27.12.2016

Lesemål 2016 - den store oppsummeringen!

Selv om jeg egentlig kunne tenke meg å hoppe over gjennomgangen av årets lesemål og gå rett på lesemålene for 2017 tenker jeg at jeg får ta en kjapp gjennomgang: 

1. Lese hele HP-serien
Det jeg gjorde i stedet var at jeg leste den første boken, fikk lyst til å se filmene og så derfor alle filmene på kort tid. Da forsvant litt av lysten på å lese bøkene, selv om de er noen hakk bedre enn filmene. Nå er det en stund siden jeg besøkte HP-universet, så kanskje de blir lest i 2017. Jeg gleder meg spesielt til Azkaban og Half-Blood Prince. 

2. Lese tre bøker av Charles Dickens
Dette lesemålet blir overført til neste år. Jeg har ikke en gang lest en i år. Begynte så vidt på David Copperfield, men la den fra meg da jeg innså at jeg hadde en del bøker å pløye gjennom før nyttår for å klare årets Goodreads reading challenge på 50 bøker. Tar opp igjen DC når jeg har klart det målet. 

3. Lese minst 50 bøker
Nå skriver jeg faktisk dette innlegget før året er omme, så jeg vet ikke enda om jeg lykkes. Jeg har ca 50 sider igjen av en bok om Alexander Pushkin, deretter må jeg lese to bøker til før søndag for å klare målet. Det burde være overkommelig dersom jeg velger strategisk. Kanskje Chamber of Secrets er en god bok å lese på tampen av året. Da mangler jeg kun en. 

4. Fortsette å bli med på tvangslesekafe
Dette målet har jeg lykkes med, og det er like koselig hver gang. Det har blitt gode middager, deilige desserter, hyggelig prat og flere nye bekjentskaper i løpet av året. Skal ikke snakke høyt om hvor mange sider som har blitt lest, men bokprat har det i hvertfall blitt masse av!

5. Lese flest mulig av de nominerte til bookerprisen og til den internasjonale bookerprisen
Jeg leste kun tre av de nominerte til den internasjonale bookerprisen, men to av dem var meget gode. Robert Seethaler er en potensiell ny favorittforfatter. Til bookerprisen leste jeg syv av de nominerte bøkene, samt forløperen til en åttende. Også her fant jeg nye favoritter og for en gangs skyld har jeg lest vinneren. Det har ikke skjedd siden 2011. Den var for øvrig ingen favoritt, men en god vinner likevel. Nå er det bare å glede seg til neste år. 

6. Blogge mer
Bedre sent enn aldri? Denne stryker jeg nok på, men jeg har begynt å blogge noenlunde jevnlig fra og med slutten av november. Satser på at 2017 blir et godt år for blogging. 

Planen for resten av året er å lese ferdig tre bøker til for å nå målet på 50 bøker, samt pønske ut lesemål for 2017. De kommer til å være hakket mer ambisiøse enn årets, noe som betyr at det kan bli enda mer deprimerende å lese dette innlegget til neste år. Foreløpig er jeg ved godt mot! Alt jeg trenger er gode bøker, konsentrasjonsevne og kosete hunder som kan holde meg varm på sofaen. 13 kommentarer:

 1. HP er alltid fint, og Dickens vil vera der i 2017 også. Eg skulle og lesa Dickens, men dengang ei. Nå har eg lånt Pickwick Papers som eg skulle lese i romjula, men med for mange bøker igjen av lesemålet har eg fokusert på kjappe bøker.

  Har du mål for 2017?

  SvarSlett
  Svar
  1. Gleder meg til Pickwick Papers, den virker så artig. Men først blir det David Copperfield. Vi har dog samme strategi for resten av 2016 - kjappe bøker. Jeg har nå bare en igjen før jeg har nådd målet på 50 bøker.

   Jepp, har en del mål for 2017, må bare bestemme meg for de endelige. Kommer innlegg i løpet av uken. Regner med du også har noen mål for 2017?

   Slett
  2. Copperfield har eg lest, meget god historie. Mål for 2017 kjem, eg er på gli med nokon.

