04.11.2011

Oktoberstatistikk

Nok en måned er over, og denne gangen rakk jeg å lese ni bøker før datoen ble 1. igjen.

Bøkene

- Xiaolu Guo: A Concise Chinese-English Dictionary for Lovers
- Nikolay Gogol: Dead Souls
- Stephen Kelman: Pigeon English
- Patrick deWitt: The Sisters Brothers
- Terry Pratchett: Wyrd Sisters
- Brian Selznick: Oppfinnelsen av Hugo Cabret
- Tor Åge Bringsværd: Slipp Håndtaket Når Du Vrir
- Julian Barnes: The Porcupine
- Louis de Bernières: A Partisan's Daughter

Kjønn

Åtte menn og en kvinne. Ganske normalt, med andre ord. Jeg tror jeg kan glemme kjønnsbalanse i lesningen min. Men jeg har en del lovende kvinnelige forfattere på leselisten, så det blir nok noen gode leseropplevelser fra den kanten før nyttår. Jeg har kjøpt Hellemyrsfolket av Amalie Skram, jeg skal lese The Sea, the Sea av Iris Murdoch også fikk jeg nettopp To Say Nothing of the Dog av Connie Willis i posten. Forhåpentligvis blir alle nye favoritter.

Terningkast

En sekser. Patrick deWitt, en mann jeg håper ikke blir glemt til tross for at han ikke vant Bookerprisen. Jeg må huske å lese hans debutbok en gang. Fem femmere, bøker som var meget gode, som er verdt den plassen de tar i bokhyllen min: A Partisan's Daughter, The Porcupine, Oppfinnelsen av Hugo Cabret, Wyrd Sisters og Dead Souls. Tre firere, bøker som var gode, men som mest sannsynlig blir gitt videre til Fretex: Slipp Håndtaket Når du Vrir, Pigeon English og A Concise Chinese-English Dictionary for Lovers. Ingen dårligere bøker har blitt lest i oktober måned.

Land

Kina: Må kunne sies å være relativt eksotisk (selv om handlingen foregår i London)
Russland: Tja, delvis eksotisk. De fleste har nok lest minst en russer. Men jeg har et mål om å lese flest mulig, så fornøyd med å ha en russer på listen.
England: Halvparten av bøkene er skrevet av engelskmenn. Ingen overraskelse for de som har lest flere av mine månedsstatistikker. Det er alltid overvekt av engelskmenn.
Canada: Supereksotisk! Nesten bedre enn Kina.
Norge: Så lite eksotisk som det kan bli. Men man må nesten lese noen bøker fra hjemlandet også.
USA: Nesten like lite eksotisk som Norge.

Jeg har litt å gå på, men mitt nye prosjekt (les en bok fra alle land i verden) vil nok føre til at månedslisten blir mer eksotisk. I november er målet å få med Tsjekkia, Afghanistan og Argentina.

Sidetall

Seks bøker på mellom 250 og 350 sider. En bok på ca. 150 sider og to bøker på ca. 500 sider. Men det bør nevnes at Oppfinnelsen av Hugo Cabret består av bilder og skrift, og at antall ord sikkert ikke ville dekket mer enn hundre sider i en normal bok. Kanskje mindre. Dead Souls, derimot, var en lang bok med mange ord (og ikke var den fullført heller...). Gjennomsnittet i oktober ligger nok på rundt 300 sider.

Tema

Forenklet, som alltid, har jeg lest om følgende tema: språklige utfordringer, kjærlighet, svindel, drap, etterforskning, selvrealisering, teater, hvordan skaffe herredømme, flere drap, gulljakt, gamle filmer, svarte hull, ønsker om sex, ønsker om straff og diverse annen galskap.

Sjanger

En klassiker, en barnebok, en Terry Pratchett-bok (fantasy?) og seks romaner.

4 kommentarer:

 1. Klabert at Canada er eksotisk! Staves jo med C og greier. Dessuten har de mange eksotiske og skummle dyr der.

  SvarSlett
 2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 3. Så STILIG!! Du har lest flere enn det jeg gjorde i oktober i alle fall. Viss du vil lese bøker i fra andre land anbefaler jeg virkelig Vitne av Immaculeè Ilibagiza. Og fra Frankrike anbefaler jeg en av bøkene til Tatiana de Rosnay viss du ikke har lest noe fra Frankrike fra før av. =) Jeg måtte legge meg til som følger siden jeg elsker å lese bokblogger og få nye lesetips. Har til og med starta min egen. =) http://bokverdami.blogspot.com/

  SvarSlett
 4. Haruhi: Det er godt å vite at noen er enig med meg. Også måtte jeg le litt av "klabert". For et genialt ord!

  Mai Lene: Takk for boktips =) Nå må jeg inn å kikke på bloggen din! Lykke til som fersk bokblogger - det er kjempegøy =D

  SvarSlett