glemme Percy Jackson. Jeg må jo lese ut siste bok i serien, og kanskje også kikke litt i mine bøker om gresk mytologi.
 • Charlaine Harris - Dead Until Dark: Jeg er en av de som enda ikke har hoppet på vampyrbølgen (med mindre det at jeg elsket Buffy på 90-tallet teller). Men jeg kjøpte første bok i True Blood serien, og tenkte å prøve meg på den ihvertfall. Da kan jeg hoppe over resten av vampyrlitteraturen med god samvittighet (ser forresten på The Vampire Diaries også, men har hørt at det er stor forskjell på bøkene og tv-serien så jeg tror jeg holder meg til serien i dette tilfellet). 
 • Tore Renberg - Kompani Orheim: For å være helt ærlig så både gruer jeg meg og gleder meg til å lese denne boken. Må ta det en gang jeg er i humør for noe sterkt og følelsesladet tror jeg. Men det er godt mulig at dette er en veldig god bok.
 • Suzanne Collins - Opp i Flammer: Det begynner å bli en stund siden jeg leste Dødslekene, men jeg fikk nr. 2 gratis av Norli under jubileumsdagene våre, og har lyst til og endelig finne ut hvordan fortsettelsen blir.
 • Ann Cleeves - Svart som Ravnen: Nå er ikke krim helt min sjanger, men jeg har fått høre at Cleeves er en forfatter man kan like hvis man er glad i Johan Theorin, og jeg elsker jo hans bøker. Dermed prøver jeg meg på nok en krimserie (denne er den første av tre tror jeg). 
Nå tror jeg det begynner å bli på tide å gi seg, selv om jeg nok kunne skrevet i evigheter. I tillegg til bøkene jeg har nevnt vil jeg også prøve å få lest mer av Irenè Némirovsky og Colin Dexter. Jeg holder for øvrig på med en Colin Dexter bok nå, anmeldelse kommer så fort jeg blir ferdig. 

Ha en fin boksommer folkens, og skriv gjerne litt om hvordan deres sommerlektyre ser ut =)

3 kommentarer:

 1. Her var det mye spennende! Det er bare å begynne å lese så jeg får med meg på bloggen hvordan det var. Jeg skal være med på bokbloggturneen med barnepiken jeg også. Fikk den i posten i går. Har lest to sider. Litt igjen..... :o)

  SvarSlett
 2. Dead until Dark er ikke første boka i serien True Blood, serien heter faktisk The Southern Vampire Mysteries :)Bøkene er forresten utrolig bra :)

  SvarSlett
 3. Knirk: Jeg har ikke åpnet den enda en gang, men med en gang eksamen er ferdig skal det leses. Hørt mye bra om boken, så spent på om jeg blir like begeistret som andre. Første gang jeg er med på bokbloggturné, men jeg har lest dine og andres innlegg turnéen de holder på med nå, så vet hva det går ut på ihvertfall :)

  Vibeke: Da har jeg lært noe nytt ;) Kun tv-serien som heter True Blood da kanskje? Men Dead Until Dark er første boken i serien sant? Uansett hva den heter.. ? Får se om jeg liker de like godt som deg, håper det =)

  SvarSlett