28.05.2010

En smakebit på sø...ehm..fredag

Regler er til for å brytes, ikke sant? Jeg bryter min egen regel som sier at smakebitene skal komme på søndag. Men jeg klarer ikke å vente til søndag. Jeg fant nemlig en bok med en genial begynnelse. Hvem får ikke lyst til å lese videre etter dette:

"The gunman is useless.
I know it.
He knows it.
The whole bank knows it.
Even my best mate, Marvin, knows it, and he's more useless than the gunman.
The worst part about the whole thing is that Marv's car is standing outside in a fifteen-minute parking zone. We're all facedown on the floor, and the car's only got a few minutes left on it."

Mannen som skrev denne strålende innledningen heter Markus Zusak, og er mest kjent for romanen Boktyven. The Book Thief, som den heter på engelsk, er en av mine favoritter, og er rett og slett en nydelig bok. Jeg tviler på at "nydelig" vil være riktig adjektiv for boken jeg siterte ovenfor (som for øvrig heter "I Am the Messenger"), men jeg har definitivt lyst å lese mer for å finne ut hvilke ord som kan beskrive denne boken bedre. Jeg tipper at "morsom" vil være en gjenganger i min fremtidige omtale, kanskje med hysterisk foran. Skal se om ikke jeg kan pønske ut noen synonymer for morsom før den tid kommer. Og jeg skal prøve å unngå "tidig", siden det er så få bergensere i bokbloggverden. Det virker uansett som om Markus Zusak er en mann som behersker mer enn en sjanger. 

Det må også nevnes (uten at det har noe sammenheng med innlegget i grunn) at jeg har fått vite at det kommer et lass med Johan Theorins nye bok Blodleie til Bergen tidlig neste uke, noe som betyr at vi får den inn i butikken til tross for transportstreiken. Jeg krysser fingrene for at den ligger å venter på meg når jeg kommer på jobb på tirsdag. Det hadde vært en perfekt start på sommeren =)

2 kommentarer:

  1. Når du er ferdig med "I am the messenger" så kan du også kose deg med "Getting the girl" av Markus Zusak. Han er virkelig ein god forfattar. Ser også at han skal komme ut med ei ny bok til neste år.

    SvarSlett
  2. Takk for tipset, den skal jeg prøve meg på =)

    SvarSlett