14.11.2011

It's Monday! What Are You Reading?

Jeg har laget meg to nye prosjekter. Det første går ut på å lese en bok fra hvert land i verden, mens det andre går ut på å lese alt av Charles Dickens. Jeg har ikke gitt meg selv en tidsfrist på det første prosjektet, for det vil bli langvarig. Dickens-prosjektet skal fullføres før 2014, og halvparten av hans romaner skal leses innen 2012 er omme. Det betyr at jeg har åtte Dickensromaner å lese i løpet av et år (og en måned). Til nå har jeg fullført en bok i hvert prosjekt. Jeg har skrevet om en bok fra Tsjekkia, og jeg har lest Great Expectations av Charles Dickens. Omtalen skrives nok snart, men den blir ikke publisert før i slutten av januar. Dickens-prosjektet er artig nok til at jeg har gått rett på bok nummer to, A Tale of Two Cities, mens jeg venter på bok nummer tre og fire, Barnaby Rudge og Our Mutual Friend.

Bøker jeg leste forrige uke:

- Alan Bradley: I Am Half-Sick of Shadows
- Jáchym Topol: Gjennom et Kaldt Land

Bøker jeg anmeldte forrige uke:

- Alan Bradley: I Am Half-Sick of Shadows (terningkast 5)
- Jáchym Topol: Gjennom et Kaldt Land (terningkast 4)

Bøker jeg leser nå:

- Charles Dickens: Great Expectations (fullført tidligere i dag)
- Charles Dickens: A Tale of Two Cities
- David Lodge: Deaf Sentence

Bøker jeg planlegger å lese denne uken:

- Atiq Rahimi: The Patience Stone
- Iris Murdoch: The Sea, the Sea

6 kommentarer:

 1. A Tale of Two Cities var min første Dickens-roman, og eg vart ikkje avskremt. Hyl gjerne ut når du ca starter på Our Mutual Friend, for den står i bokhylla og skriker etter å bli lest;-)

  SvarSlett
 2. Jeg blir også veldig gjerne på å lese Dickens innimellom :)

  Bokelskerinnen

  SvarSlett
 3. Jeg gleder meg sinnsykt mye til å ta fatt på Dickens i januar! Hvis alt går godt, blir den første boken jeg starter på i 2012 Store forventninger. Akkurat denne uken er jeg storfornøyd med å ha kun tredve sider igjen av Bevareren (hurra!), og deretter er det Linnas Ukjent soldat og tre-fire noveller som står for tur. Jeg leser mye spennende for tiden:-)

  SvarSlett
 4. Elida: Det kan være at jeg starter på Our Mutual Friend allerede i neste uke. Er du med i så tilfelle? Jeg hadde planer om å lese Barnaby Rudge først, men bookdepository forteller meg at den første er på vei, mens den andre fremdeles venter på å bli sendt, og med min tålmodighet spørs det om jeg klarer å vente på Barnaby Rudge når jeg har Our Mutual Friend i hånde.

  Bokelskerinnen: Jeg gjør et forsøk på å holde alle oppdatert på hvilken Dickensbok jeg leser til en hver tid og hvilken jeg har planer om å lese etter den jeg holder på med, så det er bare å henge deg på de bøkene du vil =) Jeg regner med å lese ferdig A Tale of Two Cities denne uken, for så å begynne på enten Barnaby Rudge eller Our Mutual Friend. Etter det vil jeg tro jeg tar en liten Dickens-pause, før jeg fortsetter. Er du med på Line sin lesesirkel? Da blir det ihvertfall Dickens i januar =)

  Line: Jeg tror du kommer til å like Store Forventninger. Jeg har kost meg den siste uken, og boken ga mersmak. Så nå blir det tre Dickens på rad.

  GRATULERER med å ha fullført Bevareren. Regner med du er ferdig nå, eller at du er nesten helt i mål. Du må være en av de staeste menneskene jeg har kjennskap til. Jeg kan forestille meg gleden du opplever når du snur siste side og vet at du aldri mer trenger å finne frem den boken.

  Fortsett med alt det som er spennende, det er det mye kjekkere å lese. Jeg ser at Greven har kommet på favorittlisten din på bokelskere, jeg tror nok den bør stå på leselisten min for 2012.

  SvarSlett
 5. Eg skal tenka på det, men godt mogleg eg blir med:-)

  SvarSlett
 6. Jeg hadde ikke fått med meg svaret ditt før nå, så det var lurt av deg å foreslå snoking i gamle innlegg:-)

  Bevareren tror jeg går inn som årets prestasjon fra min side når jeg skal oppsummere leseåret i januar, foran Duras' Elskeren. Gud bedre, så godt det er å være ferdig med den boken! Staheten min skylder jeg på stjernetegnet mitt, tyren, for jeg er sta som en okse.

  Store forventninger skulle egentlig bli med på juleferie, men den ble for tung, og jeg hadde så vanvittig mange bokjulegaver å drasse på. Jeg ser frem til å finne den fram så fort jeg kommer tilbake til Oslo.

  Greven var en knallgod bok, men pass bare på at du leser en komplett utgave når den tid kommer! Boktanker skrev et eget innlegg i høst om hvor elendig den forkortede utgaven er, den ødela hele leseropplevelsen hennes. Selv om den komplette er lang, var den ikke for lang. Den var bare morsom!

  God jul!

  SvarSlett