   Slett
 2. Gøy å lese om målene dine! Jeg leste min første Dickens roman i år, og det blir ikke den siste ;) I år har jeg klart målet med god margin, men i fjor måtte jeg gjøre som deg og lese en del korte bøker i juleferien for å klare det. Lykke til med innspurten!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hvilken leste du? Jeg har lest en del, men har fremdeles mange igjen - og alle jeg har igjen er mursteiner. Noen har jeg likt utrolig godt, men det har også vært et par jeg virkelig ikke likte. Kan anbefale å styre unna Hard Times og The Old Curiosity Shop. Barnaby Rudge, som er en av hans mest ukjente, var et høydepunkt. Men jeg vet det er mange som misliker den, uten at jeg helt forstår hvorfor.

   Gratulerer med å nå årets lesemål! Hvor mange bøker ble det?

   Og takk, kun en bok igjen nå :D

   Slett
  2. Jeg leste Bleak House. Det tok litt tid å komme ordentlig inn i historien og de mange personene, men da dette var på plass synes jeg den var god :)

   Nå har jeg lest 56 bøker, det er ny rekord. Vært en veldig god lesehøst for meg i år!!

   Slett
 3. Lykke til med innspurten!
  Jeg har greid Goodreadsmålet mitt på 80 leste bøker. Bortsett fra det står det heller skralt til med årets måloppnåelse. Men hvem bryr seg om det nå? Nå er det som kjent bare 2017 som teller :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takker og bukker. Er nesten i mål nå. Må bare finne ut hvilken som skal bli årets siste bok.

   Gratulerer med å nå ditt mål på 80 bøker! Resten bryr man seg ikke om nå nei, nå er det full steam ahead for 2017.

   Slett
 4. Føler at jeg har falt av 2017 før det har begynt. Sånn går det når man reiser på juleferie med kun mobil som elektronikk. Ang. målene dine, noterer jeg meg Booker International, kom mye spennende der ifjor, likte den nesten bedre enn ordinærbooker, tror det på sikt blir ei kryssliste.

  SvarSlett
  Svar
  1. 2017 kan ikke begynne før du har ordentlig elektronikk på plass og får presset ut noen lesemål for 2017.

   Internasjonal booker er spennende, men jeg er for lite flink til å lese potensielle nominasjoner til den prisen. Det får bli et av årets lesemål.

   Slett
 5. Jeg har aldri noensinne bommet så totalt som jeg gjorde i år. HP-målet mitt er det enste jeg nådde. Har ikke en gang turt å telle kryss etter at Amalie kom til verden, - det føles litt befriende, men først og fremst rart.

  Hadde egentlig tenkt å utelukkende lystlese i 2017 (for første gang på fem år (?)), men blir fristet til å lage nye mål hver gang jeg ser noen andre telle.....Vi får se.

  Godt nytt år!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg nådde ikke HP-målet, utrolig nok. Så filmene og mistet lysten på å lese bøkene. HP-leselysten dukket dog opp igjen på slutten av året, så tipper serien blir lest ferdig i 2017.

   Jeg har troen på lystlesing. Det er stort sett det jeg har bedrevet i 2016. Siden leselysten er bedre nå er det tilbake til kryss og mål for 2017.

   Godt nyttår!

   Slett
 6. Godt nyttår! Hva med å kalle det lystlesing med struktur? Noe tvangslesing blir det jo, men det meste er jo også lyst. Jeg synes mer konkrete mål har hjulpet masse på motivasjonen, fremfor mer diffuse fra tidligere. Det er så mye man burde lese og da hjelper det veldig å kunne krysse av etterpå:-) Jeg klarte 58 bøker med et mål på 50 og er fornøyd med det. Vurderte å presse inn et par bøker så jeg skulle nå 60, men det orket jeg ikke, og så tenkte jeg at da blir starten på 2017 bedre. Jeg klarte ikke engang å lese ferdig A Christmas Carol i julen, da jeg ble for oppslukt i Burial Rites og To søstre etter det. Og nå får den vente litt mens jeg leser et par til norske før nomineringsfrist, o muligens en joker etter det. Det får heller være at julen er over:-) Det er jo Dickens og 1001-kryss. Håper du fortsetter blogghyppigheten inn i det nye året og at vi ses på kafe snart. Regner ellers med at jeg blir med på både internasjonal og vanlig Booker når den tid kommer.

  SvarSlett